13.4 C
Campulung Muscel
28/03/2024

Trei căprioare, la păscut, într-o gospodărie din Poienarii de Muscel

Imagini spectaculoase, surprinse într-o localitate de lângă Câmpulung, unde trei căprioare în căutare de hrană se apropie de casele oamenilor. Animalele păşteau nestingherite într-o grădină şi au fost fotografiate, în toată splendoarea lor, de proprietarul terenului, care a făcut tot posibilul să nu le deranjeze de la masă. După câteva zeci de minute, căprioarele s-au retras în habitatul lor din pădure. Imaginile au fost postate pe o reţea de socializare şi au adunat foarte multe aprecieri.

Scenele au fost surprinse la sfârşitul săptămânii trecute, în grădina familiei Petrescu, din comuna Poienarii de Muscel, situată în imediata apropiere a şoselei principale ce străbate localitatea, la urcare spre punctul „Vârful Perilor”, din Jugur. „Sunt multe căprioare, aici, în zonă, vin din pădure. S-au cam învăţat cu oamenii, nu se mai sperie. Vin în grădini, la iarbă, la fân, că mai rămâne de la oi. Mai umblă şi pe la clăi, mai mizdresc şi prunii, merii… Ce să le faci, le e foame şi lor?! Acu’ (n.r. în momentul când au fost făcute fotografiile) am tăiat salcie la oi şi au venit două căprioare şi un ţap. Nu erau sperioase. Au stat ceva vreme, apoi s-au retras în pădure”, ne-a mărturisit un localnic. 

 

Căprioarele sunt animale de talie mare şi, totuşi, gingaşe. Sunt foarte răspândite, astfel că ne putem întâlni cu ele adesea, deoarece, în căutare de mâncare, ajung de multe ori şi până lângă gospodăriile oamenilor. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!