1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Dâmbovicioara întocmeşte documentaţia pentru a deveni staţiune turistică

La nivelul Argeşului, nicio localitate nu este atestată ca staţiune turistică de interes naţional, doar comuna Albeştii de Muscel are statutul de staţiune turistică de interes local. Şi comuna Dâmbovicioara vrea să intre în rândul localităţilor confirmate ca staţiune de interes naţional. Firma Domino Smart Cons SRL, cu sediul în Sectorul 2, Bucureşti, a primit ca sarcină, printr-o licitaţie câştigată, întocmirea documentaţiei şi avizarea ei, în vederea depunerii la diverse instituţii a documentaţiilor pentru dobândirea acestui statut. Suma alocată acestei achiziţii a fost de 13.510 lei, fără TVA (3.000,422 euro). Termenul de prestare a serviciilor a fost stabilit la 90 de zile, după ce licitaţia a fost atribuită pe 7 decembrie 2016.

Atestarea staţiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a localităţii, posibilitatea de accesare de fonduri europene prin dezvoltarea durabilă a turismului. În octombrie 2016, 12 localităţi din Suceava, Harghita, Satu Mare, Cluj, Mureş, Bistriţa Năsăud, Bacău, Gorj, Sălaj şi Maramureş au devenit staţiuni turistice, printr-o Hotărâre de Guvern. Conform Ministerului Turismului, în comuna Dâmbovicioara funcţionează cele mai multe structuri de cazare clasificate din Muscel, după Rucăr. În toate cele trei sate, Dâmbovicioara, Podul Dâmboviţei şi Ciocanu, sunt menţionate 27 de unităţi de cazare, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane, vile şi camere de închiriat.

Se va amenaja parcare la Peştera Dâmbovicioara

Firma Proiect Infra 2005 SRL, din Piteşti, a fost desemnată de Primăria Dâmbovicioara să întocmească documentaţia de obţinere a Certificatului de Urbanism, a avizelor, acordurilor şi Documentaţiei Tehnice pentru primirea Autorizaţiei de Construire pentru amenajarea unei parcări la Peştera Dâmbovicioara. În cazul acestui serviciu de proiectare, firma din Piteşti va primi de la administraţia comunei suma de 20.000 lei, fără TVA (4.492,4639 euro). Obiectivul de proiectat include o parcare, de minim 650 de metri pătraţi, şi grupuri sanitare, pentru fiecare sex în parte, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi. În urma prestării serviciilor, aşa cum sunt detaliate în ofertă, vor rezulta toate documentaţiile tehnice necesare realizării lucrărilor de construcţii, inclusiv obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi a acordurilor necesare.

De la societatea Proiect Infra 2005 SRL, Primăria Dâmbovicioara a mai solicitat prestarea de servicii de proiectare aferente obiectivului: „Amenajare punct pentru fumat la Primăria Dâmbovicioara, comuna Dâmbovicioara, judeţul Argeş”. În urma acestora vor rezulta toate documentaţiile tehnice necesare realizării lucrărilor de construcţii, inclusiv obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi acordurilor necesare. Totul contra sumei de 3.100 lei, fără TVA (697,0835 euro).

Indicatoare rutiere noi şi lămpi cu becuri LED

Dacă tot aspiră la statutul de staţiune turistică, la Dâmbovicioara s-au schimbat indicatoarele rutiere şi s-au montat lămpi cu becuri LED.

Arcons Rucăr 2005 SRL, din Rucăr, a câştigat dreptul de a monta 10 indicatoare de circulaţie în localitate, contra sumei de 1.516 lei bucata, fără TVA (336,388 euro), în total 15.160 lei (3.363,88 euro). Pentru amplasarea celor 10 indicatoare rutiere pe raza comunei, firma a preconizat că are nevoie de 60 de metri de ţeavă, cele 10 indicatoare, cu accesoriile de prindere, că va săpa manual un metru cub, va turna beton şi va transporta materialele. Conform anunţului, oferta a inclus materialele, manopera, transportul, utilajele, taxele şi contribuţiile legale, precum şi orice costuri ocazionate de realizarea acestei lucrări.

O altă investiţie de infrastructură în localitatea viitoare turistică, Primăria Dâmbovicioara a făcut-o în economisirea energiei electrice, prin montarea de lămpi stradale dotate cu becuri LED. Firmei Terra Bild SRL, din Sibiu, i s-a atribuit licitaţia prin care va furniza şi monta lămpi stradale cu tehnologie LED 30W în comuna Dâmbovicioara. O astfel de lampă a fost „adjudecată” pentru suma de 474 lei, fără TVA (105,317 euro). Preţul a presupus: 400 lei, lampa LED 30W; 65 lei, demontat, montat lampă nouă; 9 lei, cablul plus mufe. În două tranşe, Primăria Dâmbovicioara a achiziţionat în total 105 astfel de lămpi pe care ofertantul, conform anunţului, le-a montat deja de la mijlocul lunii decembrie 2016. În total, investiţia s-a ridicat la 49.770 lei (11.052,28 euro). Luminatorul are carcasă din aluminiu, produsă în România, sub standardele în vigoare, durata de funcţionare fiind estimată la 100.000 de ore. Culoarea luminii este alb rece pur, iar fluxul luminos global este de minim 100lm/W. Driverul utilizat este marca Osram.

Preţul oferit de cei din Sibiu include toate cheltuielile necesare punerii în funcţiune (materiale, manoperă, utilaje, transport, taxe şi contribuţii), iar, în cazul în care vor fi necesare documentaţii tehnice în ceea ce priveşte obiectivul contractului, acestea vor cădea în seama ofertantului. Montajul şi punerea în funcţiune au fost asigurate cu echipe autorizate conform legii.

Documentaţie P.U.G.

Ca toate localităţile din Argeş, Dâmbovicioara a alocat bani pentru serviciile de realizare a documentaţiei tehnice de elaborare a Planului Urbanistic General, care, în acest caz, va fi făcut de Forum Proiect Invest SRL, din Piteşti, contra sumei de 132.000 lei, fără TVA (29.289,7242 euro). Firma va întocmi P.U.G.-ul comunei Dâmbovicioara prin corelarea tuturor studiilor de fundamentare şi includerea prevederilor şi prognozelor formulate. Câştigătoarea licitaţiei va întocmi dosarele pentru avizarea P.U.G. şi obţinerea avizelor stabilite, iar pe întreg parcursul avizării P.U.G., documentaţiile elaborate vor necesita susţinerea în cadrul comisiilor de specialitate şi suportul necesar pentru consultarea populaţiei. Termenul de realizare a fost stabilit la 24 de luni de la semnarea contractului, după ce serviciul a fost atribuit prin S.E.A.P., pe 14 decembrie 2016. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!