1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Fraţii Gina şi Marcel Pavel, pe aceeaşi scenă

Evenimentele dedicate primăverii şi femeii au debutat cu un concert extraordinar, având pe afiş unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii uşoare româneşti: Monica Anghel, Marcel Pavel şi Vlad Miriţă, acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii din Piteşti, dirijată de Daniel Jinga, şi Big Band-ul Radio – dirijor Ionel Tudor. Pe scena Teatrului „Alexandru Davila”, care a găzduit manifestarea oferită de Consiliul Judeţean argeşenilor care iubesc muzica de calitate, a urcat şi Gina Pavel, sora lui Marcel Pavel, cea căreia i se datorează pregătirea celor mai talentaţi copii ai municipiului, excelenţi promotori la nivel naţional şi internaţional. O prezenţă impecabilă, posesoarea unei voci puternice, tulburătoare, Gina Pavel provine dintr-o familie peste care talentul s-a revărsat ca din Cornul Abundenţei. Sora unuia dintre cei mai iubiţi muzicieni din România, ea însăşi posesoarea unei cariere în domeniu îndelungate şi apreciate la ea acasă, Gina Pavel a fost deseori prezentă în emisiuni de televiziune, alături de fraţii ei. Asta pentru că Marcel vorbeşte cu mândrie despre ai săi şi îşi prezintă de fiecare dată când i se oferă ocazia familia cu înclinaţii artistice, de la primul până la ultimul component, cum rar mai găseşti în alte case de muzicieni, ca toţi să fie dedicaţi aceleiaşi pasiuni, pe care s-o şi practice. 

Miercuri, 1 martie, în prima zi de primăvară, şi la propriu, şi la figurat, sufletele argeşenilor au vibrat de două ori: o dată, graţie zilei minunate în care şi-a făcut intrarea în judeţ Mărţişorul, a doua oară, la spectacolul ţinut în faţa unei săli în care n-aveai loc să arunci un ac. Atât de multă lume şi-a dorit să asculte piese nepieritoare din repertoriul celor trei îndrăgiţi interpreţi, care plac indiferent câte decenii au străbătut peste timp. Alături de invitaţii speciali ai serii s-a aflat şi câmpulungeanca noastră, a cărei voce, odată ce-ai auzit-o cântând piese grele, profunde, plasate la un nivel ridicat de interpretarea originală, n-o uiţi uşor. Prestaţia ei muzicală a fost îndelung aplaudată de publicul care s-a bucurat să-i vadă pe aceeaşi scenă pe doi dintre fraţii Pavel. După eveniment, Marcel Pavel a transmis pe pagina sa de socializare mulţumiri organizatorilor şi publicului minunat.  

O lună cu sărbătoriţi pentru Marcel Pavel  

Întrucât am amintit de familia de muzicieni legaţi, ca obârşie, de Câmpulung, mai spunem că, înainte cu două zile de concertul de la Piteşti, pe 27 februarie 2017, a fost ziua de naştere a mamei artiştilor iubiţi de cei în faţa cărora cântă, Argentina, care a împlinit vârsta de 77 de ani. „Mamă, tu eşti cea mai importantă femeie din viaţa mea! La Mulţi Ani!, să ne trăieşti! Te iubesc!”, i-a transmis Marcel Pavel, gânduri şi urări împărtăşite, cu siguranţă, şi de fraţii săi. A fost al doilea mare motiv de bucurie personală pentru Marcel, întrucât, cu trei săptămâni înainte, pe 7 februarie, l-a sărbătorit pe fiul său cel mare, Richard, care a împlinit 21 de ani. Iar pe 1 februarie, o altă persoană dragă cântăreţului „revendicat” de musceleni, Nico, pe care Marcel o consideră una dintre cele mai frumoase voci feminine din România, a fost sărbătorită de prieteni „La Teo” în emisiune.   

Februarie a fost o lună plină pentru muzician, care a anunţat, recent, că pune la cale, împreună cu Fuego şi compozitorul Andrei Tudor, un proiect cultural. Au urmat pe agenda lunii trecute filmările selecţiei pentru „Eurovision”, în studioul trei al TVR, de unde a împărtăşit fanilor un instantaneu alături de Monica Anghel şi Dan Bittman. La câteva zile, a fost prezent în studiourile de filmare ale Pro TV, la înregistrarea emisiunii „Jocuri de celebritate”, „alături de un artist deosebit, plin de viaţă şi de talent, Ovidiu Lipan „Ţăndărică”!” Pe 24 februarie, a susţinut un recital în cadrul concertului „Firicel de busuioc”, la Palatul Naţional din Chişinău, pe 1 martie, spectacolul de la Piteşti, iar, pe 11 martie, urmează un recital la Restaurantul „Cerbul Carpatin” din Londra (Watford).  

Spectacol de Ziua Femeii, la Piteşti 

Tot Teatrul „Alexandru Davila” va fi gazda spectacolului oferit de Consiliul Judeţean pentru doamne şi domnişoare, de 8 Martie, ora 15.00 şi ora 19.00: „De ziua ta…” – spectacol de muzică şi dans, susţinut de Secţia Estradă a Teatrului „Alexandru Davila” şi de Orchestra „Doina” şi Ansamblul Folcloric „Dorul” ale Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Argeş. Accesul va fi gratuit pentru reprezentantele sexului frumos şi pentru persoanele în vârstă.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!