22.9 C
Campulung Muscel
16/06/2025

Cazul „Închisoare pentru cel care l-a nenorocit pe viaţă”. Invocând aspecte de nelegalitate a actului de sesizare a instanţei şi a actelor de urmărire penală, agresorul a solicitat restituirea cauzei la Parchet

Revenim în acest material cu noi informaţii legate de cazul bărbatului de 50 de ani, din comuna Poienarii de Muscel, Nicolae Kacenco, cel care, anul trecut, în luna martie, a fost lovit în cap cu o crosă metalică de golf de iubitul fostei sale concubine, în urma unui conflict spontan iscat pe fondul unor neînţelegeri privind partajarea unor bunuri. Dosarul penal deschis în acest caz a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung, în luna februarie a acestui an, agresorul fiind trimis în judecată pentru vătămare corporală. Pe 14 mai 2018, a fost programat primul termen, pe rol fiind verificarea competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, însă instanţa a decis amânarea judecării cauzei până pe data de 4 iunie 2018.

Nemulţumit de probele din dosar

Deşi, iniţial, printr-o Ordonanţă din 12 martie 2017, s-a început urmărirea penală împotriva lui Miron Costache, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ulterior, pe 10 mai 2017, o altă Ordonanţă va schimba încadrarea juridică a faptei, în vătămare corporală. Drept urmare, pe data de 30 august 2017, acţiunea penală a fost pusă în mişcare împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, fiind apoi trimis în judecată pentru acelaşi lucru. Miron Costache consideră că nu a fost informat corect cu privire la noua încadrare a faptei la momentul audierii sale în calitate de inculpat şi, în aceste condiţii, într-o cerere adresată preşedintelui Judecătoriei Câmpulung, înregistrată pe 29 martie 2018 şi ataşată la dosar, Miron Costache solicită restituirea cauzei la Parchet, invocând „aspecte de nelegalitate a actului de sesizare a instanţei de judecată şi a actelor de urmărire penală efectuate în cauză.” Mai mult decât atât, agresorul e nemulţumit şi de probele din acest dosar, apreciind că „probatoriul administrat este incomplet, menit să apere doar interesele părţii vătămate, în condiţiile în care, potrivit declaraţiilor date, şi eu am fost lovit şi internat la Spitalul Municipal Câmpulung, în vederea acordării de îngrijiri medicale, am fost supus unui control medical, însă fişa de internare/foaia de observaţie/buletinul ecografic ce mi-au fost efectuate la momentul internării nu au fost solicitate de către organele de cercetare penală, care, de altfel, au trecut cu uşurinţă peste acest episod, care m-a vizat pe mine, în ciuda celor reţinute prin procesul-verbal de cercetare la faţa locului.”

A lovit cu crosa ca să se apere!

Miron Costache susţine că în incidentul din 12 martie 2017, pentru care a fost trimis în judecată, au fost implicate mai multe persoane, care l-ar fi agresat fizic, iar el, încercând să se apere, l-ar fi lovit cu crosa de golf, fără intenţie, pe Nicolae Kacenco. „Nu ştiu la care mijloace de probă s-a referit procurorul, în condiţiile în care, aşa cum am arătat, nu au fost cerute şi relaţii de la Spitalul Municipal Câmpulung cu privire la situaţia mea medicală din data de 12.03.2017, întrucât martorii, toţi rude sau afini cu partea vătămată, au dat depoziţie împotriva mea, întrucât nu mă agreau în familia lor. Care martor ar fi declarat că eu am fost lovit primul de către Lungu Ion, fratele concubinei mele, în condiţiile în care au fost audiaţi Lungu Ion, soţia şi fiul acestuia şi rudele persoanei vătămate?”, se întreabă inculpatul, care crede că „situaţia de fapt nu a fost lămurită sub toate aspectele”, motiv pentru care solicită „restituirea cauzei la Parchet în vederea completării probatoriului”.

Spitalul Militar are de recuperat 91.216,09 lei!

Reamintim că, după ce a fost lovit cu crosa de golf în cap, Nicolae Kacenco a ajuns în final la Spitalul Universitar Militar de Urgenţă „Carol Davila”, din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral grav, cu o lovire cu un corp dur (crosă), fractură calvarie biparietală şi contuzie cerebrală bifronto-parietală”. După operaţie, a rămas internat până pe 22 mai 2017, urmând apoi o perioadă de recuperare, dat fiind faptul că a rămas cu o hemiplagie spastică pe partea dreaptă. Potrivit expertizei medico-legale, Nicolae Kacenco a avut nevoie de 100-110 zile de îngrijiri medicale şi, dincolo de faptul că i-a fost pusă viaţa în pericol, a rămas cu sechele care-l împiedică să ducă un trai normal, fiind nevoit să se descurce cu o pensie de invaliditate şi alta de handicap. Unitatea medicală din Bucureşti s-a constituit parte civilă în acest dosar, în vederea recuperării sumei de 91.216,09 lei, ce reprezintă cheltuieli de spitalizare a părţii vătămate Nicolae Kancenco. Şi Spitalul Municipal Câmpulung are de recuperat bani în acest caz, suma fiind însă mai mică, de doar 429,29 lei, reprezentând tot cheltuieli de spitalizare. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!