20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Edilul controlează permanent apa livrată muscelenilor

Apa potabilă distribuită câmpulungenilor este analizată tot timpul din punct de vedere fizico-chimic şi microbiologic. Laboratorul societăţii Edilul CGA SA, care are implementate mai multe sisteme de management al calităţii după standarde europene, verifică dacă se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei. Apa, care ajunge la locuitorii municipiului, este verificată periodic. Prima dată sunt prelevate probe din reţeaua care pleacă din Staţia de Tratare Calea Pietroasă şi apoi din două punte ale sistemului de conducte de distribuţie, unul situat pe malul stâng, iar celălalt, pe malul drept al Râului Târgului.

Ultimele două eşantioane verificate au fost recoltate pe 25 iulie şi 1 august 2018. Toţi parametrii rezultaţi s-au încadrat în cerinţele Legii calităţii apei nr. 458/2002, cu completările ulterioare: valoarea pH-ului, a turbidităţii, nivelul de amoniu, azotaţi, azotiţi, calciu rezidual liber, duritatea totală. Apa este potabilă, dar şi conformă din punct de vedere microbiologic. Pe 25 august, mostrele au fost prelevate din strada Matei Basarab (malul drept) şi strada Doctor Fălcoianu (malul stâng). Pe 1 august, au ajuns la laborator eşantioane aduse din Piaţa Agroalimentară (malul drept) şi Bulevardul I.C. Brătianu (malul stâng).

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!