18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

După zăpadă şi ţurţuri, cad ţiglele de pe Primărie

După cum v-am informat într-o ediţie trecută a ziarului, la sfârşitul lunii martie, două maşini au fost serios avariate, după ce s-au prăbuşit peste ele bucăţi mari de gheaţă şi zăpadă, desprinse de pe acoperişul Primăriei. Autoturismele, dintre care unul echipat pentru taxi, au fost surprinse de „avalanşă” în parcarea Primăriei, unde şoferii au tras, în ciuda faptului că erau avertizaţi de pericolul pe care-l reprezenta zăpada de pe acoperişul instituţiei, care stătea să cadă. Când s-au întors la maşini, le-au găsit cu lunetele şi parbrizele sparte. Din păcate, chiar dacă primăvara şi-a intrat în drepturi, pericolul încă persistă la înălţime, pe clădirea Primăriei.

A păţit-o rău, în 2010, un pompier

Asta pentru că, aşa după cum se poate observa din fotografii, există riscul să se desprindă ţiglele din acoperiş şi să se facă ţăndări pe dalele pietonale, dacă nu în capul cuiva, două dintre ele stând gata să cadă, pe marginea jgheabului de colectare a apelor pluviale, chiar deasupra biroului viceprimarului Mărgărin Blidaru. Cineva s-a gândit să pună o bandă de avertizare, pe latura cu blocul rechinilor, şi deocamdată nu s-a înregistrat niciun incident, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, într-o zi de martie, în apropierea Pieţei Centrale, când un tânăr din Câmpulung s-a trezit cu maşina „şifonată” de câteva ţigle căzute de pe acoperişul unui vechi imobil situat în centrul istoric al municipiului. 

Bărbatul, angajat al Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă destul de însemnată de bani pentru a-şi repara autoturismul, asta după ce a încercat în zadar să-l găsească pe proprietarul imobilului pentru a-i cere socoteală. S-a dus la Poliţie, dar nici aici nu a găsit o cale de rezolvare, spunându-i-se că „nu e treaba noastră”. A mers, în cele din urmă, la Primărie, unde a fost plimbat de la un birou la altul, fără să rezolve mare lucru. Şi-ar fi dorit ca măcar cei de la Primărie să-şi facă datoria şi să-l tragă la răspundere pe proprietar şi asta pentru că, potrivit legii, acesta este obligat să întreţină în bune condiţii „elementele de construcţii exterioare ale clădirii – acoperiş, faţadă, împrejurimi, curţi, grădini – precum şi spaţiile comune din interiorul clădirii – casa scării, holurile, coridoarele, subsolurile”. 

Nu s-a întâmplat acest lucru, în condiţiile în care Primăria ar fi trebuit să se amendeze singură, pentru că nu a catadicsit să se ocupe de imobilele din centrul istoric al municipiului, pe care le are în administrare şi care au ajuns într-o stare jalnică. Zilnic, din aceste imobile, măcinate de-a lungul anilor de ploi şi îngheţuri, se desprind bucăţi mari de tencuială, cărămizi şi ornamente, care depăşesc chiar şi 25 de kilograme, căzând direct pe trotuare, în locuri intens circulate. Astfel de fenomene sunt întâlnite cu predilecţie în zona istorică a municipiului, între Bulevardul Pardon şi fostul Hotel Regal, dar nu fac excepţie nici celelalte cartiere ale oraşului, acolo unde betonul blocurilor comuniste a cedat sub patina timpului. Doar norocul a făcut ca, până acum, la Câmpulung să nu avem parte de o tragedie. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!