21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Doctor reclamat că strânge         gunoaie şi îşi ţine câinii încuiaţi în maşină. Ursarii fac pelerinaj la uşa lui ca să-i vândă furăciuni 

 

 Comportamentul halucinant al unui medic câmpulungean, care strânge gunoaie în maşină, pe scara blocului, în curtea casei părinteşti, i-a adus la capătul răbdării pe vecinii nevoiţi să-l reclame la Poliţie. La ambele Poliţii, căci meteahna colecţionarului de resturi alternează cu alte „rele” avându-i ca martori scandalizaţi de scenele iscate de doctor pe proprietarii de apartamente din blocul 1 de pe strada Constantin Brâncoveanu. În ciuda sancţiunilor aplicate de poliţiştii care au confirmat sesizările cetăţenilor, ajunse şi la redacţia noastră, nu s-a schimbat nimic în traiul lângă un om cu apucături nefireşti. Exasperaţi de munţii de mizerie înălţaţi lângă locuinţele lor, de imaginea câinilor ţinuţi încuiaţi în maşină şi de cetele de vizitatori, mai cu seamă nocturni, din rândul ursărimii câmpulungene, care se perindă pe la uşa împricinatului, cu te miri ce nimicuri de vânzare, doi vecini au răbufnit public. În noaptea de 30 spre 31 august 2018, au alertat Poliţia, prin numărul de urgenţă 112, iar, a doua zi de dimineaţă, petenţii ne-au vizitat la redacţie, pentru a povesti chinul prin care trece atâta lume „vinovată” că se învecinează cu un cetăţean-problemă. Un intelectual, judecând după profesie, căruia vecinii îi spun „Gunoierul”, căutat la domiciliu nu numai de ursarii care îi vând furăciuni, ci şi de pacienţi, pentru reţete şi recomandări medicale!

Poliţia nu vede că doctorul şofează un tomberon pe patru roţi?!

Toate amănuntele halucinante din deschiderea acestui articol ne-au fost povestite de vecinul care stă uşă în uşă cu medicul de familie şi de preşedintele Asociaţiei de proprietari, veniţi la redacţia noastră, vineri de dimineaţă, după un episod petrecut în noaptea de joi spre vineri, care le-a pus capac locatarilor. De la bun început, trebuie precizat că cel reclamat n-are ce să mai caute pe respectiva scară a blocului, în apartamentul soacrei, în care a locuit cu soţia, în timpul căsătoriei. Nici vecinii, nici poliţiştii nu înţeleg de ce femeia, de care a divorţat, continuă să-l primească în casă şi să-i permită să locuiască sub acelaşi acoperiş, de vreme ce îi creează atâtea necazuri, punându-i în cap pe cei din jur. Vineri, când ne-am deplasat la blocul de pe Brâncoveanu, imobilul din spatele fostei Poşte Centrale, nu i-am găsit acasă nici pe doctor, nici pe fosta consoartă. Prin urmare, neputând lua legătura cu aceştia, până la data publicării acestei relatări, pentru a afla şi punctul lor de vedere, am fost nevoiţi să ne limităm la declaraţiile locatarilor şi cele ale poliţiştilor umpluţi de plângeri la adresa câmpulungeanului cu domiciliul teoretic pe Şoseaua Naţională, dar faptic în clădirea ultracentrală.

Că omul continuă să tragă la locuinţa soacrei stă mărturie Matiz-ul staţionat în curtea blocului, ticsit de gunoaie! Şi în el, şi pe lângă el! Era atât de multă mizerie în interiorul autoturismului, încât este imposibil de crezut că cineva se poate deplasa într-un asemenea hal, neavând cum să nimerească schimbătorul de viteze, îngropat în cantitatea de ambalaje din carton ori plastic. Ce şochează în naraţiunea petenţilor este că reclamatul îşi ţinea cei doi câini încuiaţi în automobil, printre grămezile de resturi! Iată ce au oamenii de spus. „Nicolae Chiru este doctor de familie la Poienari.”, l-au indicat cei doi iniţiatori ai demersului pe cel responsabil de alterarea convieţuirii în civilizaţie, prin depozitele de gunoi şi pelerinajul vânzătorilor de nimicuri pe scara lor. În plus, sunt anormale şi vizitele la domiciliul medicului ale clienţilor de la dispensarul comunal. „Are doi câini în maşină, pe care îi ţine încuiaţi. Îi scoate noaptea, de le dă apă şi o bucată de pâine şi îi dresează. Nu putem să dormim!”, au continuat cetăţenii, care, de mila bietelor animale ţinute fără apă, în căldura ucigătoare din maşină, l-au anunţat pe Dorin Todiruţ, de la „Anima”, care, însă, a ridicat din umeri, pe motiv că nu poate să-i spargă bunul ca să elibereze câinii. „Mai grav este că acei câini sălbăticiţi, alaltăieri seara (n.r. miercuri, 29 august), erau să muşte o doamnă pe stradă. Ei nu sunt obişnuiţi cu oamenii şi sunt morţi de foame şi sete.”, a adăugat o locatară, la curent cu practica doctorului de a aduna ce găseşte în parcările supermarketurilor. A adunat până şi pietre de la Primărie, când s-a deschis şantierul.    

Oamenii au insistat să vedem şi mormanul de mizerie din spatele Poştei, adunat pe o proprietate particulară, după vânzarea clădirii. „Nu se mai poate! Am făcut scris, am sesizat şi verbal, am fost şi acum la Poliţie (n.r. vineri, la prima oră a dimineţii). Am depusă plângere de acum o lună şi jumătate… „Pleacă, domnule, că oamenii sunt în concediu! Comandantul nu poate!”, mi s-a spus. „Domnule, este o problemă urgentă! Ne strânge de gât! Are şi topor în maşină! Ne dă cu toporul în cap!” Nici nu ne-a băgat în seamă ofiţerul de serviciu. Iar pe noi ne încaieră ţiganii pe scară! Vin ţiganii noaptea şi-i aduc toate furăciunile, îl păcălesc şi el le cumpără.”, ne-a redat vecinul dialogul de la Poliţie. Trecerea negustorilor de „de toate” prin zonă este trădată de lipsa capacului de canal, care a încăput, bănuiesc cei ai locului, pe mâinile musafirilor doctorului. „Ce-a fost pe scară! Ne-a umplut scara şi subsolul!” şi, cum exista riscul ca oamenii să nu mai urce şi să coboare treptele, vecinul a degajat culoarul de blocajul cauzat de hobby-ul cu iz de boală. A profitat de un moment în care medicul devenit pacient a fost luat cu salvarea şi a scos gunoaiele înălţate până la tavan. 

„Mai dă şi reţete! Vine lumea pe scara blocului după reţete! Vin rudarii după adeverinţe pentru ajutorul social! Îl aşteaptă cu orele! Dar cum conduce în halul acesta?! Poliţia nu-i face nimic?!”, se întreabă înmărmuriţi interlocutorii noştri că, deşi Poliţia îl cunoaşte ca pe un cal breaz, îl lasă să şofeze „tomberonul” ambulant.

 

Şi curtea casei părinteşti de la Pescăreasa geme de gunoaie

De pe Constantin Brâncoveanu ne-am îndreptat la domiciliul din buletin al medicului, de pe Şoseaua Naţională, puţin mai jos de Castrul Roman Jidova, cum te îndrepţi spre Piteşti. Pe partea cealaltă, la intrarea pe strada Izlaz, care mărgineşte Orăşelul Minier, este o casă veche, în care funcţionează un magazin într-un spaţiu închiriat. Clădirea, ne-au spus localnicii, a aparţinut tot familiei doctorului, oameni înstăriţi. Casa părintească, de peste drum, de-abia se zăreşte de vegetaţia crescută sălbatic, ce-i maschează zidurile, şi de stivele de resturi, pe care personajul nostru le-a cărat şi aici. Iarbă, cartoane, plastic şi fragmente de zidărie ocupă bătătura lăsată într-o stare de neîngrijire, că te doare sufletul văzând ce s-a ales dintr-o proprietate frumoasă cândva. Cei în mijlocul cărora trăieşte au zis să nu-i facă rău, reclamându-l la o autoritate medicală, deşi nu-şi pot reţine întrebarea cum de n-a trecut printr-o evaluare din punct de vedere medical. De ce Poliţia, unde a fost reclamat de mai multe ori, nu i-a sesizat pe superiorii doctorului că ceva nu este în regulă cu el? „Când întinsese gunoaiele în scara blocului, eu am sunat la Sanepid, de unde mi s-a spus că va fi amendată Asociaţia.”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei, Ion Ciortan.

„Dacă el poate să fie doctor şi să dea medicamente oamenilor! Controlează vieţile oamenilor.”, a intrat în vorbă un vecin de la Pescăreasa, deţinătorul proprietăţii alăturate celei împânzite de infecţia cauzată de obiceiul păcătos al concetăţeanului. „Are un frate, care nici el nu are copii, tot medic de profesie, unul renumit, despre care asistentele spuneau că, dacă vede o pată de sânge pe aşternuturi, le face raport.”, povestea vecinul despre rigurozitatea profesională a fratelui protagonistului acestui articol. Medicul din Capitală obişnuia să vină de două-trei ori pe an, dar, de la o vreme, oamenii nu l-au mai văzut. Cel de la care am aflat aceste amănunte ne-a mărturisit că a fost uimit aflând că e doctor insul care tot cară resturi lângă ei. Când l-au întrebat ce face cu atâta gunoi, acesta le-a răspuns că nu e gunoi, ci moloz, cu care va nivela malul. „În casă cred că nu mai poţi să intri de gunoi. Plastice, nu moloz. Vor veni şobolanii de la el.”, a continuat acesta.       

Fosta nevastă s-a angajat în faţa echipajului de Poliţie Locală că nu-l mai primeşte în casă

Cu o seară înainte ca oamenii să-şi verse oful redactorilor noştri, locul a fost înţesat de o gaşcă de vreo zece inşi, majoritatea femei, ursărese, care şi-au prelungit şederea târziu, în noapte. „Ieri, de două ori am dat telefon la 112. Au venit şi ne-au spus că n-au ce să-i facă.”, au adăugat aceştia. Odată, scandalul iscat de medicul vădit tulburat a fost atât de puternic, încât a sărit să-l lovească pe unul dintre poliţiştii veniţi să-l potolească şi s-a încheiat cu transportarea agitatului la spital. Alertarea Poliţiei nu-l impresionează, ba chiar îi ameninţă şi pe poliţişti că-i dă afară din serviciu cu reclamaţiile pe care le face la minister. „Ne jigneşte pe toţi, nu ne scoate din „proşti”. „Ce-aţi citit voi, mă?! Intraţi la „coteţe”, că n-aveţi ce să-mi faceţi!” Nu putem să mai stăm pe scară din cauza lui. O terorizează şi pe soacra lui, femeie la aproape 90 de ani. Am schimbat yala de la intrarea pe scară, dar tot îi deschide ea (n.r. fosta soţie).”, au mai afirmat iniţiatorii acestei relatări năucitoare.  

Ultima vizită a unui echipaj al Poliţiei Locale, înainte de a ne interesa şi noi la serviciul Primăriei despre caz, a fost întreprinsă în zonă în dimineaţa reportajului. Mai multe despre istoricul tărăşeniei ne-au povestit agenţii superiori Robert Ion Chira şi Cătălin Oancea, care au încercat toată ziua să ia legătura cu cel reclamat. „Ne-am ocupat şi noi, şi alţi colegi de-ai noştri, şi cei de la Naţională (n.r. Poliţia Municipală). Domnul doctor Nicolae Chiru are un comportament puţin mai ciudat. A fost găsit în neregulă, strânge cutii de carton, pe care le depozitează în autoturism. Noi am fost la faţa locului şi i-am adus la cunoştinţă. L-am găsit şi în zona Pieţei Centrale, unde adunase nişte cutii de carton. A recunoscut că el le-a strâns. Sesizaţi de locatari, i-am aplicat o sancţiune contravenţională, conform H.C.L. nr.26/2018, şi am luat măsuri complementare: să părăsească zona cu autoturismul şi să igienizeze zona. La acel moment, a cooperat şi s-a conformat. În prezenţa noastră, s-a făcut curăţenie, a scos maşina şi a plecat. Dar s-a întors cu aceleaşi „simptome”. Astăzi, când am intrat în tură, am constatat că maşina este tot acolo şi revine, pentru că are o comunicare cu fosta soţie. Am fost în această dimineaţă şi am sunat la apartament. Noi îi pusesem în vedere şi doamnei să nu-l mai primească în casă, pentru a se evita această situaţie. Câinii trebuie scoşi urgent de acolo, dar acum nu este nimeni în acel apartament, nu avem cu cine comunica. Dar mergem acolo până când vom reuşi s-o găsim pe dânsa, ca să-l cheme la faţa locului, să deschidă maşina şi să scoatem câinii.”, ne-au povestit cei doi agenţi care nu reuşiseră să-l găsească pe doctor, ca să-l amendeze din nou.

Poliţiştii au confirmat că oamenii li s-au adresat de atâtea ori şi, la insistenţele lor, au discutat cu soacra şi cu soţia, medic stomatolog la Jugur. Fără succes, însă. Vineri, într-un târziu, au intrat în contact cu fosta nevastă a doctorului – deşi acesta era în casă, conform mărturisirilor femeii, dar n-a vrut să răspundă repetatelor vizite -, care a acceptat să dea un angajament scris că nu-l mai primeşte în casă pe partener şi nici în clădire. Aceasta a consemnat că soţul, de care a divorţat în primăvara acestui an, a insistat să revină la domiciliul din Brâncoveanu şi că ea nu mai este de acord să împartă acelaşi spaţiu cu el, din cauză că le insultă pe ea şi pe mama ei, dar şi pe restul din bloc. Femeia prezintă în declaraţia sa inconvenientele legate de lipsa liniştii şi a igienei în imobil şi în afara lui. Până să se întâlnească doctoriţa cu poliţiştii, insul a părăsit apartamentul în grabă, luându-şi şi câinii cu el la casa de pe Şoseaua Naţională, dar asta nu înseamnă că sunt salvaţi. Iarna trecută, povestea un vecin, i-a murit câinele lup de foame, lăsându-l fără mâncare cu săptămâna. Bărbatul nu mai poate intra în locuinţa fostă conjugală decât însoţit de poliţişti, pentru a-şi căra bagajele. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!