1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Se pregăteşte vânzarea spaţiilor din Complexul Comercial Lăzăreşti

Mapa de şedinţă a primei întruniri ordinare a aleşilor de la Schitu Goleşti a cuprins şi câteva formalităţi îndeplinite la cererea unor petenţi, care s-au adresat în acest sens conducătorilor administraţiei publice locale. Unul dintre aceştia este chiriaşul SC Rocaro Divers Complet SRL, care a depus la Primărie, pe 25 ianuarie 2017, o solicitare de prelungire a contractului de închiriere a spaţiului din Complexul Comercial Lăzăreşti. Firma respectivă activează în imobilul pentru care cerea extinderea termenului contractual din 3 ianuarie 2011. La şedinţa din 31 ianuarie 2017, locatarul – persoană juridică a primit acceptul Consiliului Local de a-şi continua activitatea în spaţiul Primăriei pentru următorii trei ani, cu păstrarea preţului chiriei. Rocaro Divers Complet are la dispoziţie 107 metri pătraţi împărţiţi în: spaţiu de prezentare – desfacere, în suprafaţă de 84 metri pătraţi, şi magazie, în suprafaţă de 23 metri pătraţi. Potrivit Hotărârii Consiliului Local din 29 noiembrie 2016, prin care s-au aprobat impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal 2017, închirierea terenului amplasat în faţa magazinului se face la preţul de 10 lei/mp/an. Aleşii locali au mai stabilit, prin aceeaşi normă adoptată în ultima zi a lunii ianuarie, că „se vor încheia contracte de închiriere pentru terenul folosit din faţa spaţiului comercial cu toţi locatarii Complexului Comercial Lăzăreşti”. În plus, va fi întocmită documentaţia necesară pentru trecerea Complexului Comercial Lăzăreşti din domeniul public în domeniul privat al comunei şi vânzarea spaţiilor comerciale.

O altă facilitate îndeplinită cu prilejul aceleiaşi întâlniri de săptămâna trecută a constat în scutirea de la plata impozitului pe clădirea clasată în Patrimoniul Naţional ca monument istoric şi denumită „Proprietatea Andreescu Adriana Florina”. La baza hotărârii au stat solicitarea din 30 decembrie 2016 a celui în a cărui proprietate se află imobilul şi adresa Ministerului Culturii şi Cultelor care atestă calitatea de monument istoric inclus în Patrimoniul Naţional. 

O a treia obligaţie dusă la îndeplinire de consilierii locali la prima şedinţă ordinară: aprobarea Structurii reţelei unităţilor de învăţământ din comună, valabilă pentru anul şcolar 2017-2018, document care a primit avizul favorabil al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, aşa cum reiese din adresa comunicată Primăriei, pe 30 ianuarie 2017. Reţeaua şcolară a localităţii cuprinde o unitate de învăţământ cu personalitate juridică: Şcoala Gimnazială nr.1 Schitu Goleşti, şi patru unităţi fără personalitate juridică: Şcoala Gimnazială Lăzăreşti, Şcoala Primară Rudărie, Grădiniţa cu program normal nr.1 Schitu Goleşti, Grădiniţa cu program normal Valea Pechii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!