12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Ciculescu vrea să conducă împreună cu primarul Şi Consiliul Local

Îi plouă în gură lui Ioan Ciculescu sesizând dărnicia Consiliului Local faţă de asociaţia părintelui Horvat, de pildă, pentru a cărei teşcherea norocoasă „sfinţii” de la conducerea municipiului au pus de-o parte aproape 3 miliarde de lei vechi! Pomana cu care au fost fericiţi cei cu fotbalul de cuvioşii aspiranţi la voturile microbiştilor, care s-or îndura să se dezlipească de ecranele televizoarelor setate pe canalele de sport în duminica alegerilor, i-a dat idei şefului aşa-zisei Asociaţii pentru Protecţia Consumatorilor din Câmpulung. ONG care n-are legătură cu instituţia statului cu atribuţii de protejare a drepturilor consumatorilor. Confuzia îi favorizează pe Ciculescu şi ai săi, care, de o grămadă de ani, se sacrifică pentru consumatori, degustând fiece castron, oală, cazan la praznicele comunale, ca să se asigure că miresmele împrăştiate în văzduh – căci cu atât se aleg mesenii după o „razie” a A.P.C. Câmpulung oriunde fierbe un ceaun – nu conţin compuşi otrăvitori. Frumos le stă pensionarilor, la fiecare aprobare de buget local, să vină cu miloaga după bani! De fiecare dată, li s-a dat peste pretenţii mintenaş: nu pupaţi nicio leţcaie în mână! Aleşii au fost de acord să-i plătească lui Ciculescu „o atenţie, o măslină” pentru elevii participanţi la un concurs de Ziua Internaţională a Consumatorilor, cu condiţia ca finanţarea să ocolească buzunarul iniţiatorului acţiunii. Adică vine cu documente justificative pentru cheltuiala angajată, cum fac toţi asociaţii Primăriei lipiţi ca ventuzele de banii câmpulungenilor, iar autoritatea locală se ocupă de plata facturilor. A sărit de două prăjini Ciculescu la auzul manierei de colaborare oferite de Legislativ şi Executiv, în februarie, când s-a aprobat bugetul pe 2015! O fi crezut că, dacă cere, pică ăia pe spate, auzind că vrea să dea copiilor cadouri, ca Moşu’, şi pleacă acasă trăgând de geamantanul cu bani! Ca să se asigure că, în 2016, nu va fi tras pe sfoară de conducerea Câmpulungului, cu nişte firimituri de ordinul zecilor de milioane, care ocolesc punga proprie, şeful A.P.C. Câmpulung s-a dus cu jalba în proţap la Consiliul Judeţean, ca, vezi Doamne, Consiliul Judeţean să forţeze Primăria de aceeaşi culoare la vârf să-i satisfacă pretenţiile până la ultima. Ghinion pe Ciculescu! A picat Ţâroiu şi a rămas David, un etern „îndrăgostit” de conducerea pesedistă a Consiliului Judeţean, care s-ar putea să-l satisfacă cu vreo două şuturi în posteriorul de protector al burdihanelor altruiste din asociaţie.

 

Ciculescu vrea aşa: invitaţie la Consiliu, cuvânt în plen la ordinea de zi, vot şi invitaţie la chiolhanurile Primăriei   

În vara acestui an, la biroul de petiţii, reclamaţii şi alt soi de pârâciuni al Consiliului Judeţean, a venit o plângere de la veşnicul nemulţumit de lipsa de sensibilitate a Primăriei la solicitările sale, majoritatea legate de bani. Ioan Ciculescu, autointitulat reprezentant al societăţii civile, inginer (nu pensionar) şi preşedinte al unei asociaţii de protecţie a consumatorilor – repetăm, fără legătură cu O.P.C.-ul, deci, puteţi să-i trimiteţi la plimbare dacă se apropie de magazin, nefiind oamenii statului – s-a jelit la Consiliul Judeţean că este ignorat de municipalitate. Ce-l macină de data aceasta pe consumatorul şef?

„Reprezentantul Societăţii Civile (avem nişte îndoieli teribile că societatea civilă îl recunoaşte ca reprezentant pe Ciculescu), respectiv preşedintele A.P.C. Câmpulung (cu „P” mare, zice el, dar dacă la preşedintele Iohannis nu se scrie cu majusculă, nu-i facem onoarea unui „P” mare lui Ciculescu), ing. (tot cu „I” mare, dar nici aici nu-i facem hatârul pensionarului) Ioan Ciculescu, să fie invitat la fiecare şedinţă a Consiliului Municipal, lunar, pentru a lua cunoştinţă de toate problemele de pe ordinea de zi, înmânându-i-se materialele.” „Pentru că membrii Consiliului sunt membri de partid şi susţin şi votează proiectele de pe ordinea de zi, aşa cum prima dată le dictează partidele din care fac parte şi numai în cele din urmă cum le dictează conştiinţa”, sunt revendicările lui Ciculescu adresate autorităţilor de la judeţ.  

Auziţi tupeu la insul cu xerox-ul de la Romarta! Să fie invitat! Să-i fie înmânate materialele! Eventual, Excelenţei sale să-i doneze David tableta sa, dacă a luat fix 20, pentru primar şi consilieri! Şi asta nu este tot! Urmează runda a doua de învolburare a sângelui în capul plătitorului de taxe şi impozite, care-şi vede lungul nasului şi-i lasă pe alţii mai deştepţi ca el să conducă cum îi taie IQ-ul. „În plenul şedinţelor de Consiliu să se dea cuvântul şi reprezentantului societăţii civile, respectiv preşedintelui A.P.C., să-şi spună părerea, pentru a se consemna în procesul verbal (nu numai la punctul „Diverse” – n.r. greşit, punctul „diverse” este cel mai interesant), pentru că noi apărăm drepturile cetăţenilor.” Adică Ciculescu, plasat la coadă de fiecare dată când a candidat la ceva, vrea să fie invitat ca să „latre” în Consiliu, fără să aibă nicio calitate, nici de ales, nici de şef de serviciu, singurii care dialoghează la punctele ordinii de zi. Dar, după Ciculescu, e loc şi pentru un analist, comentator, consultant, entertainer sau ce şi-o mai imagina că este. 

Continuăm cu elucubraţiile şefului A.P.C., care adoptă principiul masacrării caprei vecinului minoritar: „Adică romii, care reprezintă o parte din cetăţenii României, au reprezentanţi în toate forurile democratice, iar reprezentanţii societăţii civile nu? Întrebăm de ce? Nu mai trebuie să fim marginalizaţi de acum încolo, ci dorim să ne implicăm în luarea deciziilor luate de Executiv şi Legislativ,  în dorinţa să fim mai aproape de cetăţeni, în calitatea lor de consumatori.” Maximul neobrăzării! Vrea să şi voteze, deşi de votul lui nu mai poate societatea civilă!  

Auziţi şi a treia chiuitură a lui Ciculescu sub balconul lui Tecău, şeful CJ, care, după expeditorul răvaşului, urma să-i ceară lui Ţâroiu să se conformeze petiţiei. „Să fim şi noi invitaţi la toate manifestările pe plan social, administrativ, cetăţenesc, civic, activităţi culturale, etc., pe de o parte, să fim şi noi informaţi şi la curent cu toate noutăţile, iar, la rândul nostru, să informăm consumatorii.” Şmechereală cât cuprinde! 

Partea cu informarea pică dintre argumentele pe care se întemeiază ţidula sfruntată, întrucât consumatorii se informează din ziar, de la tv, de pe internet, de pe etichetele mărfurilor de la supermarket, nicidecum căutându-l pe Ciculescu. Cât despre participarea la evenimentele la care cere să fie invitat gurmandul semnatar al hârtiei cu care a bătut şaua la Consiliul Judeţean ca să priceapă iapa de la Câmpulung, înţelegem perfect tristeţea papilelor gustative ale protectorului consumatorilor care servesc la recepţiile, dineurile, bufetele „cetăţeneşti şi civice”. Îi înţeleg frustrarea şi consilierii locali, însă ce nu înţeleg este de ce-şi doreşte să fie invitat la Consiliu. „Aici n-avem decât apă!”, s-au scuzat aleşii, umflaţi de râs, ascultând rezumatul dorinţelor modeste ale inginerului Ciculescu, pe care noi îl vedem într-o ipostază pe măsura experienţei sale: în juriu la „Masterchef”. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!