10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Premiul întâi pentru Claudia Mariana Filipescu la Festivalul Naţional – Concurs de Interpretare a Romanţei şi Liedului „Nicolae Florei”

Musceleanca Mariana Claudia Filipescu a fost recompensată cu premiul întâi la prima ediţie a Festivalului Naţional – Concurs de Interpretare a Romanţei şi Liedului „Nicolae Florei”.

Evenimentul s-a derulat pe 24 şi 25 noiembrie 2017, în oraşul Bocşa, din judeţul Caraş Severin, fiind prima ediţie, mai ales că se împlinesc 90 de ani de la naşterea solistului de marcă al Operei Naţionale Române, Nicolae Florei, licenţiat în canto şi muzicologie-compoziţie, şi care a fost mai întâi profesor de muzică la Bocşa Vasiovei şi dirijor la Timişoara. Festivalul a avut trei secţiuni: Interpretare tradiţională (non-cultă) a romanţei; Interpretare cultă a romanţei; Interpretare lied. Primele două secţiuni s-au adresat concurenţilor cu vârste între 16 şi 65 de ani, iar liedul a fost rezervat claselor de canto din cadrul facultăţilor şi academiilor de muzică, cu vârste de până în 30 de ani. Mariana Claudia Filipescu s-a clasat pe primul loc la „Romanţă tradiţională”, primind de la preşedintele juriului, prof.univ.dr. Marius Manyov, o diplomă, o plachetă, flori şi CD-uri. Câmpulungeanca a fost urmată în clasament de doi domni, unul din localitatea Dumbrăviţa (Timiş) şi celălalt din Bucureşti. La Secţiunea de interpretare tradiţională a romanţei au mai fost oferite şi un premiu special al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş Severin şi premiul special al Televiziunii Banat Reşiţa. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!