10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

După ce, acum patru ani, a fost declarat incompatibil, Fostul viceprimar de la Valea Mare, Adrian Pavel, a câştigat procesul cu ANI

Consilierul local PNL de la Valea Mare Pravăţ, Adrian Pavel, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Pe 13 decembrie 2013, ANI publica un comunicat de constatare a stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleşi locali, 7 primari, 2 viceprimari, 2 consilieri locali, 2 foşti consilieri locali şi un fost viceprimar, ca urmare a exercitării simultan de funcţii şi calităţi, încălcând mai multe prevederi ale Legii nr.161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Printre cei prezentaţi pe site-ul ANI a fost şi viceprimarul de atunci al comunei Valea Mare Pravăţ, Adrian Pavel, care a primit funcţia după alegerile locale din vara anului 2012, iar din Argeş a mai fost Ion Baicea, primarul oraşului Costeşti.

Astfel, în 2013, Adrian Pavel „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 16 ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al comunei Valea Mare Pravăţ şi funcţia de administrator în cadrul SC AVP REMINGTON 2003 SRL.”, se arată în comunicatul ANI. 

Celălalt ales găsit incompatibil, din Argeş, Ion Baicea, primar al oraşului Costeşti, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 mai 2009 – 31 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al oraşului Costeşti şi calitatea de reprezentant al oraşului Costeşti în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC APĂ CANAL 2000 SA”. 

În 2013, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

În aceste condiţii, procesul fostului viceprimar de la Valea Mare Pravăţ, Adrian Pavel, s-a judecat, în prima fază, la Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti. Primul termen a fost la aproape un an de la anunţarea incompatibilităţii, iar, pe 26 noiembrie 2014, instanţa bucureşteană s-a pronunţat în favoarea lui Adrian Pavel, anulând raportul de evaluare nr. 59579/G/II/13.12.2013, întocmit de ANI. Cum hotărârea nu a fost definitivă, a fost atacată de Agenţia Naţională de Integritate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, la rândul ei, i-a dat câştig de cauză consilierului PNL Adrian Pavel. Decizia, definitivă, din 10 octombrie 2017, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!