Cu o întârziere de câteva luni, informaţia referitoare la adevăratul lider al Câmpulungului a fost corectată pe site-ul Primăriei. Până de curând, pe cea mai oficială sursă de date privitoare la municipiu şi administraţia publică locală, conducătorul comunităţii câmpulungene era tot Călin Andrei, deşi mandatul său a încetat în luna februarie a acestui an. În acest răstimp, nimeni n-a îndrăznit să dezlipească numele şi imaginea fostului primar de cea a Primăriei, simţindu-l parcă şef tot pe cel care avea momente în care lăsa impresia că însuşi Câmpulungul îi aparţine. Cineva şi-a luat inima dinţi şi a dispus ca eroarea să fie îndreptată, pe finalul mandatului provizoriu al lui Liviu Ţâroiu. Cu toate amneziile Prefecturii apolitice, care i-au prelungit şederea pesedistului cu o lună cel puţin, procesul secundului Câmpulungului, propulsat în pole-position de starea vremii – furtuna din 2005, care a înecat cariera politică şi administrativă a lui Călin Andrei – a intrat în linie dreaptă. Reamintim că luni, pe 19 octombrie 2015, se derulează la Tribunalul Argeş al patrulea termen al acţiunii intentate de Liviu Ţâroiu împotriva Consiliului Local, care, pe 22 decembrie 2014, l-a schimbat din funcţia de viceprimar. În aceeaşi cauză, pe aceeaşi baricadă cu omul PSD-ului, se războieşte Prefectura cu Consiliul Local, din aceeaşi pricină. În cazul în care nu se mai trezeşte vreo parte ca să invoce în faţa instanţei motive folosite la şcoala primară gen „doamna, am uitat caietul cu tema” sau „doamna, n-a sunat ceasul”, litigiul PSD-ului cu Consiliul Local Câmpulung, trei sferturi liberal, se încheie săptămâna viitoare. Existând precedentul cauzelor judecate la începutul acestui an şi câştigate de Consiliile Locale de la Poienarii de Muscel şi Coşeşti, verdictul este previzibil pentru Câmpulung. Adică Ţâroiu împachetează şi pleacă din Primărie, păstrându-şi până în 2016 locul de consilier local. Diferenţa între acest proces şi celelalte având acelaşi obiect – „ejectarea” viceprimarilor PSD de către majorităţile liberale – este că PNL Câmpulung şi-a pus viceprimarul, pe Bogdan David, în aceeaşi zi în care l-a dat jos pe Liviu Ţâroiu. Dacă are vreo relevanţă acest amănunt, vom afla curând.
La secţiunea „Noutăţi”, biografiile celor doi lideri. A lui David n-a mai avut loc
Dacă tot este şef peste Câmpulung, Liviu Ţâroiu nu putea fi atât de egoist încât să ţină acest succes personal numai pentru el. L-a împărtăşit Mapamondului şi Universului, cu mare întârziere, scoţându-l de pe site pe primarul Călin Andrei, care le-a zâmbit vizitatorilor virtuali până de curând, şi s-a introdus pe el şi colegul Nicolae Ghinea în locul primarului condamnat pentru corupţie. Am remarcat studiind portalul „încremenit” al celei mai importante instituţii a Câmpulungului că informaţia privind persoanele care asigură conducerea figurează la secţiunea „Noutăţi”. Astfel, contribuabilul on-line n-are cum să rateze ştirea prezentată sub forma celei mai proaspete postări, cu Ţâroiu şi Ghinea în postura de cârmuitori ai Câmpulungului. În secţiunea cu pricina – şi în nicio altă secţiune – n-a încăput şi CV-ul consilierului cu atribuţii de viceprimar Bogdan David, lăsat pe dinafara structurii de conducere prezentată oficial.
Dacă tot am intrat în „Noutăţile” învechite cu Ţâroiu şi Ghinea pe post de lideri ai Câmpulungului, unde am dat peste biografiile acestora, să vedem ce-au făcut la viaţa lor. Viceprimarul şi secretarul sunt născuţi în acelaşi an, 1953, primul, pe 21 februarie, cel de-al doilea, pe 17 mai.
Liviu Ţâroiu a absolvit Liceul Naţional cu Program de Atletism Câmpulung (1968-1972), apoi Institutul Politehnic Timişoara – Energetică (1972-1977). 22 de ani din activitatea profesională s-au consumat la Uzina ARO: =1977-1982 – inginer; =1982-1987 – şef Secţie Maşini Unelte, Montaj General; =1987-1992 – şef Serviciu Producţie; =1992-1995 – director Producţie; =1995-1999 – director Comercial. În 1999, a părăsit fabrica şi s-a angajat la SC Iatsa Dacia SA, unde, până în 2004, a ocupat funcţia de director general. Tot director general a fost şi în următorii patru ani, din 2004, până în 2008, la Montana MG SRL. La alegerile de acum şapte ani şi jumătate, patronul Gheorghe Bulugea a „scăpat” de Ţâroiu, care a ratat funcţia de primar, la care candidase, dar s-a ales cu cea de viceprimar. Şi viceprimar este din 2008 încoace, cu precizarea că, din februarie 2015, s-a pricopsit cu eşarfa, biroul şi atribuţiile de primar.
Colegul cu care conduce Câmpulungul, secretarul Ghinea, are două facultăţi: Ştiinţe Administrative – Sibiu (1982-1986) şi Drept – Bucureşti (2001-2003), completate cu un masterat în Administraţie, la Institutul Naţional de Administraţie (2005-2006). Din 1990 şi până în prezent, este secretarul municipiului Câmpulung. Înainte de a se angaja la Primărie, între 1986 şi 1990 a fost consilier la UJCAP Piteşti.
Ambii se exprimă în limba dragostei, franceza, cu un avantaj pentru Ghinea, care citeşte şi vorbeşte mai bine decât Ţâroiu. Însă, la scris, sunt amândoi la acelaşi nivel. Aerul mediteranean al viceprimarului îi trădează cunoştinţele de limba italiană, cu care îl eclipsează pe secundul Ghinea. Dacă rămâne primar până la vară sau dacă va câştiga la anul, ar face bine să înveţe şi araba.