27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

2017, un an plin de realizări pentru Schitu Goleşti

Anul 2017 se apropie de sfârşit, iar administraţiile locale din Muscel trag linie şi îşi fac bilanţurile în ceea ce priveşte investiţiile. Este şi cazul comunei Schitu Golești, unde, datorită edilului Vasile Miriţă, a viceprimarului Iulian Duţă, dar şi a echipei de consilieri locali, au fost realizate mai multe proiecte, iar altele sunt în derulare, fiind foarte aproape de finalizare.

Fiind primul an complet de mandat la primarul Vasile Miriţă, acesta se poate lăuda cu realizări care au schimbat imaginea localităţii Schitu Goleşti. Valoarea investiţiilor implementate în comună depăşeşte numărul sutelor de milioane de lei, cei mai mulţi bani fiind alocaţi către modernizarea drumurilor din localitate. Tot ce a însemnat investiţie în 2017 a constat în reabilitarea, amenajarea sau realizarea mai multor obiective, din bugetul local alocându-se aproximativ suma de 3.600.000 lei. Vorbim în primul rând despre modernizarea drumurilor locale, care au însumat aproape trei kilometri, dintre care cel mai important a fost DC 326 Costiţă – DN 73C. Pentru acesta din urmă, administraţia locală a alocat din bugetul local suma de 890.000 lei. 

Extinderea sistemului de supraveghere video în Schitu Goleşti a fost altă lucrare, care a presupus amplasarea a 15 camere HD, valorifocale, cu 5 surse de alimentare, montate în cutii metalice pe stâlpii existenţi, la o înălţime mai mare de 10 metri. Pentru această investiţie s-au alocat din bugetul local 30.000 lei. Tot anul acesta, a fost extinsă şi reţeaua de iluminat public pe doi kilometri, care a costat 15.000 lei. 

Pentru că nu mai fusese reabilitat de mulţi ani, iar starea  lui era într-o continuă degradare, edilul din Schitu Goleşti a luat hotărârea să reabiliteze clădirea Căminului Cultural din satul Lăzăreşti. Pentru acest obiectiv, s-a prevăzut în bugetul pe 2017 suma de 470.000 lei. Amenajarea lăcaşului de cultură este gata, chiar zilele trecute având loc recepţia lucrărilor. 

În ceea ce priveşte învăţământul, pe lângă lucrările de reparaţii, Şcoala Veche Lăzăreşti va beneficia de un teren sintetic multifuncţional. Acest proiect este realizat în proporţie de 90%, deci se află aproape în stadiul final, suma alocată fiind în valoare de 170.000 lei. Tot la această diviziune, specifică învăţământului, primarul, cu ajutorul Consiliului Judeţean, a alocat suma de 85.000 lei, pentru anveloparea Şcolii Gimnaziale Schitu Golești. Pentru branşamentele la gaze naturale şi instalaţiile de încălzire la grădiniţele din Valea Pechii şi Lăzăreşti, sumă alocată din bugetul Consiliului Judeţean s-a ridicat la 24.000 lei. 

Copiii din comună se pot bucura de trei noi spaţii de joacă, amplasate în parcurile din zonele Loturi, Valea Pechii şi Lăzăreşti. Aceste amenajări s-au ridicat la valoarea de 25.000 lei. Un alt loc de recreere a fost format în spaţiul verde de la Dispensarul Uman, care acostat Primăria 11.000 lei.

Primarul Miriţă Vasile a alocat din bugetul local suma de 10.000 lei pentru amenajarea unui canal colector pentru apele pluviale, în zona Dispensarului, iar 240.000 lei au fost cheltuiţi cu construcţia unui podeţ peste Râul Târgului, în punctul Burneşti. 

Pentru anul 2018, Primăria comunei Schitu Golești îşi propune o serie de noi realizări. Vorbim aici în primul rând despre un proiect selectat în cadrul POCU, Programul Operaţional Capital Uman, şi anume reducerea numărului de comunităţi marginalizate, cu populaţie preponderent de etnie romă. Acest proiect este în proces de semnare a contractului de finanţare şi va fi realizat cu ajutorul fondurilor europene, valoarea lui fiind de 18.080.000 lei. O altă investiţie care se va realiza în prima parte a anului 2018, tot cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, va fi reprezentată de reabilitarea Căminului Cultural Schitu Goleşti. În acest caz, contractul s-a semnat în data de 21 septembrie 2017, la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Târgovişte, primindu-se avansul de 590.000 lei. Proiectul „Canalizare menajeră în comuna Schitu Goleşti, satele Schitu Goleşti şi Lăzăreşti, etapa I”, va fi desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (P.N.D.L. 2), valoarea lui ridicându-se la 8.600.000 lei, şi se află în proces de semnare. 

Primarul Vasile Miriţă informează cetăţenii comunei Schitu Goleşti că, în anul 2018, vor fi terminate proiectele deja începute şi, de asemenea, vor mai fi şi alte lucrări care vor ajuta la dezvoltarea localităţii. Rebeca IOANA

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!