20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Preşedintele Dan Manu la Conferinţa Internaţionala UNESCO „Tineretul şi Muzeele”

Vineri, 7 iulie 2017, în Parcul Goleştilor, a avut loc cea de-a noua ediţie a Conferinţei Internaţionale UNESCO „Tineretul şi Muzeele”, proiect cultural organizat de Consiliul Judeţean Argeş, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Comisia Naţională pentru UNESCO, Federaţia Europeană a Cluburilor pentru UNESCO, prin Alumnus Club.

 

La sesiunea internaţională de comunicări ştiinţifice a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, alături de doamna Daniela Popescu, preşedinta Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (EFUCA), de prof. univ. dr. Ioan Opriş, din partea Centrului Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeografiei „Radu Florescu” Bucureşti, precum şi de specialişti din muzee, universităţi, institute de cercetare din România şi din străinătate şi reprezentanţi ai Federaţiei Cluburilor UNESCO din Bulgaria, Italia şi Serbia. „Temele abordate la această conferinţă internaţională sunt extrem de interesante, mai ales o temă de maximă actualitate – tinerii şi muzeul – în special prin prisma faptului că, peste două săptămâni, aici, la Goleşti, va avea loc prima reuniune oficială a unui grup de iniţiativă format din personalităţi deosebite ale mediului academic şi universitar, din toate domeniile de activitate, cu prilejul lansării proiectului „Respect pentru valorile naţionale”. Nu întâmplător se va desfăşura aici, la Goleşti, pentru că aici a fost înfiinţată prima şcoală românească, pentru că vrem să aducem în actualitate protecţia, promovarea şi respectul şi a tinerilor, şi a celor care nu cunosc îndeaproape valorile naţionale. Participarea este de elită, reunind multe personalităţi ale Academiei Române şi ale cinematografiei româneşti, iar scopul proiectului este redescoperirea şi readucerea în atenţia publică a valorilor naţionale, din domenii precum ştiinţă, istorie, literatură, cinematografie, teatru, muzică etc. Totodată, pentru că aniversăm anul acesta 100 de ani de cinematografie românească, la începutul lunii august, între 8 şi 13 august, la Lereşti, în nordul judeţului Argeş, o săptămână va fi dedicată cinematografiei, adunând mari nume ale cinematografiei şi teatrului naţional, cu proiecţii de filme de scurt şi lung metraj, expoziţii de pictură şi documentare, lansări de carte şi workshop-uri Q&A, unde mai ales tinerii sunt aşteptaţi să vină în număr cât mai mare.”, a spus Dan Manu, preşedintele C.J. Argeş.

 

Pe lângă discuţiile tematice, respectiv punerea în valoare a patrimoniului muzeal, în scopul educării tinerei generaţii şi conservarea şi restaurarea patrimoniului muzeal, în cadrul manifestării, la secţia de Etnografie, a avut loc şi vernisajul expoziţiei temporare „Obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti”, iar la sala de expoziţii Bolniţă, vernisajul expoziţiei „O lume de basm”, aparţinând artistei Malvine Mocenco.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!