19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Trei dosare de proxenetism, cu şapte inculpaţi, pe rolul Tribunalului Argeş

Până la finele lui 2017, doar şase bărbaţi, dintre cei 25 reţinuţi pe 5 octombrie 2016, au fost condamnaţi, iar altul a fost achitat. Sentinţele sunt definitive doar în cazul a patru: Eduard Mihai Lică (doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru proxenetism în formă continuată), Alexandru Florin şi Robert Mădălin Costea (trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de patru ani, pentru proxenetism şi spălare de bani, în formă continuată), iar Marian Bogdan şi Ionuţ Adrian Preda (un an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de doi ani, pentru proxenetism în formă continuată). Patru ani de închisoare cu executare, pentru proxenetism în formă continuată, a primit, la prima instanţă, Cezar Marius Nicolae Dragnea, dar a contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Piteşti, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 februarie 2018. În acelaşi dosar cu Dragnea, la Curtea de Apel Piteşti, în aceeaşi zi, este stabilită şi înfăţişarea în cazul lui Ionuţ Cătălin Bejan, achitat de Judecătoria Câmpulung, a cărei decizie a fost atacată de Parchet.

Trei dosare de proxenetism, cu şapte inculpaţi, pe rolul Tribunalului Argeş

În rest, judecaţi pentru proxenetism, în dosare înregistrate pe rolul Tribunalului Argeş, mai sunt Petru Raia, Eusebi Samir Lăcătuş, Valentin Rădulescu, Petre Bogdan Pîrlici, Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici. Cei şapte musceleni sunt împărţiţi în trei dosare.

Valentin Rădulescu şi Petre Bogdan Pîrlici au fost trimişi în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi spălarea banilor, ambele în formă continuată, la Tribunalul Argeş fiind înregistrat rechizitoriul Parchetului nr. 646/P/2017, din data de 26 mai 2017. Primul termen în cazul celor doi se va derula pe 22 februarie 2018, după ce cauza a fost amânată, pe 30 mai 2017, pentru că judecătorul desemnat s-a abţinut. Rădulescu şi Pîrlici au fost cercetaţi până acum sub măsura preventivă a controlului judiciar, care le-a fost revocată pe 5 februarie 2018, dar Pachetul de pe lângă Tribunalul Argeş a făcut recurs, care se va judeca la o dată care nu a fost încă stabilită.

Următorul dosar îi are ca inculpaţi pe Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru proxenetism şi spălare de bani, ambele în formă continuată, în baza rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş nr.510/P/2017, chiar dacă bărbaţii au contestat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor din cursul urmăririi penale. Tot pe 5 februarie 2018, Tribunalul Argeş le-a admis cererile şi a dispus ca celor trei să le fie revocată măsura preventivă a controlului judiciar, dar, şi în acest caz, Parchetul a contestat decizia, dar Curtea de Apel Piteşti nu a stabilit o dată la care să se judece recursul.

Ultimii doi, Petru Raia şi Eusebi Samir Lăcătuş, sunt inculpaţii unui alt dosar, tot pe rolul Tribunalului Argeş. Cei doi au fost trimişi în judecată, pentru proxenetism, pe 23 ianuarie 2018, iar pe 25 ianuarie, instanţa a stabilit ca ei să fie cercetaţi în continuare sub măsura controlului judiciar. Eusebi Samir Lăcătuş a contestat această ultimă decizie, care se va dezbate la Curtea de Apel Piteşti imediat ce va fi stabilită o dată. Urmează ca Tribunalul Argeş să prezinte o dată a primei şedinţe, la care va fi dezbătut dosarul în care sunt acuzaţi de proxenetism Raia şi Lăcătuş.

Conform rechizitoriilor, muscelenii judecaţi pentru proxenetism şi spălare de bani, pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obţinute din infracţiunea de proxenetism, au supus procesului de spălare fondurile obţinute ilicit prin achiziţia, în nume propriu sau în numele altor persoane apropiate, de diverse bunuri, în special autoturisme de lux, care au fost revândute şi cumpărate alte bunuri şi maşini. Deşi mulţi dintre ei figurau cu venituri zero, se afişau numai cu bolizi de lux, cele mai noi modele de pe piaţă.

Sumele care le-au crescut nivelul de trai proxeneţilor au fost trimise de zeci de fete, foste şi actuale iubite, racolate prin metoda „lover-boy”, trimise să se prostitueze în afara ţării. Din convorbirile telefonice a reieşit că o singură fată producea săptămânal cel puţin 5.000 de euro. „Iubirea” dura cel puţin două luni, timp în care bărbatul îi punea lumea la picioare fetei, după care o determina să se prostitueze, promiţându-i că, după ce vor strânge suficienţi bani, îşi vor lua casă şi se vor muta împreună şi totul se va termina. Chemate la audieri, fetele au negat în faţa anchetatorilor orice obligare sau înlesnire din partea suspecţilor pentru a practica prostituţia. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!