27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Suspecţi că au furat mai mulţi cai, arestaţi preventiv

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au reuşit, în decurs de o lună, să identifice şi să reţină cinci bărbaţi, bănuiţi de furtul unor cabaline în cadrul a două dosare penale, întocmite la nivelul Secţiilor de Poliţe Rurală Valea Mare Pravăţ şi Schitu Goleşti.

Miercuri, 3 august 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut trei bărbaţi, de 23 şi 28 de ani, din Mălureni, respectiv de 33 de ani, din Crângurile, judeţul Dâmboviţa.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2022, bărbaţii ar fi sustras o cabalină, din curtea unei locuinţe din Berevoeşti, în noaptea de 23 spre 24 iunie 2022, ar fi sustras două cabaline, lăsate nesupravegheate, în apropiere de DN 73C, iar în seara zilei de 25 iunie 2022, bărbaţii ar fi sustras două cabaline, de pe izlazul comunal din localitatea Băjeşti.

Pentru administrarea probatoriului, poliţiştii câmpulungeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acţiuni Speciale, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite, din localităţile Mălureni, Miceşti şi Călineşti.

După administrarea probatorului, bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Joi, 4 august, Judecătoria Câmpulung, la propunerea Parchetului, a dispus reţinerea a doi dintre ei, Ion Irinel M. şi Valerică Codruţ T., ambii din Mălureni, pe o durată de 30 de zile, până pe 2 septembrie 2022, inclusiv. Suspecţii au contestat arestul preventiv, instanţa superioară urmând să se pronunţe în cazul apelului lor. În cazul celui de-al treilea suspect, din localitatea Crângurile, Parchetul a luat măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea cabalinelor.

 

Reamintim faptul că, în ziua de 23 iulie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au reţinut alţi doi bărbaţi, de 32 de ani, din Stoeneşti, respectiv 27 de ani, din Valea Mare Pravăţ, bănuiţi de sustragerea a patru cabaline, lăsate nesupravegheate de către proprietari, în zona Mateiaş.

Ulterior, faţă de aceştia Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, trei dintre cele patru cabaline au fost recuperate de pe raza judeţului Braşov şi au fost restituite proprietarilor.

 

Poliţiştii recomandă proprietarilor de animale să nu le lase nesupravegheate în spaţii deschise, iar pe timpul nopţii, să le ducă în spaţii sigure.

De asemenea, pentru identificarea rapidă, în caz de dispariţie, este recomandat ca animalele să fie microcipate.

Dacă se constată lipsa animalului, să apeleze, în cel mai scurt timp, Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!