19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Înlocuindu-l pe Constantin Ivan în funcţia de ales local, paznicul Dumitrache devine şeful Comisiei de Buget-Finanţe

 

Şedinţa Consiliului Local Câmpulung, programată pentru această săptămână, miercuri, 30 mai 2018, va debuta cu validarea mandatului de consilier local al lui Ionel Dumitrache, supleant pe lista de candidaţi ai PSD, la alegerile din 5 iunie 2016. Agentul de pază a figurat pe poziţia a 13-a, devenită, iată, una de succes pentru un partid care n-a concurat în vreo coaliţie, cum s-a întâmplat cu USL în 2012, când a reuşit să intre în Consiliu şi candidatul aflat pe locul 14, după două eliminări prin incompatibilitate. Dar erau două partide mari unite de o listă comună, întrecute de performanţa reuşită în prezent de PSD de unul singur. Ionel Dumitrache îi ia locul lui Constantin Ivan, care a părăsit Consiliul Local după doi ani de mandat, ca urmare a promovării sale în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Numirea câmpulungeanului s-a produs pe 28 martie 2018, cu o zi înaintea întrunirii ordinare a Legislativului, în cadrul căruia, de două şedinţe, PSD funcţionează în nouă oameni. Situaţia rezultată la alegerile din 2016, care au impus zece consilieri social-democraţi în Consiliu, va fi restabilită odată cu ocuparea de către Ionel Dumitrache a locului gol la masa celor 19. 

După două luni în care şefii săi s-au fofilat de la a o spune pe şleau, că intră în Consiliu următorul de pe listă, Ionel Dumitrache, candidat de carieră, va depune mâine jurământul de ales local. Acesta îi va lua locul lui Ivan şi în comisia de specialitate a Consiliului Local: Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului, precum şi în restul comisiilor şi consiliilor din care făcea parte alesul demisionar. Dar cea mai importantă rămâne Comisia de Buget-Finanţe, pe care Constantin Ivan o conducea în calitate de preşedinte. Funcţie care este normal să-i revină lui Ionel Dumitrache, de vreme ce îi urmează în sarcini lui Ivan. 

Simion sau Ilie, în locul lui Ghinea

Şi Executivul Primăriei va trece printr-o schimbare substanţială. Pensionarea lui Nicolae Ghinea lasă vacant locul de secretar al Municipiului Câmpulung, pentru ocuparea căruia trebuie organizat concurs. Şedinţa de mâine va fi ultima pentru Ghinea, aflat profesional la capăt de drum. Cine va ţine de secretar până la organizarea concursului? Firesc ar fi ca atribuţiile de secretar să fie preluate temporar de şefa Juridicului Primăriei, Emiliea Ilie, devenită tot mai invizibilă de când Liviu Ţâroiu a adus-o de la Primăria Bughea de Sus pe Ramona Simion, fostul secretar al comunei vecine. Şi nu e nimeni naiv să creadă că venirea sa la Câmpulung n-are legătură cu pensionarea lui Ghinea, pe care a aşteptat-o, vreme de un an, din postura de şefă a Personalului. Simion, se pare, este şi preferinţa lui Liviu Ţâroiu pentru perioada de provizorat la conducerea Secretariatului, până la ţinerea concursului. Rămâne de văzut cum va justifica darea la o parte a juristei şefe, în cazul în care se va întâmpla un astfel de scenariu. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!