11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Vulpe turbată în zona Barajului Râuşor

O vulpe cu un comportament ciudat a fost zărită de câţiva trecători, în cursul acestei săptămâni, pe drumul spre Cabana Voina, între Barajul Râuşor şi Poligonul de la Valea Poienii. Potrivit martorilor oculari, animalul avea spune la gură şi umbla înnebunit după mâncare, fiind, cel mai probabil, turbat. „Se vedea pe ea că e turbată. Avea spume la gură şi umbla ca o năucă. Căuta mâncare, cu siguranţă. Umbla pe la tomberoane. Ar trebui ca autorităţile să intervină cât mai repede cu putinţă.”, ne-a declarat un bărbat care a văzut vulpea şi a trimis câteva fotografii redacţiei. Nu este pentru prima dată când sunt văzute astfel de animale în zona Muscel. Au mai fost zărite vulpi cu spume la gură chiar şi pe străzile din Câmpulung. Aceste animale sunt foarte periculoase dacă sunt turbate. Vulpile pot intra în contact direct cu câinii vagabonzi, cărora, printr-o simplă muşcătură, le pot transmite boala. 

În urmă cu trei ani, o vulpe moartă a zăcut timp de câteva zile la marginea şoselei de centură a municipiului Câmpulung, în zona Păsărica, în apropierea barajului de la Apa Sărată. Animalul a fost privit cu oarecare teamă de trecătorii care s-au perindat prin zonă, oamenii neavând curajul să o atingă şi s-o mute undeva într-un loc viran, până la sosirea autorităţilor sanitar-veterinare. Care autorităţi nu prea s-au sinchisit să vină la faţa locului, vulpea fiind luată în final, cu chiu, cu vai, de  vreun localnic şi aruncată pe vreun maidan, ascuns de ochii lumii. Probabil că autorităţile din Câmpulung nu au auzit că, în judeţul Argeş, au fost, în ultimii ani, focare de rabie din cauza vulpilor. De altfel, autorităţile sanitar-veterinare publice din Câmpulung sunt cam greu de urnit de prin ascunzişuri să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi, adică să ajute animalele aflate în suferinţă şi să protejeze populaţia de boli. Mărturii stau cazurile de acum câţiva ani, în care un medic veterinar a refuzat să eutanasieze un cal grav bolnav, care agoniza în cartierul Grui, după ce a fost lăsat de izbelişte de proprietar. Acelaşi medic s-a purtat extrem de urât cu un uliu rănit, care a căzut chiar în spatele Primăriei. Pasărea a fost ţinută mai multe zile într-o cutie de carton, doar cu apă şi ceva pâine, fără să primească îngrijiri medicale, până când şi-a dat duhul. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!