11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Pentru al doilea an consecutiv, la Gala „10 pentru Argeş”, Profesorul Octavian Dumitraşcu, câştigător la secţiunea Educaţie

Pentru a onora valorile judeţului, Consiliul Judeţean Argeş a organizat, vineri, 8 decembrie 2017, cea de-a doua ediţie a Galei „10 pentru Argeş”. Astfel, zece argeşeni, din domeniile – Mediu de afaceri, Educaţie, Sport, Sănătate, Administraţie, Cultură, Cercetare, Social, Protecţia mediului – turism, Promovarea Argeşului – au primit recunoaşterea comunităţii argeşene, în baza nominalizărilor Comitetului de Excelenţă, ale consilierilor judeţeni, instituţiilor de învăţământ şi cultură din Argeş şi din partea mediului de afaceri.

Anul acesta, manifestarea s-a desfăşurat sub egida „Respect pentru Valorile Naţionale”, un proiect iniţiat în 2017 de Consiliul Judeţean Argeş, Academia Română şi DACIN SARA, cu scopul de a redescoperi şi readuce în atenţia publică valorile naţionale, din domenii precum ştiinţă, istorie, literatură, cinematografie, teatru, muzică, precum şi sub egida „Fabricat în Argeş”. La fiecare dintre secţiuni au existat câte trei nominalizări, dintre care a fost ales un câştigător, însă fiecare dintre nominalizaţi, în parte, poate fi considerat un învingător. „Pentru al doilea an la rând, Consiliul Judeţean Argeş continuă să aducă recunoaştere şi recunoştinţă valorilor judeţului Argeş, respectiv a personalităţilor care, prin activitatea lor în anul 2017, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului. Şi pot spune că Argeşul are foarte multe valori şi elite care merită promovate, prezentate şi susţinute, mai ales că activitatea multora dintre ei nu este suficient de mediatizată. Asta încercăm noi să facem prin „Gala 10 pentru Argeş”, dar şi prin celelalte două proiecte ale Consiliului Judeţean Argeş, „Fabricat în Argeş” şi „Respect pentru Valorile Naţionale.”, a declarat, în deschiderea Galei de Excelenţă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

8La categoria Administraţie, au fost înmânate două trofee, respectiv ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, şi fostului ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu – ambele pentru Ansamblul Conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”). La această categorie, au mai fost nominalizaţi: Primăria şi Consiliul Local Piteşti – pentru că, în 2017, au reuşit să salveze un brand al judeţului, FC Argeş, prin achiziţionarea brandului, a siglei, a palmaresului şi culorilor alb-violet. Alina Manea, director al Colegiului Naţional „Ion C. Brătianu”, pentru modul cum a condus şi coordonat lucrările de investiţii privind reabilitarea şi consolidarea şcolii. 

8Trofeul „Omul de fier”, la categoria Sănătate, a fost acordat doctorului Horia Trăilă – medic radiolog – radiografie intervenţională Laboratorul Angiografie SJU Piteşti, care a fost nominalizat la această categorie, împreună cu colegii săi: Dr. Cătălin Mircea Uşurelu – medic Secţia Cardiologie a SJU Piteşti şi Dr. Elvis Gabriel Boţu – medic Secţia Cardiologie a SJU Piteşti. Din 2014, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, funcţionează Laboratorul de Angiografie. La trei ani de la deschidere, aici se realizează atât proceduri de cardiologie intervenţională, cât şi proceduri de radiologie intervenţională. Numai în 2016, aici au fost tratate şi operate peste 1.800 de cazuri. În 2017, numărul acestora a fost mult mai mare, în medie 5-6 pacienţi/zi, ceea ce reprezintă un pacient/oră. În afară de toate acestea, cu ajutorul conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi a Consiliului Judeţean, Laboratorul de Angiografie a accesat şi două programe naţionale curative subvenţionate de CNAS.

8Profesorul Octavian Dumitraşcu – cadru didactic al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung, profesor pregătitor al elevilor participanţi la etapa naţională şi internaţională de Informatică, a câştigat, pentru al doilea an la rând, trofeul la secţiunea Educaţie, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale ale elevilor săi, membri ai lotului naţional al României. La această categorie au mai fost nominalizaţi: profesorul universitar Viorel Nicolae, prorector „Calitatea învăţământului” la Universitatea Piteşti; conf. univ. dr. Sebastian George Ene, prorector Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti.

8La categoria Mediu de Afaceri, trofeul a fost oferit societăţii Lactate Brădet, unul dintre cei mai importanţi procesatori de lapte din zona Argeşului, pentru modul în care a reuşit, în 2017, să păstreze pe piaţă un produs de brand al judeţului Argeş, după ce, în 2016, a fost ţinta celui mai mare scandal privind calitatea produselor. Lactate Brădet este una dintre puţinele firme din acest domeniu, cu capital 100% românesc. Au mai fost nominalizaţi: Bijuteria Teilor şi societatea Romturingia.

8Trofeul la categoria Cercetare revenit în acest an inginerului Dănuţ Gabriel Marinescu, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Piteşti – directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului (CCIA) şi coordonatorul Laboratorului Sisteme alternative de propulsie – Vehicule Electrice si Hibride. Au mai fost nominalizaşi şi au primit „Diplomă de Excelenţă”: Andrei Ghioca – student al Universităţii Politehnica din Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Cristian Proistosescu – cercetător la Universitatea din Washington-Seattle.

8La categoria Protecţia Mediului – Turism, trofeul a revenit Pensiunii „Floarea de colţ” Nucşoara, deschisă la mijlocul anului 2017. Situată într-o zonă pitorească, pe Valea Râului Doamnei, în comuna Nucşoara, pensiunea asigură servicii de cazare, restaurant, conferinţă, team building într-un complex deosebit la nivel de 5 margarete. Au mai fost nominalizaţi: Dumitru Grecu, coorganizator al concursul de triathlon Transfie; Servicii Edilitare Mioveni – Staţia de epurare de la Colibaşi.

8Eduard Şerban – sportivul legitimat la CSM Piteşti a obţinut trofeul la categoria Sport. La începutul lunii august 2017, Eduard Şerban a câştigat medalia de aur la categoria 90 kg la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeţi de la Santiago de Chile. Nominalizaţi la categoria Sport au mai fost: Flavian Crăciun; Andreea şi Mihai Dragnea.

8La categoria Cultură, trofeul a mers la Înalt PreaSfinţia Sa Calinic Argeşeanul, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. În 2017, s-a împlinit o jumătate de mileniu de la sfinţirea Mânăstirii Argeşului, ctitoria lui Neagoe Basarab, construită pe locul primei Mitropolii a Ţării Româneşti. Astfel, în luna septembrie 2017, la Mănăstirea Curtea de Argeş a avut loc aniversarea a 500 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş. Nominalizaţi au mai fost: Fundaţia Culturală Ilfoveanu; Primăria şi Consiliul Local Priboieni.

8Pentru implicarea activă în viaţa socială a comunităţii, societatea DANBRED Slobozia a obţinut trofeul la categoria Social. Societate comercială cu capital privat danez/român, ce activează în zootehnie, este profund implicată în activitatea socială a localităţilor din zona de sud a judeţului. Astfel, în 2017, cu sprijinul companiei, a fost realizat un parc de joacă pentru copii în comuna Slobozia. În plus, în fiecare an, aduce pentru 1.500 de copii bucuria Crăciunului prin acordarea de cadouri pentru cei mici. De asemenea, societatea a dotat cu mobilier mai multe clase din şcolile din comună, a sponsorizat construcţia bazinului de apă din localitatea Slobozia şi a dotat cu calculatoare laboratorul şcolii din comuna Mozăceni. Nominalizaţi la această categorie au mai fost: firma Bamesa Oţel Topoloveni; Fundaţia Hand-Rom. 

8La categoria Promovarea Argeşului, trofeul i-a revenit preşedintelui Federaţiei Române de Kaiac Canoe, Ioan Bîrlădeanu, pentru promovarea sportului cu vâsle şi a judeţului Argeş în toată lumea, cu prilejul desfăşurării, în perioada 26 – 30 iulie 2017, la Complexul Sportiv Naţional Bascov – Budeasa, a Campionatelor Mondiale de Kaiac Canoe Sprint Juniori şi Tineret U23. Nominalizaţi: militarul câmpulungean Ionuţ Butoi şi alpinistul Teofil Vlad.

Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a înmânat o Plachetă de „Mesager al Valorilor Naţionale” jurnalistului Bogdan Ficeag, membru al grupului de iniţiativă şi purtător de cuvânt al proiectului „Respect pentru Valorile Naţionale”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!