În 2018, proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Argeş, „Flacăra Centenarului”, a prins amploare şi este cunoscut la nivel naţional şi internaţional, prin activităţile care se desfăşoară în Argeş. Muscelul are o mare implicare în luptele de întregire a neamului românesc, prin faptul că a dat tribut pe front nenumăraţi soldaţi. Dintre cei care s-au întors teferi din război, puţini mai trăiesc astăzi, dar amintirea zilelor sau anilor de pe front nu le-o poate şterge nimeni. În Muscel, până acum, „Flacăra Centenarului” a ajuns la Dragoslavele, Berevoeşti, Bughea de Sus şi Lereşti, pe parcursul acestui an va fi în fiecare loc de cinste, iar la Câmpulung va străluci în luna octombrie, după care, pe 1 Decembrie, se va aprinde la Alba.
Suntem datori să nu-i uităm pe eroii care şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi astăzi, chiar dacă libertatea a fost înţeleasă de fiecare în felul său. Suntem datori să-i omagiem pe cei care au plecat de acasă, dar nu s-au mai întors, cei care au făurit România Mare. În Muscel, după cum bine ştim, s-au purtat lupte, iar din comunele limitrofe Câmpulungului au plecat în război nenumăraţi oameni, dintre care puţini s-au mai întors.
În fiecare comună, se află un Monument al Eroilor, mai mult sau mai puţin îngrijit, dar, totuşi, în acest an, Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat un proiect intitulat „Flacăra Centenarului”, prin care omagiază în fiecare localitate martirii, prin slujbe religioase, aduceri aminte din istorie şi aprinderea unei lumini care să le încălzească sufletul. De Înălţarea Domnului, în comuna Berevoeşti, a fost aprinsă „Flacăra Centenarului”, acolo unde Dan Manu, fiu al comunei şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a aprins flacăra împreună cu primarul Florin Proca, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă de pomenire, dar s-au organizat şi dialoguri despre istorie, despre înaintaşii noştri, pentru ca şi localnicii comunei să ştie ce oameni au plecat de pe acele pământuri.
De Ziua Eroilor, pagină de aur din istoria României, „Flacăra Centenarului” a ajuns şi în comuna Dragoslavele. Aici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi primarul Ion Băcioiu au aprins „flacăra” la Monumentul Eroilor din localitate.
În dimineaţa zilei de Rusalii, „Flacăra Centenarului” a fost aprinsă la Bughea de Sus, tot după o slujbă specială de pomenire şi aduceri aminte.
Seara, flacăra a ajuns la Lereşti, acolo unde a fost depusă la Cimitirul Eroilor din Comună, sub privirile a sute de oameni, rude ale eroilor căzuţi la datorie, dar şi ai veteranilor de război care mai sunt în viaţă.
În toate cele patru comune din Muscel, unde a fost aprinsă „Flacăra Centenarului” până acum, au fost prezenţi aproape toţi primarii, reprezentanţi ai Consiliilor locale, ai Consiliului Judeţean, deputaţi, senatori şi oameni de renume, care au ţinut să fie alături de musceleni într-un moment special.
La Câmpulung, „Flacăra Centenarului” va ajunge în luna octombrie, lună în care mai multe activităţi importante dedicate a 100 de ani de la Marea Unire se vor ţine în Cetatea lui Negru Vodă, iar apoi simbolul va ajunge la Alba, acolo unde se şi încheie turul. A contat şi contează ca fiecare dintre noi să ştie importanţa în istorie a acestui an şi să-i omagieze pe eroii neamului românesc, care au luptat chiar pe pământurile Muscelului.