18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Modestul loc de joacă este o ruină, iar parcarea din spatele blocurilor, singura neasfaltată din cartier

Solicitare pentru viceprimarul Zaharia din partea cetăţenilor din „D-urile” de pe Alexandru cel Bun

Cel mai aşteptat moment al primăverii, nu numai de către administraţia publică locală, ci şi de către cetăţenii care au solicitări de lucrări în atenţia Primăriei, îl constituie aprobarea bugetului local. Una dintre secţiuni constă în lista de investiţii pe care şi-a propus-o ADP Câmpulung, care beneficiază de buget separat de cel al Primăriei. Câmpulungenii care locuiesc în zona blocurilor „D”, de pe strada Alexandru cel Bun, lansează viceprimarului Nicolae Zaharia şi directorului Bogdan Pătru două propuneri de intervenţii care nu constituie cine ştie ce investiţii: un loc de joacă şi o parcare asfaltată. 

Zona din spatele blocurilor D23 şi D24, primele după Carrefour, în spatele cărora urmează să se construiască mall-ul, pe malul râului, a rămas singura din Vişoi neasfaltată. Spaţiul generos permite lotizarea suprafeţei şi atribuirea de parcări către locatarii neposesori de garaj, prin urmare, e păcat să rămână neasfaltată. Cu toate că problemele de natură estetică sunt mai multe şi mai mari de atât. În mandatul trecut, Primăria Câmpulung a demarat formalităţile de concesionare a fostei centrale termice în favoarea unui solicitant din zonă, pasionat de automobile, care şi-a suspendat planurile, de vreme ce ruina a rămas în aceeaşi stare jalnică. Cât despre garajele de pe domeniul public… 30 iunie 2021 este începutul sfârşitului, dacă ne luăm după durata de şase luni acordată de actuala administraţie în vederea prelungirii contractelor de închiriere. 

Dacă tot am deschis subiectul care va stârni, cu siguranţă, revolte în rândul câmpulungenilor, lansăm o întrebare autorităţilor, prin intermediul acestei relatări: cum vor proceda cu garajele aflate pe proprietăţi particulare? Întrebarea este inspirată chiar din realitatea zonei în care se află parcarea neasfaltată, unde terenul de sub garaje este şi public, şi privat. Teoretic, n-ar trebui să rămână în picioare nici cele de pe proprietăţi particulare, căci nici acelea nu beneficiază de autorizaţie de construire. Şi-apoi dacă tratezi diferenţiat proprietarii de magherniţe, în sensul că unora le ceri să le dărâme, iar altora le permiţi să le folosească în continuare, pe motiv că sunt amplasate pe pământul lor, scandalul este garantat. Şi este normal, întrucât demolarea discriminatorie creează frustrări inutile, uşor de eliminat dacă autorităţile respectă un principiu simplu: ori toate, ori niciunele.

A doua solicitare către Primărie şi, în special, ADP priveşte „împrospătarea” locului de joacă amplasat pe spaţiul verde din spatele blocurilor D25 şi D25bis, omis din programele precedente de creare de parcuri pentru copii. Le recomandăm vicelui Zaharia şi directorului Pătru o deplasare în zonă ca să se convingă de necesitatea montării unor aparate noi în locul celor vechi şi rupte din prezent. Condiţiile pe care le au copiii din această zonă liniştită a Vişoiului justifică întru totul întreprinderea investiţiei solicitate de cetăţeni care, în condiţiile viitorului trafic auto către mall-ul de pe malul gârlei, va trebui şi împrejmuită. 

Aşadar, două sarcini minore pentru Nicolae Zaharia şi Bogdan Pătru, pe care, din bun simţ, oamenii nu le cer rezolvate cu prioritate, ci să fie trecuţi şi ei pe lista de lucrări şi dotări a acestui an. M.B.             

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!