0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Al treilea ales care demisionează din Consiliu, în doi ani de mandat!

Niciun an încheiat n-a rezistat în Consiliul Local ultimul intrat în conducerea legislativă a comunei, tot ca efect al demisiei unui coleg. Al treilea consilier demisionar, care face din Schitu Goleşti un caz unic în Muscel, cel puţin în această legislatură, este Marius Marian Radu, membru al Partidului Ecologist Român. Accederea acestuia în Legislativul localităţii s-a petrecut la şedinţa din 29 august 2017, următoarea de după întrunirea în care aleşii au luat act de demisia ecologistului Sorinel Istrate. Pe 25 iulie 2017, locul acestuia în forul legislativ a fost declarat vacant, rămânând să fie încredinţat următorului de pe lista P.E.R. Conducerea partidului l-a desemnat ca succesor al lui Istrate pe Marius Marian Radu, înscris pe lista de supleanţi a organizaţiei politice. Proaspăt alăturat consilierilor care parcurseseră un an de mandat, Radu a depus jurământul la finele lunii august a anului trecut, fiind validat în funcţia de legiuitor local. 

Reprezentantul Partidului Ecologist Român a fost desemnat în Comisia de specialitate nr.3 pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie, muncă şi protecţie socială, protecţie a tinerilor, tineret, sport, alături de Liviu Florian Cioacă, Marciel Palaghiu, Costel Ionel Copăescu şi Ion Tudor. Nu toţi colegii au îmbrăţişat noua intrare în Consiliul Local, existând o abţinere în rândul celor 15 consilieri prezenţi la întrunirea prezidată de Liviu Cioacă.

Cu o lună înainte să deschidă şampania la împlinirea unui an de activitate în Consiliul Local, Marius Marian Radu a părăsit administraţia publică locală. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 31 iulie 2018 a figurat, inclus în regim de urgenţă de primarul Vasile Tudorel Miriţă, la începutul întrunirii, un proiect de hotărâre, care a avut la bază o adresă din 24 iulie 2018 a Partidului Ecologist Român, depusă la Primărie, prin care li se solicita aleşilor să constate încetarea de drept a mandatului de consilier local al reprezentantului său şi să ia act de vacantarea locului eliberat de acesta prin demisie. Toţi cei 13 participanţi la dezbaterea condusă de viceprimarul Iulian Duţă au votat cerinţa Executivului, urmând ca, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni, scaunul gol din Consiliul Local să revină unui alt membru P.E.R.

Plecarea din Consiliul Local a lui Marius Marian Radu este a treia produsă în intervalul 2016-2018. Prima, cu adevărat surprinzătoare, fiind vorba despre cel mai vocal consilier al opoziţiei din Consiliul Local Schitu Goleşti, s-a produs la zece luni distanţă de momentul alegerilor din 5 iunie 2016. Ion Solomon, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei conduse, timp de trei mandate, de Marciel Palaghiu, tot social-democrat şi el, dar neinteresat de încă patru ani la şefia Primăriei, a demisionat din Legislativul localităţii. Pe 31 martie 2017, Solomon şi-a depus demisia la Registratura Primăriei Schitu Goleşti, lăsând mai firavă decât este opoziţia PSD-istă, care a pierdut funcţia de primar, în faţa fostului secretar Vasile Miriţă, achiziţia PNL-ului cu puţin timp înainte de momentul electoral. Ca urmare a părăsirii Consiliului Local, unde ieşise în evidenţă prin poziţia fermă în faţa Executivului liberal, Ion Solomon a lăsat disponibil un loc la masa celor 15. Pe 25 aprilie 2017, s-au derulat formalităţile privitoare la disponibilizarea locului în tabăra PSD, iar, luna următoare, pe 30 mai 2017, a revenit la masa Legislativului un social-democrat cu ceva experienţă în administraţia publică locală, Bogdan Florinel Dorobanţu, înscris pe lista de supleanţi a partidului pentru funcţia de consilier local. Dorobanţu a completat şi Comisia de specialitate privind activităţi economico-financiare, administrarea domeniului public şi privat comunal, amenajarea teritoriului şi urbanism, din care făcea parte alesul demisionar, alături de Cristian Şipoteanu, Florian Pătraşcu, Iulian Duţă şi Nicolae Dorinel Oprescu. 

Premiera în mediul rural muscelean a început să se contureze odată cu cea de-a doua demisie, după numai un sfert scurs din legislatura 2016-2020. Gestului lui Solomon i-a urmat cel al unui alt fost aspirant la cea mai înaltă poziţie din administraţia publică locală. Este vorba despre Sorinel Istrate, care a candidat în vara lui 2016 din partea Partidului Ecologist Român, a cărui experienţă în forul legislativ a încetat pe 1 iulie 2017.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!