Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă, iarna, cu inconvenientele ei, zăpadă, gheaţă şi ger, simţindu-se mai accentuat în împrejurimile Câmpulungului, la Bughea de Jos, autorităţile locale n-au stat cu mâinile în sân, aşteptând să vină primăvara. Viceprimarul Bogdan Oancea, unul dintre cei mai activi secunzi de Primărie din Muscel, deşi se află la primul mandat, fiindu-i încredinţată misiunea „ingrată” de a coordona echipele de lucrători recrutaţi din rândul asistaţilor social, a realizat o scurtă informare pentru cetăţeni cu privire la calendarul acţiunilor edilitar-gospodăreşti întreprinse în ultima perioadă. Reamintim că principala activitate a conducerii Primăriei Bughea de Jos au constituit-o întâlnirile convocate de primarul Dorel Tănăsescu în fiecare sat al comunei, scopul discuţiilor cu locuitorii fiind acela de a culege propuneri de la aceştia referitoare la viitoare lucrări şi investiţii, de care edilii vor ţine cont la întocmirea bugetului local. Începând cu cel aferent anului 2017 şi continuând cu următoarele, până la epuizarea mandatului, în 2020.
Pe partea de intervenţii pe domeniul public al comunei, cel însărcinat cu atribuţii în acest sens, vicele Bogdan Oancea, nu s-a lăsat intimidat de temperaturile de sfârşit de ianuarie şi a continuat lucrările privind îmbunătăţirea condiţiei unor drumuri, curăţenie, deszăpezire, impropriu spus, operaţiunile constând în degajarea gheţii de pe spaţiul public. Aşadar, în ciuda vremii, acesta a anunţat balastarea unor străzi care ridică probleme circulaţiei rutiere şi pietonale. S-a turnat balast inclusiv pe Drumul Judeţean 732 C, în zona Hulubeşti-Malu, unde Consiliul Judeţean trebuie să intervină. „Nu este normal ca un drum judeţean, la nivelul anului 2017, să nu fie asfaltat”, s-a „răcorit” indicând adevăratul responsabil de condiţia inadecvată a arterei viceprimarul Oancea, dojenit, în urmă cu o jumătate de an, în absenţa primarului, de preşedintele Dan Manu pentru aspectul modest al Şcolii din Valea Măcelarului. Asta deşi echipa formată din Dorel Tănăsescu şi Bogdan Oancea abia preluase conducerea Primăriei de două luni, după două mandate liberale, adică opt ani, timp suficient pentru ridicarea unei şcoli din temelii.
Reparaţia provizorie a unor căi de acces a fost urmată, pe lista vicelui, de curăţenia întreprinsă pe albia Râului Bratia şi izlazul comunal Grui. „În acest caz, avertizăm administratorul rămpii de gunoi din Grui să ia măsurile necesare pentru a preveni împrăştierea gunoaielor deja colectate şi aflate în incinta rămpii de gunoi, pe spaţiul izlazului, la prima adiere de vânt.”, a continuat Bogdan Oancea. Altă acţiune menţionată de acesta: „Am spart şi am cărat gheaţa care a acoperit în multe locuri carosabilul sau a inundat unele curţi.” Şi la Bughea de Jos, după modelul vecinilor mai rapizi de la Valea Mare Pravăţ, s-au finalizat Strategia anuală şi Planul anual de achiziţii publice, două documente obligatorii atunci când porneşti la drum într-un nou an bugetar. În plus, „am avut întâlniri cu locuitorii comunei cu care am dezbătut problemele curente: închirierea unei părţi din izlazul comunal micilor fermieri din comună, paza în comună, proiectele de investiţii pe care dorim să le realizăm, încasările din taxe locale şi alte acţiuni diverse.”, a conchis viceprimarul Bogdan Oancea.
Şedinţele în teritoriu vor continua, după cum anunţă primarul Dorel Tănăsescu, duminică seara: “În această seară, am de făcut un anunţ de interes local pentru toţi locuitorii din Hulubeşti – Bughea de Jos. Joi, 9 februarie 2017, ora 17.00, la Şcoala Primară Hulubeşti, are loc întâlnirea cu locuitorii din această zonă a comunei, unde se vor prezenta obiectivele Executivului şi ale Consiliului Local pentru 2017, se vor analiza şi stabili măsuri de interes local, general şi zonal, urmare a propunerilor făcute de dumneavoastră. Vă adresez rugamintea să veniţi cu propuneri personale şi ale locuitorilor din zonă în toate domeniile ce ne interesează. Fac apel la dumneavoastră să-i invitaţi şi pe cei care nu au luat la cunoştinţă de această întâlnire.”
“Dimineaţa, copiii care merg la grădiniţă sunt nevoiţi să treacă prin lăturile şi zoaiele de pe drum”
Şi de această dată, autorităţile au fost felicitate dintr-un dublu motiv: şi pentru munca pe teren, dar şi pentru faptul că au doborât bariera dintre Primărie şi cetăţean, care, iată, este ţinut la curent cu agenda de lucru a celor pe care i-a votat. Au existat şi sugestii de la cei care profită de audienţele on-line ale primarului şi viceprimarului, care îşi fac timp să comunice cu plătitorii de taxe şi impozite, graţie cărora este susţinută activitatea administraţiei publice locale. De pildă, Tatiana Iordache i se adresează viceprimarului pentru a-i semnala următoarea problemă: „Pe uliţa ce merge către Grădiniţa Poenandre, în dreptul familiei Răuţă Cătălin, apa menajeră de la baie şi bucătărie se scurge direct în drum, formându-se un adevărat banc de gheaţă. În fiecare dimineaţă, copiii care merg la grădiniţă sunt nevoiţi să meargă prin „lăturile” şi „zoaiele” din drum. Acum este îngheţat, dar atunci când se va dezgheţa, toată apa aceea murdară îmi va intra în curte. Vă rog să luaţi atitudine şi să-i interziceţi doamnei Răuţă să-şi facă bazin colector şi să nu mai deverseze lăturile pe drumul pietonal, înainte ca vreun om în vârstă sau, şi mai rău, un copil să-şi rupă vreun picior sau vreo mână. Nu este normal ca eu şi, ca mine, alţi oameni să călcăm în fiecare zi în lăturile deversate direct în drum. Dacă doriţi, mâine vă pun şi poze.” „Aveţi perfectă dreptate – intervine Eugen Răuţă – la fel este şi pe strada Poenandre, dacă nu, mai rău!”