De vara trecută, de când s-au instalat în funcţii noii legiuitori de la Godeni, şi până la sfârşitul anului, majoritatea dezbaterilor în Consiliul Local, în afara ordinii de zi, au fost „acaparate” de reţeaua de străzi şi uliţe a comunei, la care mai este de lucrat. Unde mai este de lucrat, au indicat o parte dintre aleşi în luările lor de cuvânt. Potrivit lui Nelu Nicola, printre primii care au abordat subiectul „drumuri”, începând cu şedinţa din 25 iulie 2016: „În satul Malu, cea mai mare problemă o constituie drumurile, fie că este vorba de drumul judeţean sau de drumurile comunale.” A confirmat consilierul Ion Aldea, potrivit căruia „după fiecare ploaie, drumul de la Malu este un dezastru. Ar trebui doi oameni să astupe gropile, deşi nu ar trebui să intervenim, pentru că este drum judeţean.” „Drumurile constituie problema principală a tuturor, a intervenit în discuţie Florin Olteanu. Domnul viceprimar nu poate rezolva problema fără utilaje. După prima ploaie, apar găurile pe drum.”
Viceprimarul Dorel Rumînescu şi-a apărat poziţia în fruntea localităţii, motivând imposibilitatea reparaţiilor prin lipsa unui utilaj. „Suntem singura Primărie din zonă care nu are un utilaj. La drumurile pe care le avem, dacă nu putem achiziţiona un utilaj, să prevedem în buget bani pentru închirierea unui buldoexcavator.”, a fost propunerea acestuia, vara trecută, la şedinţa ordinară din 25 iulie 2016. Discuţiile despre starea drumurilor au continuat şi în toamnă, anotimp cu ploi multe, care au lăsat urme serioase asupra unora dintre căile de acces de pe cuprinsul localităţii. „Pentru drumul judeţean, cei de la Bughea au amenajat drumul; trebuie făcut drumul la Râpa Dincului, unde este un singur sens şi este pericol. Suntem hotărâţi să blocăm drumul! Trebuie făcute demersuri! Apa a luat-o pe mijlocul drumului, fiindcă nu sunt şanţuri!”, a deschis, furtunos, secţiunea „diverse” a şedinţei Consiliului Local din 26 septembrie 2016 consilierul local Ion Aldea. Şi tot acesta a ridicat problema drumurilor agricole care s-au rupt. „La cel de la Râpă s-a renunţat la şanţuri la momentul respectiv şi acum s-a rupt. Domnul primar a spus că a vorbit şi că se va remedia.”, a adăugat acesta.
Următorul pe lista alocuţiunilor având ca subiect infrastructura rutieră a localităţii a fost Laurenţiu Soare, care a avut o remarcă referitoare tot la drumul judeţean, unde în dreptul proprietăţii Buturică nu se mai putea circula. Iar pe drumurile de la intersecţie din Capu Piscului spre Schitu Goleşti nu se mai putea trece. Fără un buldoexcavator nu se poate face nimic, a reluat viceprimarul Dorel Rumînescu ideea exprimată cu două luni înainte. „Propun să cerem un buldoexcavator GAL-ului din care facem parte. La Stoeneşti, care aparţine de GAL-ul de la Valea Mare, au putut obţine un buldoexcavator. Având în vedere că începe o finanţare nouă, singura modalitate este GAL-ul.”, a intervenit în discuţii consilierul Ion Livezeanu. Consilierul Bogdan Nicolae Pătru a amintit că s-a oferit să aducă gratuit un proiect pentru solicitarea de la GAL a unui buldoexcavator.
La aceeaşi întrunire, Nelu Nicola a reluat ideea lansată la jumătatea verii, referitoare la cea mai mare problemă a comunei Godeni pe partea de infrastructură rutieră: drumul judeţean şi drumurile din satul Malu. Din acest motiv, Ion Tănase a solicitat şefului Executivului să înainteze o sesizare către Drumurile Judeţene, în administrarea cărora se află artera care dă bătăi de cap edililor de la Godeni, pentru că, „aşa este, cum au spus şi domnii consilieri Ion Aldea şi Laurenţiu Soare. Dacă urci la Malu, şanţul este pe mijlocul drumului.” Şi nu este singura problemă a consilierului Ion Tănase legată de circulaţia auto, amintind cu aceeaşi ocazie că a solicitat de multe ori să se facă demersurile necesare la Drumurile Judeţene pentru montarea unor oglinzi în dreptul proprietăţilor Godea şi Toma Rădulescu, la fel, la Coteşti, la Valea Pătrăşcanilor.
În susţinerea viceprimarului Dorel Rumînescu, destinatarul sesizărilor având ca obiect drumurile, colegul Tudor Pătrana a ridicat şi el, în prag de iarnă, la şedinţa ţinută în ultima zi a lunii octombrie, chestiunea utilajului atât de necesar nevoilor localităţii: „Având în vedere că este inevitabil şi vine o altă iarnă, achiziţionăm un buldoexcavator nou? Nu ne ajută nimeni?” „Domnul primar, ar trebui să depuneţi un proiect la GAL.”, a repetat Ion Livezeanu o sugestie lansată şi cu prilejul altei întâlniri într-un cadru oficial. La acel moment, conform spuselor primarului Ion Pădureanu, nu apăruse ghidul de implementare a proiectelor europene în această materie. Iar de la Consiliul Judeţean nu se alocase Godeniului niciun ban.
În plină iarnă, aleşii au venit pregătiţi cu câteva doleanţe preluate de la cetăţeni. Ca, de pildă, nişte nisip cu sare pe drumul spre Bughea. O maşină de balast, în cazul căreia consilierul Nelu Nicola s-a angajat că, împreună cu câţiva săteni, se va ocupa de împrăştierea ei pe drum.