3 C
Campulung Muscel
25/10/2021

40% din elevii de la Schitu părăsesc şcoala generală a comunei, pentru a studia în oraş

Una dintre formalităţile îndeplinite la şedinţa Consiliului Local Schitu Goleşti din 25 septembrie 2018 a constat în desemnarea reprezentanţilor forului legislativ în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr.1 din comună, pentru anul şcolar 2018-2019. Se vor asigura de buna funcţionare a instituţiei aflate în subordinea administraţiei publice locale consilierii Liviu Florian Cioacă şi Dorinel Nicolae Oprescu, nominalizaţi în C.A. În schimb, fostul primar Marciel Palaghiu va activa în Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii educaţiei, organizată la nivelul unităţii de învăţământ. Potrivit hotărârii proaspăt adoptate, reprezentanţii Consiliului Local Schitu Goleşti nominalizaţi, Cioacă şi Oprescu, vor participa la toate şedinţele Consiliului de Administraţie al şcolii. Primarul Tudorel Vasile Miriţă a propus şi el un reprezentant al său în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii în persoana viceprimarului Iulian Duţă.  

Tot legat de acest subiect, prof.Daniela Proca, directorul Şcolii Gimnaziale nr.1, le-a prezentat aleşilor un raport despre starea şi calitatea învăţământului în anul şcolar 2017-2018, cu accent pe rezultatele la învăţătură obţinute de elevi, pe cele de la evaluarea naţională şi activităţile extraşcolare în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. După expunerea care a deschis şedinţa de Consiliu de la sfârşitul lunii septembrie, fostul viceprimar Ion Tudor a dorit să afle de ce au plecat mulţi dintre elevii din clasa a V-a la şcolile din Câmpulung. Potrivit lămuririlor directoarei Proca, consemnate în procesul verbal al şedinţei de Consiliu, „foarte mulţi au spus că vor să meargă la profilul Matematică-Informatică în cadrul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. „Procentul copiilor înscrişi este de 60%, restul de 40% se pierd. Noi suntem responsabili pentru procesul de învăţământ. Procentul este foarte mic în raport cu condiţiile pe care le au în şcoli. Roadele culese sunt pe jumătate.”, a continuat discuţia Marciel Palaghiu. „Cauzele rezultatelor şcolare sunt multiple – a intervenit în dialog primarul Tudorel Vasile Miriţă -, începând cu sistemul care nu poate impune pentru disciplinele şcolare un manual unitar, implicarea părinţilor, poate şi implicarea unor cadre didactice, nici distanţa mică între Schitu Goleşti şi Câmpulung nu este de neglijat.” Directoarea şcolii i-a asigurat pe consilieri – ca o replică la bănuiala exprimată public de primar despre una dintre cauzele părăsirii şcolii de către elevii comunei – că toate cadrele didactice sunt implicate 100% în rezolvarea problemelor care apar în activitatea didactică din cadrul şcolilor comunei. 

Profesorii sunt obligaţi să-i însoţească pe copii în microbuzul şcolar  

Una dintre probleme a fost rezolvată pe loc de componenţii forului legislativ: aprobarea traseului microbuzelor şcolare în anul 2018-2019, domeniu pe care îl monitorizează viceprimarul Iulian Duţă,  din a cărui iniţiativă hotărârea de Consiliu a fost inclusă pe ordinea de zi. Graficul după care se efectuează cursele cu vehiculele destinate preluării şcolarilor de la şi către şcoală a fost înaintat de Daniela Proca şi a îmbrăcat forma hotărârii adoptate la finele lunii septembrie. Potrivit primarului Miriţă, „toate cursele cu microbuzele şcolare se vor efectua în prezenţa unor însoţitori, care sunt profesori numiţi de către directorul şcolii. Aceştia vor fi plasaţi printre copiii din mijlocul de transport. Astfel, vor fi preîntâmpinate posibile accidente.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!