3.5 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Aleşii de la Schitu Goleşti au renunţat la asfaltarea a două uliţe cuprinse în programul pe 2017

La jumătatea acestei luni, aleşii de la Schitu Goleşti au modificat lista uliţelor şi drumurilor locale care vor fi asfaltate în cursul acestui an, listă aprobată la sfârşitul lunii ianuarie. Şeful Executivului din comuna vecină a propus să se renunţe la modernizarea a două căi de acces, Uliţa Sorii 2 şi drumul Priboieni-Loturi, care au fost cuprinse iniţial în investiţia de „Îmbrăcăminte bituminoasă uşoară pe drumuri locale, în anul 2017”. Modificarea iniţiată de primarul Vasile Tudorel Miriţă a făcut obiectul unui proiect de hotărâre pus în dezbaterea Legislativului la şedinţa extraordinară din data de 16 mai 2017, în cadrul căreia legiuitorii locali au avut de rezolvat mai multe chestiuni în regim de urgenţă, toate investiţii aflate pe agenda acestui an. Întrunirea convocată de îndată de Executiv l-a avut ca preşedinte pe fostul viceprimar, consilier local PSD Ion Tudor. Enumerarea actualizată prin vot al componenţilor forului decizional al localităţii se prezintă astfel: 

=DC 326, pe tronsonul Sutac  – DN73 C: lungime – 1.065 metri beton + 240 metri pământ = 1.305 metri; lăţimea existentă – 8 metri; 

=Uliţa Drăgănescu: lungime – 132 metri; lăţimea existentă – 4 metri;

=Uliţa Morii (Boghez): lungime – 145 metri; lăţimea existentă – 3-5 metri;

=Uliţa Vasilescu 2: lungime – 76 metri; lăţimea existentă – 2,4 metri; 

=Uliţa Dulgheru: lungime – 128 metri; lăţimea existentă – 3,5 metri; 

=Uliţa Măzărache Orăşel: lungime – 122 metri; lăţimea existentă – 3,5 metri;

=Uliţa Racolţea: lungime – 205 metri; lăţimea existentă – 2,5 metri;

=Uliţa Morii (Trinina): lungime – 240 metri; lăţimea existentă – 7 metri;

=Uliţa Povernei: lungime – 305 metri; lăţimea existentă – 4,5 metri;

=Uliţa intrare Pătraşcu: lungime – 67 metri; lăţimea existentă – 2 metri;

=Uliţa Tudor Florian: lungime – 91 metri; lăţimea existentă – 3,5 metri.

Lista drumurilor locale pe care se va introduce reţea de gaz, extinsă  

Tot cu titlu de urgenţă a figurat şi proiectul de hotărâre privitor la încheierea contractelor de cofinanţare cu SC Distrigaz Sud Reţele SRL, pentru extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în comuna Schitu Goleşti, drept pentru care aprobarea din partea Consiliului Local a fost obţinută în cadrul aceleiaşi şedinţe extraordinare din 16 mai 2017. Iniţiativa a fost motivată prin cererile înaintate instituţiei de cetăţenii care doresc să beneficieze de această utilitate realizată într-un coautorat Primărie – compania de gaz, prin implicarea financiară a autorităţilor locale. Noua normă adoptată de reprezentanţii comunităţii locale la nivelul conducerii cuprinde încă trei artere care vor intra în programul de introducere a conductei de gaze naturale, pe care le vom prezenta în continuare, cu lungimile supuse intervenţiilor şi cofinanţarea provenind din bugetul local: 

=Uliţa Vasilescu Lăzăreşti (50 metri): 11.131,26 lei;   

=Uliţa Copăescu (162 metri): 46.388,58 lei;  

=Intrare Zmărăndoiu (50 metri): 11.596,36 lei. 

Totalul cotei de cofinanţare a autorităţii locale pentru aceste trei noi segmente apărute în completarea celor aprobate deja se ridică la 69.116,20 lei. Hotărârea mai prevede că operatorului SC Distrigaz Sud Reţele SRL i se cedează în folosinţă conductele de distribuţie nou executate, în condiţiile Legii 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale. Compania „va putea racorda solicitanţii la reţeaua care se va realiza în regim de cofinanţare, cu respectarea legislaţiei aplicabile în domeniul gazelor naturale, fără îndeplinirea altor formalităţi şi fără emiterea de către Primăria Schitu Goleşti a unor adeverinţe/acorduri în acest sens.”, redăm din norma recent votată de aleşii locali.  

Se pregăteşte licitaţia pentru găsirea constructorului care va repara Căminul Cultural Lăzăreşti  

Şi tot legat de investiţiile din 2017, un al treilea proiect de hotărâre aprobat în cadrul extraordinarei de săptămâna trecută a avut nevoie de încuviinţarea unei formalităţi obligatorii în procedura de găsire a executantului unei lucrări programate în bugetul acestui an: fişa de date a achiziţiei pentru atribuirea contractului de lucrări la obiectivul „Reabilitarea Căminului Cultural Lăzăreşti / construire terasă acoperită”. Aşadar, se pregăteşte licitaţia pentru desemnarea constructorului care va moderniza un imobil aflat într-o condiţie care nu face cinste statutului de edificiu cultural. Potrivit descrierii succinte a investiţiei, „lucrarea de reabilitare constă în: refacerea acoperişului; realizarea unei loje la vechea cameră de proiecţie de film şi realizarea unei scări de acces metalică spre aceasta; reamenajarea oficiului; modificări ale scenei; înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC; finisaje interioare şi exterioare, anveloparea imobilului şi reabilitarea trotuarelor şi a treptelor exterioare; reabilitarea unei terase acoperite în faţa Căminului Cultural; reabilitarea reţelei de utilităţi, refacerea acoperişului prin păstrarea formei acoperişului existent.”

Mai precizăm că totalul cheltuielilor prilejuite de operaţiunile de „construcţii-montaj” a fost estimat la valoarea de 393.930 lei, cărora li se adaugă cheltuielile pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, în sumă de 4.650 lei. Valoarea estimată, fără TVA, se cifrează astfel la 398.580 lei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!