11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

În 2015, doi musceleni şi-au pierdut viaţa Doi ani de la tragedia din ClubUL Colectiv

Pe 30 octombrie s-au împlinit doi ani de la cea mai mare tragedie din istoria recentă a României, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, iar sute sunt mutilate fizic şi sufleteşte, pe viaţă, în urma incendiului de la Clubul „Colectiv”. Celor 64 de morţi li se adaugă şi numele unui tânăr, care şi-a pus capăt zilelor, neputând suporta durerea pricinuită de pierderea iubitei sale în fatidica zi a toamnei 2015.

Tragedia din clubul bucureştean a lovit şi Muscelul. Două persoane au murit, iar mai multe au fost internate cu arsurile pe care le-au suferit în timpul incendiului izbucnit în Clubul „Colectiv”. Printre cele 30 de persoane care şi-au pierdut viaţa doar în noaptea incidentului s-au numărat doi musceleni, Diana Elena Enache, de 24 de ani, din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, studentă la Cibernetică, şi Valentin Fieraru, de 25 de ani, din satul Bilceşti, comuna Valea Mare Pravăţ, barman chiar în „Colectiv”. 

Printre cei care au ajuns la spital cu arsuri grave au fost muscelenii Marius Frătoaica şi soţii Sanda şi Cătălin Scânteie.

În memoria celor plecaţi mult prea devreme, vineri, 27 octombrie, sute de persoane, supravieţuitori, prieteni, membri ai familiilor sau simpli cetăţeni, au participat la „Marşul Chitarelor”, pornind din Piaţa Victoriei, din Capitală, către Piaţa Bucur, unde a avut loc incendiul. Oamenii au ajuns în Piaţa Bucur la ora 20.00, într-o tăcere apăsătoare, şi au depus flori şi candele la altarul „Colectiv” din faţa fostei fabrici Pionierul, unde sunt fotografiile victimelor. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!