11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Problemele psihice l-ar putea scăpa de puşcărie pe autorul triplei crime de la Stoeneşti

Familia lui Laurenţiu, aşteptând degeaba ca acesta să coboare din dubă

 

La ultima înfăţişare, din 11 noiembrie, în procesul în care Pavel Laurenţiu Durleci, cel care şi-a ucis fosta concubină, pe tatăl şi bunicul acesteia, este judecat,  alături de fratele lui, Doru Vasile Durleci, că au bătut un consătean, familia criminalului, în zadar, a aşteptat ca mezinul familiei să coboare din duba Penitenciarului Mioveni. Pavel Laurenţiu Durleci, de 23 de ani, a lipsit din motive medicale, fiind internat la spitalul Penitenciarului Mioveni. Din acest motiv, şedinţa s-a amânat pentru astăzi, 8 decembrie, când sunt aşteptaţi şi martorii Irinel Julian Ursu, Constantin Bloj, Constantin C. Bloj, Cosmin Ionel Ursu şi Petre George Mondoc. Dar, tot din motive de sănătate, se pare că cel care a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru tripla crimă de la Stoeneşti nu va fi prezent nici la acest termen, pentru că de la Mioveni a fost mutat la Penitenciarul Jilava.

Diagnosticat cu o problemă psihică gravă, ar putea scăpa de puşcărie

Pentru că a fost diagnosticat cu o problemă psihică gravă, autorul celor 48 de lovituri de cuţit ar putea scăpa de puşcărie, cel puţin o vreme. Aşa cum relatează „Jurnal de Argeş”, spre finele lunii noiembrie, bărbatul a fost transferat din Penitenciarul Colibaşi la Spitalul Penitenciar de la Jilava, iar avocatul său va cere, la primul termen al recursului ce se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, suspendarea procesului şi internarea lui Pavel Laurenţiu Durleci într-un spital de boli psihice. După ce, recent, Pavel Laurenţiu Durleci a fost internat în secţia de Psihiatrie a Spitalului Penitenciar Colibaşi, ca urmare a diagnosticării sale cu „tulburare psihotică acută şi tranzitorie nespecifică” (ca diagnostic principal), diagnosticul secundar fiind „tip impulsiv”, în urmă cu trei săptămâni, după agravarea problemelor sale, la solicitarea medicilor aceluiaşi spital, inculpatul a fost transferat la Jilava. „Acest lucru, raportat la evenimentele care au premers comiterii crimelor şi la consumul de alcool, care a dus la amplificarea stării psihotice, explică cele nu mai puţin de 48 de lovituri şi modul în care au fost aplicate, starea acestuia fiind vecină demenţei (…)”, le spunea redactorilor de la „Jurnal de Argeş” Florentin Sorescu, avocatul lui Laurenţiu Durleci.

Plecând de la aceste probleme psihice, amplificate de circumstanţa provocării, avocatul Sorescu a făcut recurs la hotărârea Tribunalului Argeş, sperând într-o sentinţă mai blândă pentru clientul său. Doar că, acum, agravarea problemelor psihice l-ar putea scăpa, cel puţin o perioadă, de puşcărie. „Problemele de ordin psihic le-a manifestat încă din copilărie. Doar că, din păcate, fiind o zonă în care contactul cu doctorii şi cu educaţia medicală este unul destul de mic, părinţii lui nu au ştiut că situaţia este atât de gravă, astfel încât trebuie neapărat consultat un doctor, cu atât mai mult cu cât el a susţinut examen pentru a obţine carnetul de şofer profesionist, pe care l-a şi luat, lucru care, de altfel, este foarte rar pentru comunitatea respectivă şi indică un IQ destul de ridicat. Însă manifesta anumite simptome şi acesta a fost motivul pentru care eu mi-am conturat apărările în direcţia asta, pentru că eu mi-am dat seama din modul în care era comisă fapta, că asta e faptă de nebun, de om care a ajuns în zona demenţei. Ulterior, în penitenciar, au început să se manifeste din ce în ce mai des acele stări, motiv pentru care a fost internat la Secţia de Psihiatrie, la Colibaşi, după care a fost trimis la Jilava, pentru că au considerat că le depăşeşte deja competenţele, mai ales că, după aflarea sentinţei, situaţia s-a agravat mai mult”, explică apărătorul lui Pavel Laurenţiu Durleci pentru „Jurnal de Argeş”. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!