3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Cei care aruncă gunoiul unde au chef, inundaţi şi din vina lor

Păcătosul obicei al muscelenilor de a scăpa de gunoaie oriunde altundeva decât în locurile cu această destinaţie, aflate pe traseul maşinii de colectare de la firma de salubritate, a scos angajaţii Primăriei Vlădeşti, cu utilajele din dotare, pe teren. Scopul: ridicarea mormanelor de mizerie adunate în zone delicate,  împiedicând scurgerea firească a pâraielor umflate de ploile care pare că nu mai contenesc. Zilele de respiro între episoadele cu precipitaţii sunt folosite de autorităţi pentru a atenua urmările pagubelor cu care se aleg avutul public şi proprietăţile particulare, şi din cauza forţei de nestăvilit a naturii, dar şi din cauza unor nesăbuiţi greu de convins să nu-şi mai dea resturile pe gârlă. Or să le arunce sub poduri şi podeţe, pe malurile cursurilor de apă, de unde pot fi antrenate în curgerea furtunoasă a şuvoaielor. Asta în ciuda insistentelor apeluri ale primarului Cristian Hristu Dică la consătenii săi să aibă suficientă minte ca să înţeleagă că, blocând albia râului ori a pârâului cu gunoaie, apele revărsate ajung în grădinile lor. Şi-atunci să te ţii boceli că le-au fost înecate straturile de verdeţuri în noroi şi că au muncit degeaba!

Nu te pui cu natura şi, din păcate, nu te pui nici cu firea îndărătnică a musceleanului, un etern recidivist la capitolul simţ civic, care şi-o face cu mâna lui. Recentele stricăciuni înregistrate la Vlădeşti au fost, fără discuţie, din cauza ploilor căzute cu o repetiţie puţin spus îngrijorătoare, dar şi omul a contribuit vârtos la dezastrul cauzat de stihiile dezlănţuite. Am precizat prin ce se face vinovat: cantităţile zdravene de gunoi, care reapar şi cresc în peisajul localităţii cu o viteză căreia nici cel mai dotat, numeric şi logistic, serviciu de salubritate nu i-ar face faţă. După intervenţia de săptămâna trecută a Primăriei, a fost înnoit apelul la înţelegerea plătitorilor de taxe şi impozite consumate pentru îndreptarea unor pagube de care şi ei se fac responsabili. „Primăria, prin intermediul utilajelor şi angajaţilor, intervine prompt, însă face încă o dată apel către cetăţeni: Nu aruncaţi resturi menajere, favorizând în acest fel calamităţile! Pentru asta am creat serviciul de colectare a acestor resturi menajere!”, caută autorităţile să-i determine pe oameni să renunţe la a mai murdări localitatea, cu consecinţa inundaţiilor în timpul ploilor, cum au fost cele din ultimele două săptămâni.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!