12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Maşini distruse de zăpadă, în parcarea Primăriei!

Zăpada căzută în ultima perioadă s-a acumulat în straturi consistente pe acoperişurile clădirilor, constituind un real pericol pentru maşinile parcate în apropiere. Responsabili pentru pagubele produse sunt, de cele mai multe ori, proprietarii imobilelor, care ar trebui să cureţe acoperişurile, însă, din diverse motive, aceştia se fac că plouă, lăsând zăpada şi ţurţurii să se topească de la sine, chiar dacă există riscul să cadă în stradă şi să provoace accidente. Aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, luni, în centrul Câmpulungului, în imediata apropiere a Primăriei.

Două autoturisme au fost serios avariate după ce s-au prăbuşit peste ele bucăţi mari de gheaţă şi zăpadă, desprinse de pe acoperişul Primăriei. Din nefericire, niciunul dintre proprietarii maşinilor şifonate nu avea asigurare CASCO, care ar fi putut să le acopere contravaloarea daunelor. Autoturismele, dintre care unul echipat pentru taxi, au fost surprinse de „avalanşă” în parcarea Primăriei, unde şoferii au tras, în ciuda faptului că erau avertizaţi de pericolul pe care-l reprezenta zăpada de pe acoperişul instituţiei, care stătea să cadă. Când s-au întors la maşini, le-au găsit cu lunetele şi parbrizele sparte „Bună ziua! Văd că ce se întâmplă în Câmpulung nu ajunge unde trebuie. Din cauza tragediei Primăriei alte persoane au de suferit. Două persoane ce au parcat lângă Primărie… A fost o tragedie pentru ei! Nu se poate aşa ceva! A căzut zăpadă cu gheaţă pe maşinile oamenilor şi nu s-au luat măsuri.”, ne-a semnalat incidentul, printr-un mesaj pe Facebook, o tânără care locuieşte în Spania. „Două maşini au fost. Un taxi şi alta pe care nu o cunosc. Au fost parcate pe partea dinspre CEC, deşi toată zona era împrejmuită cu bandă galbenă, pe care era scris mesajul: Atenţie, cade zăpadă! Au dat banda jos şi au intrat. Nu numai ei, şi alţii. Ei au avut ghinion! Şi acum banda de avertizare e acolo.”, ne-a declarat şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae. De regulă, astfel de riscuri, precum pagubele provocate de greutatea stratului de zăpadă sau căderile de corpuri pe vehicule, fac parte din acoperirea standard oferită de asiguratorii români prin poliţele CASCO. Pe de altă parte, şi proprietarii imobilelor se pot asigura pentru astfel de situaţii, prin poliţa facultativă de locuinţă, care oferă posibilitatea acoperirii răspunderii civile, în anumite condiţii şi limite valorice.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!