-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Frizeria a rămas în Poștă, s-au schimbat doar patroanele

Ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local a abundat, anul trecut, în cereri pentru terenuri şi spaţii în clădirile publice, administrate de aleşii, care le hotărăsc destinaţia şi beneficiarii, la capătul procedurilor legale. Fie că a fost vorba de închirieri directe sau concesiuni prin licitaţie, administratorii domeniului public nu se pot plânge că n-au avut de muncă pe parcursul anului trecut, judecând după numărul ridicat – pentru o localitate rurală – de rapoarte de evaluare comandate în vederea stabilirii preţurilor cu care urmau să se scoată la licitaţie imobilele. Pentru multe dintre ele au fost ori s-au anunţat că vor fi, în cazul procedurilor continuate în 2017, mai mulţi interesaţi de obţinerea suprafeţei ori construcţiei valorificate în vederea obţinerii de venituri la bugetul local. În această ediţie vom continua prezentarea activităţii Consiliului Local în materia cererilor pentru imobile, mai mari ori mai mici, care are mai multă consistenţă decât în cazul municipiului, care a blocat de mult pătrunderea investitorilor cu lozinca: Nu avem teren! Nu avem clădiri! Mai precizăm că din comisia de licitaţie şi evaluare pentru închirieri şi concesiuni de bunuri aparţinând domeniului public şi pentru vânzarea, închirierea şi concesionarea bunurilor aparţinând domeniului privat al comunei fac parte Cristian Şipoteanu, preşedinte, şi Sorinel Istrate şi Costel Copăescu, membri. 

În primăvara anului trecut, pe 8 aprilie mai precis, Daniela Zamfir a depus o cerere la Primărie, prin care le solicita autorităţilor locale să-i închirieze spaţiul fostei frizerii situate în clădirea Poştei Române. În incinta cu pricina, petenta voia să deschidă tot o frizerie. Adusă în atenţia Consiliului Local, la secţiunea „diverse” a şedinţei ordinare a lunii aprilie, adresa cetăţenei a primit un aviz favorabil din partea aleşilor, rămânând ca la următoarea întrunire în plen să fie emisă o hotărâre de Consiliu în acest sens, care prevedea, pe lângă acordul Legislativului privind închirierea imobilului, chiria şi perioada pentru care se încheia contractul cu autoarea cererii. 

Foarte prompţi, funcţionarii Primăriei Schitu Goleşti au pregătit materialul având ca subiect fosta frizerie, pentru ca aleşii să-l voteze, iar petenta să demareze activitatea dorită. Pe 31 mai 2016, s-a aprobat „închirierea imobilului – apartament – în suprafaţă de 7,26 de metri pătraţi, situat în Poşta Schitu Goleşti, aflat în domeniul public al comunei, pentru amenajarea unui spaţiu de prestări servicii cu destinaţia frizerie.” Hotărârea mai prevede: „Contractul de închiriere se va încheia pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadă egală, cu o chirie de 0,75 euro/mp/an. Locatarul va avea obligaţia de a dota corespunzător spaţiul (alimentare cu apă şi energie electrică), pe cheltuiala proprie.”

La sfârşitul anului, Daniela Zamfir s-a adresat din nou Consiliului Local, doleanţa acesteia luând forma unui proiect de hotărâre privind compensarea chiriei datorate de locatară cu contravaloarea îmbunătăţirilor aduse spaţiului frizeriei. Primarul Vasile Tudorel Miriţă i-a informat pe consilierii locali că, prin contractul de închiriere din 1 iulie 2016, încheiat între Comuna Schitu Goleşti şi chiriaşă, acesteia i s-a predat spaţiul în stare de funcţionare, cu îmbunătăţiri constând în: montare a uşii şi geamului din termopan; montare de contor pasant; montare de chiuvetă şi linoleum; montare de prize şi întrerupătoare; mobilier. 

Îmbunătăţirile au fost efectuate de chiriaşul anterior, Elena Aurelia Sîrbea, contravaloarea lor ridicându-se la 1.500 de lei. În momentul în care a preluat frizeria, Daniela Zamfir a despăgubit-o pe precedenta locatară. „Autoritatea locală doreşte ca, la expirarea contractului de închiriere, aceste îmbunătăţiri să rămână în patrimoniul său.”, a afirmat primarul Vasile Tudorel Miriţă. 

La şedinţa din decembrie, când componenţii Consiliului Local au avut în mapa de materiale acest proiect de hotărâre, au existat reţineri din partea a doi aleşi. De pildă, Ion Solomon, de la PSD, a vrut să ştie cine a aprobat efectuarea investiţiilor de către Elena Sîrbea, iar Cristian Şipoteanu, dacă s-au respectat prevederile contractuale atunci când s-au efectuat investiţiile. „Dacă nu a avut aprobarea autorităţii locale şi dacă nu au fost prevederi contractuale care să îi permită efectuarea acestor investiţii, ar trebui făcută o evaluare a acestora, pentru a se cunoaşte cuantumul lor.”, a completat consilierul Solomon. Chiar cu aceste comentarii, hotărârea a fost aprobată favorabil deţinătoarei actuale a frizeriei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!