15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

„Laşi în urmă… ceea ce eşti!” Apel la localnici şi turişti de a nu mai umple cu gunoaie Dâmbovicioara

„Când mai arunci gunoiul pe geam, sari şi tu! Faceţi parte din aceeaşi categorie!”, un îndemn-mustrare, menit să-i facă să se ruşineze pe cei în care n-a pierit cu totul bunul simţ, pe care îl datorează comunităţii în mijlocul căreia trăiesc. Sloganul a fost postat pe pagina de socializare a Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, în preajma unei acţiuni programate pentru data de 27 martie 2017. „Fii selectiv!” este apelul care a îmbrăcat forma unui eveniment cu derulare permanentă, întrucât campania de colectare, selectare şi reciclare, începută de ceva vreme în Dâmbovicioara, nu se limitează la o zi, ci ţine tot anul. Ca orice aşezare cu aspiraţii turistice, comuna musceleană de la margine de Muscel are nevoie, înainte de toate, de curăţenie. Din acest considerent, s-au succedat manifestările având ca ţintă responsabilizarea locuitorilor, dar şi a celor aflaţi în tranzit, faţă de natură, pe care, în ciuda tuturor insistenţelor şi a eforturilor, o pângăresc fără ruşine ori milă de frumuseţea revărsată fără zgârcenie asupra acestor locuri de poveste. 

S-a aliniat la startul mobilizării date de autorităţile locale din localitatea amintită şi C.I.P.T. Dâmbovicioara, care pledează o cauză valabilă pentru toţi administratorii domeniului public: menţinerea curăţeniei, un deziderat aproape imposibil de atins în lipsa amenzilor, deoarece lumea face cu prisosinţă dovada neputinţei de a păstra ceea ce tot cu banii lor se face. Ca la orice început, recunosc responsabilele Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, lucrurile se urnesc cu greutate, deşi, în acest caz, singura cerinţă adresată cetăţenilor este nu să facă curăţenie, ci să nu facă mizerie. Adică să menţină ceea ce cu eforturi şi cheltuieli li se asigură de către Primărie, aşa cum am precizat, tot din taxele şi impozitele achitate de contribuabili. 

„Orice ajutor venit din partea dumneavoastră, a locuitorilor, dar, mai ales, a turiştilor, este binevenit! Pe principiul „Laşi în urmă… ceea ce eşti!”, avem rugămintea să păstraţi curăţenia. Împreună cu partenerii noştri, avem activităţi de ecologizare în desfăşurare, însă soluţia stă în mâinile tuturor, prin simplul gest de a ne comporta civilizat, fără a ne folosi de pretexte.”, este rugămintea actualizată, la sfârşitul săptămânii trecute, de C.I.P.T. Dâmbovicioara, de îndreptare a unui comportament greşit al consătenilor faţă de mediul în care trăiesc, dublată de cea a încercării de colectare selectivă a deşeurilor, o altă obligaţie impusă administraţiei publice locale, a cărei nerespectare înseamnă, într-un final, taxarea suplimentară a buzunarului contribuabilului, din care Primăria plăteşte „sancţiunea”.                                                                          

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!