6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Dorel Tănăsescu, primarul de la Bughea de Jos, şi-a “umilit” omologii în materie de elogii la adresa femeilor

Având în soţia sa un partener de nădejde, care îl sprijină inclusiv în treburile profesionale, primarul de la Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu, le-a dat clasă omologilor musceleni cu un editorial dedicat femeii, sărbătorite, nu întâmplător, odată cu anotimpul renaşterii naturii. Nu ştim dacă sfatul cel bun de a înlocui tradiţionalele urări cu un mesaj mai profund şi de întindere, semn că primarul a muncit la conceperea lui, l-a primit de la soţie, cert este că gestul a fost mult mai apreciat de destinatare, cărora le-a mers la inimă. Despre doamna Tănăsescu trebuie să spunem că la unul dintre evenimentele în care soţul era pus în postura de a primi oaspeţi rafinaţi de la Bucureşti, pe însăşi ambasadoarea Suediei în România, însoţită de colaboratorii de la o fundaţie care sprijină comunităţile sărace, am remarcat-o în „linia întâi” a colectivului de întâmpinare a musafirilor. Practic, aceasta a preluat din povara de pe umerii soţului, care trebuia să facă o impresie frumoasă în faţa unor oameni umblaţi prin lume, implicându-se în partea de protocol. Exemplu de urmat şi de alte soţii de primari, care ar putea arăta publicului cine stă în spatele domnului primar, fiind, de multe ori, stâlpul de susţinere al celui mai important om dintr-o localitate. Aşadar, prima doamnă de la Bughea de Jos a spart o cutumă „primitivă”, aceea de a sta ferită de ochii lumii şi a nu se amesteca în treburile administrative, participând activ la primirea delegaţiei la Primărie, socializând cu invitaţii şi uşurând astfel munca partenerului de viaţă. 

Revenind la mesajul lui Dorel Tănăsescu cu ocazia Mărţişorului asociat cu celebrarea femeii, şeful Executivului de la Bughea de Jos n-a avut concurenţă din partea colegilor primari în a arăta preţuirea faţă de reprezentantele sexului frumos. Iată ce le-a scris acesta, cu sentiment şi respect – şi nu de dragul unui vot -, editorialul fiind postat în prima zi a primăverii pe pagina sa de socializare.                                                   

 

„Pentru toate femeile din lume, doamne şi domnişoare, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, statut social, profesional, etc. Având în vedere semnificaţia zilei de “1 Martie, 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii, mi-am pus întrebarea „Cine este şi ce este femeia?”… Şi am găsit următorul răspuns. În primul rând, femeia este mamă, soţie, fiică, prietenă. Femeia este sensibilă, dar, totodată, puternică. Femeia emană frumuseţe, senzualitate, dragoste. Femeia stă în spatele oricărui om de succes. Femeia merită să i se închine toate imnurile, căci în spatele unei femei deştepte se ascunde un bărbat puternic. Femeia trăieşte fiecare sentiment, de multe ori, ajungând să sufere. Femeile sunt creaturi menite să fie iubite. Este dificil să pătrunzi în mintea unei femei, să o înţelegi, la fel cum e dificil unui bărbat să-şi pună inima pe tavă.

„Femeia face lumea. Nimic nu se face decât pentru ea şi prin ea”. Toate comorile ascunse ale acestui Univers nu le găseşti decât într-un suflet de femeie. Din el extragi seva vieţii, aduni ce-i mai valoros. Lacrimile ei nu sunt decât mici picături din oceanul iubirii. Şi după cum spunea un mare învăţat: „Femeia este iubită aşa cum este iubită muzica, cum este iubit luxul”. Este spirituală sau este sentimentală şi este dorită. Dar ceea ce ea crede, ceea ce simte, ceea ce poartă în gând, de multe ori, nu interesează pe nimeni.

Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o comoară. Ea e muza înţelepciunii, a muzicii. Truda ei se manifestă prin recolte. E întruchiparea frumuseţii pe care o putem vedea în diverse forme. Dacă nu ar fi ea, nu ar exista însuşi frumosul. Fără ea, lumea ar fi pustie, fără fineţe şi înţelegere. De aceea femeia trebuie respectată, îngrijită ca o floare, ca o regină.

Nu cred că cineva ar putea contesta frazele spuse de un mare poet (Miguel de Cervantes). “Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzeşte. Femeia este gloria.”

Aş putea spune că femeia este în stare să facă lumea mai bună. Ea înduioşează, uimeşte, conduce. Femeile sunt adevărate eroine, care luptă pentru scopurile lor, care trec prin viaţă cu fruntea sus. Ele adoră să fie respectate şi iubite. Sunt bune prietene şi se sprijină unele pe altele. Sunt mame, care luptă pentru copiii lor. Şi, nu în ultimul rând, sunt femei, au dreptul la o viaţă alături de persoana iubită.

Femeile reprezintă zâmbetul, fineţea şi dragostea în această lume. Ele deţin o putere sufletească enormă. De multe ori, raţiunea unei femei călăuzeşte orgoliul unui bărbat. În această lume dominată de bărbaţi ar trebui ca femeia să fie mândră că este femeie şi că, fără ea, noi nu am putea exista. Din păcate, de cele mai multe ori, femeile încă sunt considerate inferioare bărbaţilor. În multe state, femeile sunt discriminate, fiind victimele violenţei, torturii şi ale nedreptăţii.

Insă, mi-am propus să nu vorbim despre acest aspect, pentru a nu spulbera frumuseţea zilei de azi. Cu ocazia zilei de 1 Martie, noi, bărbaţii, să le urăm un sincer La Mulţi Ani!, multă sănătate, fericire, alături de fiinţele dragi, împliniri în familie şi pe plan profesional. Cu tot respectul pentru toate femeile, JOS PĂLĂRIA! Bărbaţi, să nu uităm niciodată!”

 

Destinatarele vorbelor frumoase, care au recunoscut că primarul Dorel Tănăsescu le-a surprins plăcut, şi-au scos şi ele pălăria, simbolic vorbind, în faţa unui „asemenea elogiu total îndreptăţit şi total adevărat”, confirmat şi de bărbaţi. I-au întors urările primarului, care a cules gândurile de bine adresate soţiei şi fiicei acestuia, cu mulţumirile de rigoare, Luminiţa Ciobotea, Mihaela Neacşu, Elena Ion, Claudia Ristoiu, Nicoleta Tănăsescu, Adi Bădescu, Mihaela Ciobotea, Monica Isbăşoiu, Cristina Aldea, Veronica Diaconu, Denisa Nicolae, Petrica Crăciun, Ionela Ciorciovel, Marilena Anuţa, Ioana Stănoiu, Mariana Biziru, Georgiana Călin, Mihaela Dobrescu, Augustina Oancea, Gabriela Anca Irimia, Alina Nicol, Cornelia Anuţa, Camelia Popescu, Mihaela Voicu, Roxana Ruşescu, Nicoleta Ionela Grosu, Iuliana Popescu, Mădălina Butoiu, Ionela Malancu, Roxana Nicoleta Oancea, Mihaela Coman, Dorina Sava, Mioara Oancea, Ligia Cristina Maria Stancu, dar au fost şi bărbaţi, precum Eugen Anuţa şi Mihai Crudu, care au susţinut intenţia primarului cu gândurile proprii dedicate sărbătoritelor primei luni de primăvară. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!