Toamna trecută, în Câmpulung au fost amplasate mai multe bănci pe marginea străzii, pentru trecătorii care vor să se oprească să-şi tragă sufletul sau, pur şi simplu, pentru locatarii blocurilor din împrejurimi, care îşi pot petrece timpul liber în afara casei. Părea o poveste frumoasă, până când ursarii au început să fure băncile pentru a le pune în propriile grădini.
Un astfel de caz a fost observat de un localnic care trece de fiecare dată pe Bulevardul „I.C.Brătianu”. Într-o zi, a remarcat că nu mai este o bancă, în dreptul blocului 5. Chiar dacă este uşor de deplasat şi este pusă în mai multe locuri, acest tip de mobilier stradal aparţine Primăriei, iar romii sau oricine altcineva nu trebuie să le sustragă. Băncile au fost montate toamna trecută, înainte de căderea brumei, însă oamenii nu au avut ce să facă cu ele atunci, din cauza vremii, iar acum, când este cald, nu mai sunt bănci, deoarece sunt furate de nesimţiţii care îşi însuşesc orice bun de pe domeniul public. Costul unei astfel de bănci s-a ridicat la 1.330 lei, iar 700 lei a fost preţul unui coş de gunoi.
Investiţiile s-au făcut din bugetul local, din fondul de rezervă, deci… să furaţi, câmpulungeni, că banii îi daţi înapoi! L-am contactat pe viceprimarul municipiului, pentru a ne spune dacă ştie ceva de banca furată. „Este posibil să fi dispărut de tot, să fie furată. Noi nu am mutat-o nicăieri. Am primit o informaţie miercuri că nu mai este. O să trimit Poliţia Locală să verifice. Probabil, au vrut să o pună în curte, undeva. Din această cauză, avem în calcul să achiziţionăm încă 30 de camere de supraveghere pentru oraş. Oamenii sunt aşa cum sunt. Fură! În loc să avem grijă de ce avem, distrugem şi furăm… mai ţine şi de oameni.”, ne-a spus vicele Blidaru. Nici într-o sută de ani nu o să ajungem să avem un oraş curat şi cu ceva investiţii făcute, dacă tot ce se pune se distruge sau se fură. Probabil că banca furată din cartierul Vişoi nu este singurul caz, cine ştie câte altele mai sunt dispărute şi amplasate în curţile personale.