21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Comuna Dâmbovicioara, staţiune turistică de interes naţional

După comuna Albeştii de Muscel, atestată de Ministerul Turismului ca staţiune de interes local, Dâmbovicioara a întocmit documentaţia necesară şi a intrat în rândul localităţilor confirmate ca staţiuni de interes naţional. Comuna musceleană a fost inclusă pe această listă în urma şedinţei de Guvern, care a avut loc pe 15 martie 2018. Dosarul, care a fost depus la Ministerul Turismului, a fost întocmit de o firmă din Bucureşti, căreia Primăria Dâmbovicioara i-a plătit peste 3.000 de euro. După ce a fost atestată turistic, pe lângă dezvoltarea socio-economică, localitatea va avea şi posibilitatea să acceseze fonduri europene prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Primarul vrea trenuleţ pe defileul Dâmbovicioarei

Comuna Dâmbovicioara a îndeplinit criteriile minime obligatorii privind atestarea staţiunilor turistice de interes naţional cu un punctaj de 195 de puncte la criteriile suplimentare, faţă de minimul de 135 de puncte necesare. Conform Ministerului Turismului, în comuna Dâmbovicioara funcţionează cele mai multe structuri de cazare clasificate din Muscel, după Rucăr. În toate cele trei sate, Dâmbovicioara, Podu Dâmboviţei şi Ciocanu, sunt menţionate 27 de unităţi de cazare, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane, vile şi camere de închiriat. Realizarea primarului Dumitru Secăreanu este una foarte importantă pentru comunitatea locală, dar şi pentru zona Muscel. Localitatea se poate dezvolta şi poate deveni un pol important al turismului argeşean şi naţional. „A trebuit să mişcăm lucrurile, fiindcă tot ceea ce însemna comuna Dâmbovicioara nu era fructificat. După vizita celor de la Turism şi a celor de la Bruxelles, s-a constatat că s-a îndeplinit ceea ce a fost şi până la urmă, din aprilie, de acum un an, a apărut tocmai anul ăsta. Dar niciodată nu e prea târziu. Ştiu că va fi o muncă titanică şi de-acum încolo, dar, în orice caz, toate posibilităţile economice se vor schimba radical, în ceea ce priveşte accesarea de fonduri. Până acum, lucrurile au fost destul de întoarse. Păi, vă daţi seama că acum vreau să rezolvăm problemele după lege în ceea ce priveşte investiţiile, şi mă refer aici la Cetatea Oratia, care are o valoare destul de mare, şi nu a putut să fie prinsă în finanţare la ADR Sud – Muntenia, unde suntem noi arondaţi. Acum putem accesa fonduri direct de la Comunitatea Europeană, de la Bruxelles. Apoi, avem trei pârtii de schi, pentru care trebuie să ne mişcăm. Avem 17 trasee turistice, omologate, vreau să fac un trenuleţ pe defileul Dâmbovicioarei, deja avem pregătit proiectul… Avem mai multe. Prin criteriile stabilite de lege am îndeplinit condiţiile, iar acum suntem cei care, pe undeva, să mergem mult mai departe, să fructificăm pe linia turismului tot ce ne stă în putinţă.”, susţine Secăreanu. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului. Până în acest moment, în România erau atestate 43 de staţiuni turistice de interes naţional şi 57 de staţiuni de interes local. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!