11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Legile Guvernului afectează şcolile din Muscel. Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” începe comasările din toamnă

Nici noul sistem de finanţare şi nici numărul exagerat de scăzut de elevi nu sunt trecătoare pentru şcolile din Muscel. La ora actuală, deja s-au început propuneri spre comasare a unor clase pentru anul de învăţământ 2018-2019. Prima şcoală de învăţământ din Câmpulung care şi-a anunţat comasarea este Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”. Începând din toamnă, numărul claselor primare se reduce de la 17 la 16, însă personalul didactic nu va avea de suferit. 

Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, Steluţa Popescu, Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” va trece printr-o schimbare începând cu septembrie 2018. Vorbim despre comasarea a două clase din învăţământul primar. „La anul, vom face această comasare. Este vorba despre două clase. Vom face una singură. Acolo unde sunt efective foarte mici, vom interveni. Avem o cală cu 11 elevi şi una cu 16. Sunt puţini copii acolo. Nu se poate lucra aşa. Părinţii nu au dorit să rămână aşa. Au spus că sunt puţini şi nu mai este aceeaşi competiţie la nivel de clasă. Plus că nici noi nu am vrut aşa… Este vorba despre clasele a III-a, care la anul vor fi a IV-a.”, ne-a declarat Steluţa Popescu. 

De asemenea, directorul Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” a mai precizat şi că în această schimbare nu vor suferi cadrele didactice, deoarece din anul 2018-2019 de studiu, un profesor din învăţământul primar se va pensiona, iar ideea principală a instituţiei de învăţământ nu este ca să se reducă personalul, ci ca şcoala să funcţioneze după standardele normale, cu un număr considerabil de elevi la clasă.

La Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”, anul acesta sunt 17 clase din învăţământul primar şi 14 din învăţământul gimnazial, iar din toamnă, odată cu comasarea, vor funcţiona 16 clase din învăţământul primar şi 14 din cel gimnazial.

În anul 2018, numărul maxim de posturi care se finanţează din fonduri publice, pentru instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, se stabileşte astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială acordate în condiţiile legii, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Ordonatorii de credite stabilesc, în limitele prevederilor legale, numărul maxim de posturi care se finanţează în anul 2018. Astfel, o încadrare în cheltuielile de personal aprobată prin buget reprezintă o limitare la sumele ce provin din finanţarea conform costurilor standard pe elev. Cât priveşte stabilirea numărului de posturi, cu o încadrare în cheltuielile aprobate, reprezintă renunţarea la un număr stabilit de salariaţi, atât din personal didactic, cât şi nedidactic, până când instituţia respectivă se poate încadra în sumele aprobate.

Este posibil ca mai multe şcoli din Muscel să urmeze exemplul Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, asta din cauza legii Ministerului Educaţiei şi din cauza numărului scăzut de elevi care studiază în prezent.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!