19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Drapelul de luptă al “Vulturilor Carpaților” a fost decorat  de preşedintele României

În puţin timp, toţi militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” vor ajunge la Câmpulung, în urma încheierii misiunii din Afganistan. Ultimele săptămâni din Kandahar au adus cu ele momente unice pentru militarii musceleni. 

Președintele României a semnat decretul de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Astfel, în semn de recunoaştere pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate militarilor unităţii în cadrul executării misiunii „Resolute Support” din teatrul de operaţii din Afganistan, preşedintele României a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari, Drapelului de luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.

În Kandahar, militarii au primit distincţii

În cadrul ceremonialelor desfăşurate în Kandahar, militarii musceleni au fost decoraţi cu diverse distincţii şi medalii. Locotenent colonel Ionuț Ilinca, comandantul Batalionului de la Câmpulung, şi subofițerul de comandă al aceluiaşi batalion, plutonierul adjutant principal Emilian Stănescu, au fost decoraţi de către comandantul Train Advise Assist Command – South, general de brigadă Jeffrey D. Smiley cu Medalia „Steaua de Bronz”. De asemenea, alţi 17 militari din cadrul batalionului au primit Medalia de Merit a Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii – The Army Commendation Medal with „C” Device, pentru realizări meritorii obţinute pe timpul participării la Misiunea Ressolute Support din Afganistan. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!