8 C
Campulung Muscel
28/03/2025

Locatarii  blocurilor din Coteşti cer Primăriei să-i ajute cu vidanjarea şi izolarea termică

Chiar dacă ordinea de zi a şedinţei aferente lunii martie a fost ceva mai lejeră, aleşii de la Godeni au venit cu o listă consistentă de subiecte pentru secţiunea „Diverse” , la care s-au abordat subiecte noi, de sezon, dar s-au reluat şi cerinţe mai vechi, pentru ca Executivul să nu le piardă din vedere, odată instalate alte priorităţi legate de lucrările care vor începe. Vom prezenta în continuare câteva dintre intervenţiile componenţilor Consiliului Local Godeni, care vorbesc fie în nume propriu, fie în numele unor cetăţeni încrezători în şansele de rezolvare a doleanţelor lor, odată susţinute în plen de reprezentanţii trimişi la conducerea localităţii. 

8De pildă, locuitorii blocurilor din satul Coteşti l-au mandatat pe consilierul Ion Aldea să-l roage pe primar să-i ajute cu operaţiunea de vidanjare. „Blocurile nu sunt în întregime ale Primăriei – a replicat primarul Ion Pădureanu -, o parte dintre apartamente sunt ale Primăriei şi altele sunt proprietatea personală a unor cetăţeni. Contribuie şi Primăria la costurile pentru vidanjare, dar trebuie să contribuie şi cetăţenii, care sunt proprietari ai apartamentelor din aceste blocuri.” Alesul care a deschis subiectul avea pregătit răspunsul oamenilor, care erau dispuşi să asigure partea lor de aport financiar, dacă Primăria le rezolva problema. Alt lucru care îi interesează pe locatarii respectivelor imobile, ridicată tot de Ion Aldea: dacă în bugetul anului viitor va putea fi alocată o sumă pentru anveloparea blocurilor Primăriei. Cu cotă parte, se poate, a informat şeful Executivului. 

8Tot din satul Coteşti provine şi carenţa reclamată de Ion Livezeanu şi anume hidranţi la instalaţia cea nouă. „Înainte, proiectele nu se supuneau avizului ISU, dar, acum, toate proiectele se supun avizării şi nu se pot face fără hidranţi.”, a explicat conducătorul localităţii. Cauza satului Coteşti a fost preluată de consilierul George Bogdan Sandu, potrivit căruia la podul din această parte a comunei trebuie deblocată apa. 

8Discuţia a continuat tot pe subiectul infrastructurii de utilităţi, următoarea alocuţiune în plen privind iluminatul public. „Pe strada pe care locuieşte domnul Iosif, la şcoala veche, să se înlocuiască reţeaua de iluminat public cu fir de acelaşi tip, cupru sau aluminiu.”, a solicitat George Bogdan Sandu. Este tot numai aluminiu, insistă viceprimarul Dorel Rumînescu. „Mai sunt legături de cupru, la becuri.”, şi-a susţinut colegul Constantin Dorcioman. 

8Din Coteşti, aleşii s-au mutat, cu dialogul, în satul Malu, care, în general, la „Diverse”, are cei mai mulţi apărători ai nevoilor locuitorilor. Nelu Nicola, cel mai fervent dintre aceştia, a înşirat în faţa Executivului ce le trebuie sătenilor în acest moment: trei dale la căminele de apă; şanţul din faţa Căminului Cultural trebuie curăţit; drumurile din satul Malu sunt sub orice critică, prin urmare, s-ar cuveni o adresă către autoritatea în domeniu, susţinută de liste de semnături din partea locuitorilor; vegetaţia de pe marginea drumului, pe Calea Malului, trebuie tăiată. 

8Întrucât s-a pomenit despre căile de acces cu probleme şi despre intervenţii scrise la Drumurile Judeţene, Bogdan Pătru s-a arătat încrezător că, la un document oficial înaintat de Primărie şi Consiliul Local, destinatarul este obligat să furnizeze un răspuns. Cât despre arterele a căror condiţie este ameliorată prin turnare de piatră, acesta a afirmat că nu mai este cazul de împietruire dacă începe lucrarea la reţeaua de apă. Tot acesta a subliniat necesitatea includerii în bugetul local a unei sume pentru instalarea camerelor de supraveghere video, care să fie montate în centrul satelor şi la stadion. 

8„Am discutat cu oamenii care iau apă de la izvorul amenajat de domnul Dan Poştoacă. Era vorba, cu doi ani în urmă, să amenajăm o trecere, să punem o grindă din beton.”, a adus în actualitate o mai veche intenţie a Primăriei Ion Tănase. Şi tot acesta a indicat posibilitatea găsirii unei utilităţi tubului existent în aval de puntea aeriană de la Poliţie. „Nu se poate scoate de acolo şi să-l folosim unde este nevoie?”, a întrebat acesta. Cât despre drumurile agricole – a relatat acelaşi ales – „sunt sub orice critică. După aprobarea bugetului, să ducem balast. Este vorba despre uliţa de la Mal, pe Condicaru, pe Cărpeniş. Cei cu tractoarele se duc pe timp ploios şi strică drumurile.”

8Remarcând proiectele de hotărâri iniţiate de primar şi votate de Consiliul Local, privitoare la apă, canalizare şi drumuri, Tudor Pătrana a propus să apară unul şi pentru gaze. „Sper să mai iasă şi alte proiecte, a răspuns primarul Ion Pădureanu. Ne vom ocupa şi pentru gaze. Poate, reuşim să facem drumul „Olteanu”, iar pentru reţeaua de apă din Godeni, mai mult de jumătate din banii necesari sunt alocaţi.”

8Finalul şedinţei i-a aparţinut şi de această dată tot viceprimarului Dorel Rumînescu, susţinător al investiţiei de monitorizare a localităţii cu ajutorul camerelor video. „Trebuie neapărat un sistem de supraveghere video la stadion, întrucât se strică, se rup băncile, se rup ulucile de la gard. Noi ne ocupăm şi reparăm, dar, imediat după aceea, se strică din nou.”, a fost prima reclamaţie a acestuia. Alte chestiuni de rezolvat, ridicate de acesta: un buldoexcavator pentru a curăţa Valea Muestrii; programul la iluminatul public schimbat; balast pe drumul care leagă DC 10 de intrarea în satul Capu Piscului. „Trebuie cam două maşini cu balast şi mai trebuie şi pe drumul de legătură cu câmpia Mesteceni.”, a informat acesta. 

Însă, cea mai mare problemă, în opinia secundului primarului, este curăţirea bazinului de apă. „Pe lângă curăţirea în interior, poate găsim un specialist şi pentru curăţirea coloanelor.”, a adăugat acesta. „Când avem oameni – i-a răspuns primarul Ion Pădureanu -, ne organizăm în câte o duminică, una la Malu, una la Godeni şi una la Capu Piscului, şi curăţim bazinele de apă.” Pe aceeaşi linie, a calităţii apei, s-au înscris următoarele două puncte sesizate de Dorel Rumînescu: „Ca urmare a controlului de la Sănătate Publică, trebuie să rezolvăm cu fântânile. Cele care nu mai pot fi folosite să fie acoperite. La bazinul de la Capu Piscului trebuie staţie de clorinare.” Este staţie de clorinare automată la Coteşti, a închis discuţiile şeful Executivului. C.V.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!