Copii din Câmpulung şi zona Muscel au posibilitatea de a da frâu liber imaginaţiei, creativităţii şi unicităţii în cadrul atelierelor ce vor fi găzduite de Muzeul Municipal Câmpulung, la sfârşitul lunii aprilie. În cadrul acestora, micuţii pot participa la lecţii de ţesut şi pictură. „Astfel, vom promova împreună valorile meşteşugurilor tradiţionale. Toţi vom învăţa să ţesem un covoraş din lână la gherghef, iar pensulele şi culorile le vom îmbina împreună în pictura pe porţelan, iar micile şi marile capodopere le puteţi oferi în dar.”, este mesajul pe care îl transmite Muzeul Municipal Câmpulung.
Atelierele se vor desfăşura sub îndrumarea artistului plastic Malvine Mocenco, şeful Secţiei Conservare – Restaurare a Muzeul Goleşti, în zilele de 26 şi 27 aprilie 2018, între orele 9.00 – 17.00, la Secţia de Etnografie şi Artă Populară, din strada Republicii. nr. 5. Atelierul de ţesut durează o oră şi jumătate, iar cel de pictură o oră, taxa de participare fiind stabilită la 20 de lei pentru fiecare copil, care include şi vizitarea Secţiei de Etnografie şi Artă Populară din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung. Toţi copiii vor primi diplome de participare. Pentru înscrieri şi mai multe detalii, doritorii o pot contacta de Sanda Safta, la numărul de telefon 0748.165.819.
Malvine Mocenco are 31 de ani. În 1995, a absolvit Liceul de Artă din Constanţa, iar între 1996 şi 1998 a urmat Programul de pregătire postliceală „Bazele restaurării ştiinţifice”, specializarea „restaurare textile”, organizat de Ministerul Culturii. Între 1995 şi 1998, a fost restaurator textile la Muzeul de Artă Populară din Constanţa, apoi, timp de zece ani, restaurator textile la Muzeul Goleşti. În 2008 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Piteşti, Secţia Artă Sacră, unde a şi predat, ca preparator, timp de trei ani. Între 2008 şi 2011, a urmat Programul de pregătire postuniversitară „Bazele restaurării ştiinţifice”, specializarea „restaurare lemn policrom”, organizat de Ministerul Culturii, Centrul de Perfecţionare a Personalului din Cultură şi Artă Bucureşti. Obţine atestatul de restaurator pictură în 2011. Între 2009 şi 2011 a urmat cursurile postuniversitare de masterat, specializarea „Restaurare lemn policrom”, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 2009, este restaurator pictură, şef Secţie Conservare – Restaurare la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti.
Are două premii la Salonul Naţional de Restaurare de la Craiova: în anul 2013 – Premiul Organizatorilor – în anul 2015, Marele Premiu pentru restaurare icoană. În colaborare cu scriitorul Cristian Bădiliţă, a realizat expoziţia „Poeme de îmbrăcat, degustat şi agăţat pe perete” (Biblioteca Judeţeană din Piteşti, 5-25 octombrie 2013; City Gallery din Botoşani, în colaborare cu Primăria municipiului Botoşani, 5-20 noiembrie 2013). A ilustrat volumele „Harababura” şi „Copilăria lui Isus”, de Cristian Bădiliţă şi „Bonţ – Tiribonţ/Săndel”, autor Florentin Sorescu. A realizat expoziţia „O lume de basm” – Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în perioada 7 iulie 2017 – 15 august 2017; Muzeul Olteniei Craiova – Casa Băniei, 5 octombrie – 17 noiembrie 2017.