1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Din cei trei câmpulungeni, spulberaţi de un şofer băut, la Londra Doi tineri sunt în stare gravă

Pe 26 februarie, cinci români au fost spulberaţi în zona Bellingham, din Sudul Londrei, după ce o maşină a intrat în spălătoria în care lucrau. Un bărbat de 31 de ani a murit, altul de 21 a fost în stare critică, o femeie de 33 de ani a ajuns la spital în stare gravă, un alt bărbat, de 44 de ani, a fost tratat pentru răni la picioare, iar un altul, de 36 de ani, după investigaţii, a fost externat. Toţi lucrau la o spălătorie auto şi au fost accidentaţi în timp ce aşteptau lângă un gard să le vină rândul la curăţat maşinile. Martorii au declarat că şoferul ar fi intrat în ei intenţionat, însă acest lucru nu a fost probat. 

Trei dintre victime sunt câmpulungeni, Lucian Marta, de 44 de ani, Ancuţa Marta, de 33 de ani, şi Bobi Neaţă, de 21 de ani. Tinerii, cu familiile lor, locuiesc pe Drumul Godeni, în cartierul Apa Sărată. Din accident, Lucian Marta s-a ales cu fracturi la picioare, Ancuţa Marta a ieşit, în urmă câteva zile, din comă, dar starea ei este în continuare gravă. Băiatul în vârstă de 21 de ani, Bobi Neaţă, este în continuare în stare critică, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Muscelenii au plecat la muncă în Anglia, în urmă cu câţiva ani, şi au găsit de lucru la o spălătorie auto, prin intermediul unei cunoştinţe. Munceau din greu, erau conştiincioşi, însă câştigau binişor, cât să asigure familiilor lor un trai mai bun. Din ce câştigau, trimiteau banii şi rudelor rămase acasă, care au reuşit să le ridice locuinţe noi, pe Drumul Godeni. Din nefericire, la sfârşitul lunii februarie, tot viitorul lor s-a năruit.

După incidentul de la Londra, mai mulţi câmpulungeni, vecini cu victimele, se gândesc serios să se întoarcă acasă. Câţiva s-au speriat aşa de tare, că şi-au făcut bagajele şi s-au întors la Câmpulung. 

Misiunea diplomatică menţine legătura cu autorităţile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile răniţilor, în vederea acordării de asistenţă consulară, precizează Ministerul de Externe. Corpul diplomatic din Londra a acordat asistenţă familiilor celor implicaţi în accident şi mai mulţi avocaţi şi-au arătat intenţia de a-i ajuta, din punct de vedere legal.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!