27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Depozitul de lemne se face pe Valea Bărbuşii

Chit că s-a întâmplat să existe cineva cu gura mare – dar vociferările generate de intenţia de schimbare nu reprezintă nicio noutate -, autorităţile locale îi dau înainte cu demersul de deschidere a depozitului de lemne la intrarea pe strada Valea Bărbuşii. Neavând prea multe opţiuni, de fapt, neavând opţiuni mai deloc, Executivul a înaintat Ocolului Silvic oferta cu terenul poziţionat aproape de şoseaua de centură, una dintre condiţiile principale ale funcţionării acestei facilităţi destinate câmpulungenilor interesaţi să cumpere lemne pentru iarnă. Era musai ca suprafaţa să aibă o amplasare care să permită accesul mijloacelor auto de mare capacitate, pentru transportul lemnelor, drept pentru care aleşii au rămas de neclintit în decizia de a înfiinţa punctul de comercializare a combustibilului solid în această parte a municipiului. Repetăm, nici n-aveau altă variantă, cu excepţia unui spaţiu în vecinătatea Şantierului Primăriei, pentru care există, de vreo cinci ani, o cerere din partea unei societăţi, care vrea să închirieze acolo. 

Prin urmare, depozitul cerut de câmpulungenii care s-au trezit că nu mai au de unde-şi procura lemnele pentru iarnă se face pe Valea Bărbuşii, pe amplasamentul ocupat, în prezent, de un chioşc rămas fără utilitate de multă vreme. Nemaiavând mult timp la dispoziţie pentru amenajarea lui, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de ieri după amiază, a fost inclus un proiect de hotărâre având ca obiect acordarea cu titlu gratuit a celor 1.085 de metri pătraţi disponibili Ocolului Silvic Câmpulung, care va gestiona activitatea de vânzare a materialului lemnos. Propunerea Executivului privind perioada în care suprafaţa din domeniul public se va afla la dispoziţia lucrătorilor de la Silvic a fost de cinci ani. Ce a hotărât Consiliul Local, solicitat să aprobe contribuţia imobiliară a Primăriei în cadrul colaborării cu Ocolul, vom reveni într-o ediţie viitoare pe acest subiect pe care, deocamdată, îl prezentăm în linii mari, în afara dezbaterilor purtate după ora închiderii ediţiei. Partea bună este că orăşenii care nu se bazează pe încălzirea cu gaze vor avea de unde se aproviziona cu lemne – numai să fie lemne! – în iarna 2017-2018. La precedenta dezbatere în forul legislativ, consilierul local Gheorghe Sârbu i-a băgat în sperieţi pe locuitorii municipiului posesori de sobe cum că este posibil ca depozitul să n-aibă obiectul muncii. Adică să n-aibă ce vinde, din cauză că Ocolul Silvic n-are lemn. „E.M.”  

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!