Alocarea financiară pentru deblocarea unui drum aflat în şantier a stârnit riposta liderului opoziţiei liberale, a cărui alocuţiune a insistat pe faptul că nu este treaba Primăriei să mute stâlpul de electricitate rămas în mijlocul străzii Gruiului, aproape de intersecţia cu Richard (artera care urcă de la Piaţa Centrală în Grui), ci a firmei care a câştigat, în toamna anului 2015, licitaţia pentru asfaltarea drumului. Reamintim că asfaltarea arterei Gruiului – Richard a constituit unul dintre cele mai atractive contracte ale municipalităţii, cu o valoare totală a investiţiei de 7.906.349,52 lei sau 1.788.685,92 euro, din care construcţii+montaj: 7.730.012,26 lei sau 1.748.792,42 euro. După doi ani de la stabilirea acestor cifre, timp în care s-a ţinut şi licitaţia câştigată de Selca SA Piteşti, la preţul de 4.787.620,44 lei cu TVA, aleşii au aprobat, la finele lui februarie 2017, actualizarea devizului general al proiectului de reabilitare a străzilor Gruiului şi Richard cu valorile rezultate după încheierea contractului de execuţie şi cota TVA de 19% aplicată la valoarea rămasă de finanţat, astfel: valoarea totală actualizată a investiţiei este 4.951.983 lei, din care construcţii – montaj: 4.316.182 lei, inclusiv TVA.
În opinia preşedintelui liberal câmpulungean, fiind o investiţie în curs de desfăşurare, nu este nici treaba, nici obligaţia Primăriei să intervină peste executant, care trebuie să se descurce cu mutarea stâlpului, cu atât mai mult cu cât proiectul prevede o secţiune de cheltuieli neprevăzute, din care poate fi suportată contravaloarea operaţiunilor de degajare a obstacolului care răsare din şosea, la intrarea în artera cu pricina. „Aceasta este o lucrare neprevăzută. Avem bani alocaţi şi această lucrare trebuie făcută de firmă, căci aşa a câştigat proiectul. Nu trebuie să intervenim noi.”, a afirmat consilierul local Bogdan David. Îl contrazice primarul Ţâroiu, potrivit căruia: „Suma depăşeşte posibilitatea de 10% lucrări neprevăzute. Noi am făcut solicitarea la CEZ şi cu CEZ-ul am stabilit aceste valori. Şi mie mi s-a părut foarte mare. Dar n-are importanţă c-o cheltuiesc în proiectul de asfaltare, ca neprevăzută, sau o cheltuiesc în afara lui, din bugetul Consiliului Local. Tot cheltuială este.” „Nu aveţi voie să faceţi o cheltuială într-o lucrare care este deja licitată şi este în curs.”, a replicat liberalul. „Dar eu nu fac nicio lucrare în proiectul respectiv, s-a apărat Ţâroiu. Deviez un stâlp, pentru că proiectantul, din eroare, n-a prevăzut ca acel stâlp să fie translatat în afara străzii. Când am constatat că acel stâlp este în interiorul străzii, am solicitat să fie mutat. Este o linie de medie tensiune de 20 KV, nu este o linie de joasă tensiune, ca să fie mai ieftină. Indiferent c-o bag sau nu în proiectul celălalt (n.r. asfaltarea străzii), sunt acelaşi cheltuieli.”
Nedumerit că „neprevăzutele” ivite în lucrarea de asfaltare de 43 de miliarde de lei vechi, care beneficiază de 10% din valoare, adică 4,3 miliarde de lei vechi, nu acoperă şi costul mutării stâlpului, alesul intrat în dialog cu primarul a rămas la părerea că ceea ce cere Ţâroiu Consiliului să aprobe nu este în regulă. „Dacă dumneavoastră o faceţi… e treaba dumneavoastră. Faceţi cum doriţi. Am depăşit 4 miliarde, lucrări neprevăzute, cu acel drum?”, s-a mirat David. „N-am depăşit, dar n-are nicio legătură una cu alta. Proiectantul trebuia să-mi prevadă şi nu-mi dă proiectantul schimbarea soluţiei.”, a încheiat PSD-istul, convins că ridicarea stâlpului din şoseaua care se asfaltează nu reprezintă o intervenţie în investiţie, ci într-un traseu de linie electrică.