18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Un sfert dintre locuitori lucrează în străinătate

Ce le mai trebuie poienărenilor? Reţea de gaz şi reţea de canalizare. „Aş vrea şi eu, ca alte localităţi, să am reţea de gaz şi să nu mai stăm cu lemne. Să vedem, dacă va fi o oportunitate, căci văd că se discută în Guvern extinderea reţelelor de gaz. Plus canalizarea, care ne lipseşte. În rest, stăm bine. Şcolile le-am făcut, cap-coadă, cu toalete în interior, încălzire centrală, modernizate. Avem şcoli boboc.” Copii, mai puţini, pentru că, an de an, scade numărul copiilor. „Nu e vina primarului.”, şi-a continuat ideea liderul localităţii. „Noi le-am creat condiţii. Spre regretul nostru… asta este.”

Ion Banzea spunea că a făcut calculul locuitorilor plecaţi la muncă în străinătate, iar rezultatul nu este „de bine” pentru comuna care nu face excepţie de la regula depopulării. „Dacă dintr-o casă nu este nimeni plecat, din următoarea sunt plecaţi doi. Un sfert dintre locuitorii comunei sunt plecaţi în afară. Toţi se duc după un loc de muncă, unde se câştigă mai bine. Dar, spre bucuria noastră, se întorc şi investesc în comună. Şi-au cumpărat terenuri, şi-au făcut case, sunt speranţe că se vor întoarce definitiv.”, aşadar, sunt şanse ca Primăria să-şi menţină contributorii la bugetul local din rândul persoanelor fizice. Căci de persoane juridice cam duce lipsă, comuna fiind dezavantajată de amplasarea pe deal, la distanţă de Drumul Naţional 73. „Cei care îşi deschid firme se uită să fie la şoseaua naţională, să aibă acces şi să se mişte repede. Contribuabili la buget… mai puţini. Dar şi cu bani puţini, dacă te gospodăreşti un pic, te descurci.”, a mai spus acesta.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!