18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Cazul fostului primar de la Albeştii de Muscel.Lui Cătălin Manta i-a fost admis recursul împotriva raportul ANI

Cătălin Manta a primit de la prefectul de Argeş, la începutul lunii decembrie 2016, ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Albeştii de Muscel. De atunci, pentru că în comună nu se alesese din rândul consilierilor locali un viceprimar, atribuţiile de primar au fost preluate de consilierul local PNL Viorel Simion. Cătălin Manta a ajuns în această situaţie, după ce, potrivit unui raport ANI, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. 

La momentul lui decembrie 2016, când fostul primar şi-a pierdut funcţia în care a fost ales, raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate era definitiv prin Decizia nr.2815 din 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a decis anularea recursului declarat de Cătălin Manta împotriva Sentinţei Civile nr.146 din 2015 a Curţii de Apel Piteşti. Manta a pierdut statutul de primar din cauza unei scăpări, nu şi-a timbrat recursul în procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate.

Constatându-se că a fost un viciu de procedură, contestaţia în anulare a lui Cătălin Manta, împotriva deciziilor din 26 octombrie 2016 şi 1 februarie 2017, ale Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, i-a fost admisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a anulat deciziile menţionate. Soluţionarea cauzei a fost fixată pentru 28 septembrie 2017.

Până la soluţionarea dosarului, Manta îşi poate relua activitatea de primar, după ce prezintă Prefecturii decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care, la rândul ei, emite un nou ordin de numire. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!