37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

O lereşteancă a bătut-o cu uluca pe presupusa amantă a soţului

O lereşteancă s-a ales cu amendă penală după ce şi-a bătut o vecină pe care o suspecta că este iubita soţului. Între cele două era un conflict mai vechi şi, de la ameninţări reciproce şi injurii, s-a ajuns la bătaie. Presupusa amantă a fost “altoită” de soţie cu o ulucă de gard doar peste partea dorsală, pricinuindu-i acesteia mai multe contuzii la mâna şi piciorul drepte. Agresoarea a fost cercetată penal şi judecată pentru lovire şi alte violenţe şi condamnată la amendă penală. A mai fost pusă să-i plătească victimei daune morale, cheltuielile de judecată şi contravaloarea îngrijirilor medicale.

Victima se ducea la şedinţa cu părinţii când a fost bătută

Conflictul dintre cele două femei a ajuns la punctul culminant pe 1 octombrie 2019, când Narcisa Izabela Ursea, de 30 de ani, a lovit-o pe vecina sa, Ramona Lenuţa Prundaru, cu o scândură, pricinuindu-i leziuni traumatice. Între cele două exista o stare conflictuală mai veche, generată de o presupusă relaţie extraconjugală, Narcisa suspectându-şi soţul că o înşeală cu Ramona. Din acest motiv, cele două s-au insultat şi ameninţat reciproc, ajungându-se la bătaie. În ziua cu pricina, Ramona Prundaru a plecat spre şcoala din centrul comunei, pentru a participa la şedinţa cu părinţii. În drum spre şcoală, a trecut prin faţa locuinţei Narcisei Ursea care, când a zărit-o, s-a înarmat cu o ulucă din lemn şi a ieşit în stradă. După mai multe schimburi de replici, Narcisa Ursea a lovit-o pe cealaltă, conflictul fiind aplanat de o altă femeie care o însoţea pe victimă.

Loviturile aplicate i-au pricinuit tinerei dureri fizice, motiv pentru care s-a urcat în maxi-taxi şi s-a dus la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal, punându-i-se diagnosticul de agresiune afirmativă, fractură stiloidă dreaptă fără deplasare, contuzie lombară dreaptă. Conform certificatului medico-legal eliberat de SML Argeş, a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale.

Au fost anunţaţi oamenii legii, care au deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. La un an de la comiterea faptei, rechizitorul Parchetului a fost admis de instanţă, care a început judecarea agresoarei, care nu şi-a recunoscut fapta. Vineri, 19 noiembrie 2021, agresoarea şi-a primit pedeapsa. Judecătoria Câmpulung a aplicat amenda penală, fiind de natură a preîntâmpina săvârşirea de noi fapte penale şi readucerea relaţiilor dintre cele două femei într-un climat normal şi necesar unei bune convieţuiri. În consecinţă, a fost stabilită condamnarea Narcisei Izabela Ursea la 8.000 de lei amendă, corespunzătoare a 200 de zile, calculate cu 40 de lei pe zi.

Cu aceeaşi ocazie, a fost definitivată şi latura civilă a dosarului, agresoarea fiind obligată să-i achite victimei 10.000 lei, daune morale, chiar dacă aceasta din urmă a solicitat 5.000 lei, daune materiale, şi 15.000 lei, daune morale; plus cheltuielile de judecată, de 1.000 lei. De altfel, vinovata trebuie să vireze Spitalului Municipal Câmpulung suma de 347,78 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare a celei pe care a cotonogit-o, iar statului, alţi 700 lei, cheltuieli judiciare.

Hotărârea Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, putând fi atacată de părţi în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând să se depună la aceeaşi instanţă.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!