27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Militarii decedaţi la Valea Urdii, omagiaţi în ţară şi în Kandahar

 

Ziua de 29 iunie a fost o zi tristă pentru militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei, mai exact Vânătorii de Munte din Muscel, care execută, în perioada februarie – august, misiunea „Resolute Support” din Afganistan. Aceştia au organizat la capela militară o slujbă de comemorare a celor trei militari plecaţi la cer în urma accidentului de la Valea Urdii. Şi în ţară, la Batalionul de la Câmpulung a avut loc o slujbă de comemorare a celor trei eroi, dar şi la monumentul de pe marginea râpei blestemate de la Dâmbovicioara, acolo unde familiile îndoliate ale militarilor, împreună cu preoţi şi cadre militare, au depus coroane de flori şi au spus rugăciuni, pentru ca sufletele celor plecaţi la cer să se odihnească în pace. „În urmă cu un an, o tragedie înfiora Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, îndolia Câmpulungul, Muscelul şi întreaga armată a României.

Pe drumul de întoarcere de la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” spre cazarmă, un accident rutier ni-i răpea pentru totdeauna pe camarazii noştri, slt. (p.m.) Toma Mihai Ionuţ, slt. (p.m.) Catană George Emilian şi slt. (p.m.) Toader Cristian Petre. Cu durere în suflet, înălţăm astăzi o rugăciune pentru sufletele lor, atât aici, în baza militară din Afganistan, cât şi pe platoul unităţii noastre, prin vocile vulturilor musceleni care au rămas în ţară. Cei trei camarazi nu mai sunt printre noi, dar atâta timp cât vom purta bereta verde, atâta timp cât drapelul nostru de luptă va flutura în ţară sau în teatrele de operaţii, amintirea lor va fi păstrată cu sfinţenie în inimile noastre”, este mesajul militarilor din Câmpulung dedicat zilei de 29 iunie. A fost o zi tristă, în care atât militari, cât şi prieteni şi rudele şi-au adus aminte mai mult, mai profund şi cu mai multă durere în suflet, de ziua în care trei oameni de nădejde s-au înrolat în armata Domnului. Au răsunat rugăciuni, au luminat zeci de lumânări, iar coroanele şi jerbele de flori au îmbrăcat monumentele dedicate acestor eroi, atât cel din incinta Batalionului, cât şi cel de la Valea Urdii. Atât a mai rămas… o familie îndoliată, un batalion incomplet, cu toţii agăţaţi de amintirea celor trei. Dumnezeu să îi odihnească în pace!

 

sursa foto: MApN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!