27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Musceleanul Alexandru Manole, portdrapelul României la Jocurile Francofoniei

România va fi reprezentată de 57 de sportivi, de la 6 discipline, la cea de-a opta ediţie a Jocurilor Francofoniei 2017, găzduită în perioada 21 – 30 iulie de oraşul Abidjan, din Cote d’Ivoire. România s-a înscris cu 6 sporturi: atletism, baschet feminin, lupte libere şi lupte africane (luptele africane reprezintă o premieră pentru sportul românesc la aceste jocuri), ciclism pe şosea, tenis de masă şi judo.

Câmpulungeanul Alex Manole, printre cei trei argeşeni la Jocurile Francofoniei

Jocurile Francofoniei se află la cea de-a VIII-a ediţie, care se va desfăşura la Abidjan în Coasta de Fildeş, în perioada 21 – 30 iulie 2017. Din anul 1994, România a participat la toate ediţiile de până acum a Jocurilor Francofoniei pe segmentul sportiv. Delegaţia ţării noastre este compusă din 81 de persoane şi va fi condusă de secretarul general al Ministerului Tineretului şi Sportului, Mircea Popa. În lotul tricolor care va merge în Coasta de Fildeş se regăsesc şi argeşeni. Este vorba de judoka Alexandru Raicu, Mădălina Stoica şi jucătorul de tenis de masă Alexandru Manole, care va fi chiar purtătorul de drapel al delegaţiei României. Musceleanul Alexandru Mihai Manole este component al lotului naţional Under 21 de tenis de masă şi multiplu medaliat la competiţiile interne şi internaţionale. La precedenta ediţie a Jocurilor Francofoniei, desfăşurată la Nisa, în Franţa, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint şi 4 de bronz. Dacă până acum a participat la ambele segmente ale Jocurilor Francofoniei, sport şi cultură, anul acesta, România va fi reprezentată doar în întrecerile sportive. Sportivii români vor purta la acest eveniment un echipament nou care a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, la care a participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. Echipamentul de prezentare este compus din sacou bleumarin şi pantaloni bej, la masculin, şi sacou şi fustă bleumarin, cu cămaşă albă şi eşarfă tricoloră, la feminin. Treningurile sunt tot bleumarin cu elemente de tricolor, iar tricourile au culoarea albă. 

Sportivii, îmbrăcaţi la fel

Ministrul Marius Dunca este convins că ţara noastră poate obţine medalii la mai multe discipline: „Ne propunem medalii la atletism, judo şi tenis de masă. Însă am încredere că vom obţine rezultate bune şi la celelalte trei sporturi la care vom participa. E foarte greu să stabilim un obiectiv ca număr de medalii, vom vedea, că înseamnă aur, argint, bronz, depinde de sportivii noştri. Eu am mare încredere în ei”. Şeful MTS a cerut ca sportivii să fie îmbrăcaţi la fel. „Sportivii care reprezintă România ar trebui să aibă o ţinută uniformă, una care trebuie folosită în aeroport, una la prezentarea echipei naţionale la un eveniment şi aşa mai departe. Vorbim despre imaginea României şi, de multe ori, se întâmpla ca sportivii să meargă la competiţii cu ce găseau pe acasă, unii în negru, alţii în alb. De aceea vreau să avem un echipament de prezentare”, a spus Marius Dunca, la conferinţa de presă. Şeful sportului românesc a precizat că participarea la Jocurile Francofoniei costă Ministerul Tineretului şi Sportului 1.247.479 de lei. „Cheltuielile estimate privind participarea se ridică la 1.247.479 lei şi sunt suportate din veniturile proprii ale ministerului. Costurile sunt undeva la 400 de euro de persoană. Transportul va fi în jur de 791.000 lei, echipamentul de prezentare 115.000 lei, iar echipamentul sportiv de prezentare 41.500 lei”, a mai spus Dunca. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!