7.9 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Câmpulungeanca Oana Nicolaescu, rezultat bun la judo, la Universiada de la Taipei

Sportiva din Câmpulung, Oana Nicolaescu, în prezent legitimată la U CSM Cluj Napoca, a făcut parte din delegaţia României, care a participat la ediţia a 29-a a Universiadei de Vară de la Taipei, derulată între 19 şi 31 august 2017. Ţara noastră a avut reprezentanţi la disciplinele sportive: sărituri în apă, înot, polo, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwodo, tenis, volei, haltere şi wushu.

Universiada reprezintă, după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume, la ea fiindu-le permisă participarea sportivilor studenţi, care sunt încadraţi la o formă de studiu de învăţământ superior sau absolvenţilor din anul 2016, care nu depăşesc vârsta de 28 de ani (cu excepţia baschetului, care are limita de vârstă maxima de 25 de ani).

Musceleanca Oana Nicolaescu, formată de sensei Lucian Duţă, are acum 21 de ani şi este legitimată la Clubul U CSM Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat al ei este locul 7 la Campionat Mondial U21, de la Miami, în 2014. Anul 2016 a fost unul bun pentru Oana, reuşind să devină vicecampioană naţională cu echipa de seniori a clubului la care este legitimată, a câştigat titlul naţional la juniori alături de colegele ei, după o serie de victorii cu acelaşi scor (5-0), a obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori în lupta la sol, la Campionatul Naţional de tineret pe echipe şi-a menţinut titlul naţional cu CSM Cluj, i-a adăugat în palmares medalia de argint în lupta la sol! Totalizând, Oana Nicolaescu a adunat cinci medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz, dar cu toate acestea are şi un regret: „Nu mi-am atins obiectivul suprem, acela de a cuceri o medalie europeană în acest an. Privesc cu speranţă spre 2017 şi am încredere că o să fie un an plin de reuşite!”, a mai declarat pentru Muscel TV.

La această ultimă competiţie, din Taiwan, Oana Nicolaescu s-a clasat pe un onorabil loc 7. Felicitări şi putere de muncă!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!