15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Liviu Ţâroiu a primit de la Parchet o maşină

De sărbători, n-a rămas necadorisit nici primarul Liviu Ţâroiu, care a primit din partea Parchetului – aţi citit bine – o maşină. Darul parcă le face în ciudă celor care vedeau o relaţie un pic diferită între primarul nostru şi anchetatori, pe fondul derapajelor din administraţia publică locală, unde a ţine cărarea dreaptă este un deziderat sublim în teorie, mai greu de respectat în practică. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a debarasat de o „rablă”, o limuzină Skoda Octavia Elegance 2,0 TD, care a ajuns în curtea municipalităţii câmpulungene. Autorităţile de la Câmpulung au zis „bogdaproste” şi au şi întocmit formalităţile de predare a autoturismului către Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, aflat în permanenţă în lipsă de oameni şi logistică.             

Maşina a fost predată pe 23 decembrie 

Iată ce prevede procesul-verbal de predare-preluare din data de 28 noiembrie 2016, încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Primăria Câmpulung: „În conformitate cu art.1 din H.G. 841/1995, privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că transmiterea fără plată de la o instituţie publică la o altă instituţie publică a bunurilor disponibile „se face pe bază de proces-verbal de predare-preluare”, în baza prevederilor Legii nr.304/2004, republicată, privind organizarea judiciară, cu modificările şi completările ulterioare, a Referatului de disponibilizare nr.8106 din 22.11.2016 al Serviciului Administrativ, Întreţinere, Deservire şi Transport din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi adresei (…) din 24.11.2016 a Primăriei Câmpulung, se încheie prezentul proces-verbal de predare-preluare, între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de unitate predătoare, reprezentată de domnul Augustin Lazăr – procuror general şi doamna Georgeta Codescu – manager economic, cu sediul în Bucureşti, Bulevardul Libertăţii, nr.14, Sector 5, şi Primăria Municipiului Câmpulung, în calitate de unitate primitoare, reprezentată de domnul primar Ioan Liviu Ţâroiu şi director executiv Violeta Iarca.”                      

Obiectul transferului cu titlu gratuit îl constituie un autoturism marca Skoda Octavia, cu număr de înmatriculare B-71-HZL, an de fabricaţie 2007, capacitate cilindrică 1968 cmc, putere maximă 103/4000 (valoarea de inventar – 69.857 lei, amortizată integral). 

„Departamentul economic-financiar şi administrativ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Economică şi Fiscală din cadrul Primăriei Câmpulung vor înregistra în evidenţele contabile proprii operaţiunile specifice privind ieşirea, respectiv intrarea în gestiune a acestui bun.”, redăm încă un fragment din documentul înregistrat la Primărie pe 29 decembrie 2016, la o lună de la semnarea procesului verbal. Din partea instituţiei noastre şi-au pus parafa pe actul de transfer primarul Liviu Ţâroiu, directorul economic Violeta Iarca, secretarul Nicolae Ghinea şi administratorul Gabriel Corleanu. 

În fapt, maşina a fost efectiv predată celor de la Câmpulung pe 23 decembrie 2016, ocazie cu care s-a încheiat un proces verbal de predare-primire, între Cristina Vrânceanu, responsabilul Parcului Auto, şi Marian Radu, conducător auto, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi „conducătorul auto” Liviu Popescu, din partea Primăriei Câmpulung. Aceştia au procedat „la predarea-primirea autoturismului B-71-HZL, marca Skoda Octavia Elegance 2,0 TD, aparţinând DEFA. Autoturismul este în stare de funcţionare şi are un rulaj de la începutul exploatării de 135.224 km şi un stoc în rezervor de 4,02 litri. Autoturismul este echipat cu: 1.anvelope dimensiunea 205/60/R15, 4 bucăţi de vară + 4 bucăţi de iarnă + 4 bucăţi jante; 2.anvelopă de rezervă 205/60/R15; 3.cheie contact – 2 bucăţi; 4.cric; 5.coarbă; 6.trusă sanitară auto, 2 bucăţi triunghiuri reflectorizante auto şi stingător auto P1 (1 kilogram); 7.set covoraşe auto; 8.talon; 9.carte identitate original.”

În condiţiile existenţei celor două procese verbale, unul de predare-preluare, din 28 noiembrie 2016 (înregistrat la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pe 12 decembrie 2016, iar la Primăria Câmpulung, pe 29 decembrie 2016), şi a unuia de predare-primire, din 23 decembrie 2016 (înregistrat la Primăria Câmpulung, tot pe 29 decembrie), Direcţia Economică a solicitat iniţierea unui proiect de hotărâre, prin care Consiliul Local să aprobe „preluarea în inventarul bunurilor ce alcătuiesc domeniul privat al Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Câmpulung şi înregistrarea în contabilitatea instituţiei a operaţiunilor specifice privind intrarea în gestiune a autoturismului marca Skoda Octavia Elegance 2,0 TD (…). Ţinând cont de solicitarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei, se propune ca autoturismul să fie dat în administrarea acestui serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Câmpulung.”, mai precizează referatul semnat de directorul economic Violeta Iarca şi şeful Serviciului Buget-Contabilitate, Roxana Bragă. Propunerea acestora a fost preluată în expunerea de motive a primarului Liviu Ţâroiu şi în proiectul de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din această după-amiază.

Cielo de la Evidenţa Persoanei merge la casat

Dacă tot s-a ales cu autovehicul „nou”, la început de an, Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei i se va retrage maşina Cielo, cu numărul de înmatriculare AG 33 MUN, care îi fusese pusă la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către Primărie. Începând cu data emiterii hotărârii de Consiliu Local, supusă aprobării la prima şedinţă a anului 2017, încetează acest transfer, al cărui obiect, bătrânul Cielo, care şi-a făcut treaba cu vârf şi îndesat, timp de un deceniu, în slujba celor de la Evidenţa Populaţiei, va rămâne în patrimoniul municipiului Câmpulung şi administrarea Primăriei. Nu pentru mult timp, deoarece, odată cu retragerea maşinii din serviciul angajaţilor S.P.C.L.E.P., aleşii vor aproba demararea procedurilor privind casarea autoturismului, care, cel mai probabil, îşi va dovedi utilitatea, pentru ultima oară, înainte de a-şi da sfârşitul obştesc, în cadrul Programului „Rabla”.

Materialul care a stat la baza proiectului de hotărâre propus a fi discutat şi adoptat astăzi, semnat de Olguţa Istodor, pentru şeful S.P.C.L.E.P., şi Cornelia Matei, de la Compartimentul Contabilitate, Resurse Umane, explică modul în care a ajuns autoturismul în folosinţa salariaţilor de la Evidenţa Persoanei. „În baza H.C.L. nr.127/30.08.2007, a fost aprobată transmiterea cu titlu gratuit a autoturismului Cielo AG 33 MUN către Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor al Municipiului Câmpulung. Conform prevederilor H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, durata normală de folosinţă a mijloacelor de transport auto pentru persoane – autoturisme este de 4-6 ani.

În temeiul prevederilor Legii nr.15/1994, republicată, privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, coroborate cu H.G.841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, având în vedere faptul că autoturismul marca Cielo, cu număr de înmatriculare AG 33 MUN, seria şasiu KLATF19V12D053314, serie motor 002978R, este uzat fizic, nu mai poate fi folosit în trafic şi are depăşită durata normală de folosinţă, propunem spre aprobare, prin hotărâre de Consiliu Local, preluarea de către Primăria Municipiului Câmpulung a acestui autoturism, în vederea casării, conform prevederilor legale în vigoare.”, propunere însuşită de primarul Liviu Ţâroiu în expunerea de motive, care susţine proiectul de hotărâre dezbătut astăzi. “E.M.”De sărbători, n-a rămas necadorisit nici primarul Liviu Ţâroiu, care a primit din partea Parchetului – aţi citit bine – o maşină. Darul parcă le face în ciudă celor care vedeau o relaţie un pic diferită între primarul nostru şi anchetatori, pe fondul derapajelor din administraţia publică locală, unde a ţine cărarea dreaptă este un deziderat sublim în teorie, mai greu de respectat în practică. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a debarasat de o „rablă”, o limuzină Skoda Octavia Elegance 2,0 TD, care a ajuns în curtea municipalităţii câmpulungene. Autorităţile de la Câmpulung au zis „bogdaproste” şi au şi întocmit formalităţile de predare a autoturismului către Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, aflat în permanenţă în lipsă de oameni şi logistică.             

Maşina a fost predată pe 23 decembrie 

Iată ce prevede procesul-verbal de predare-preluare din data de 28 noiembrie 2016, încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Primăria Câmpulung: „În conformitate cu art.1 din H.G. 841/1995, privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că transmiterea fără plată de la o instituţie publică la o altă instituţie publică a bunurilor disponibile „se face pe bază de proces-verbal de predare-preluare”, în baza prevederilor Legii nr.304/2004, republicată, privind organizarea judiciară, cu modificările şi completările ulterioare, a Referatului de disponibilizare nr.8106 din 22.11.2016 al Serviciului Administrativ, Întreţinere, Deservire şi Transport din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi adresei (…) din 24.11.2016 a Primăriei Câmpulung, se încheie prezentul proces-verbal de predare-preluare, între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de unitate predătoare, reprezentată de domnul Augustin Lazăr – procuror general şi doamna Georgeta Codescu – manager economic, cu sediul în Bucureşti, Bulevardul Libertăţii, nr.14, Sector 5, şi Primăria Municipiului Câmpulung, în calitate de unitate primitoare, reprezentată de domnul primar Ioan Liviu Ţâroiu şi director executiv Violeta Iarca.”                      

Obiectul transferului cu titlu gratuit îl constituie un autoturism marca Skoda Octavia, cu număr de înmatriculare B-71-HZL, an de fabricaţie 2007, capacitate cilindrică 1968 cmc, putere maximă 103/4000 (valoarea de inventar – 69.857 lei, amortizată integral). 

„Departamentul economic-financiar şi administrativ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Economică şi Fiscală din cadrul Primăriei Câmpulung vor înregistra în evidenţele contabile proprii operaţiunile specifice privind ieşirea, respectiv intrarea în gestiune a acestui bun.”, redăm încă un fragment din documentul înregistrat la Primărie pe 29 decembrie 2016, la o lună de la semnarea procesului verbal. Din partea instituţiei noastre şi-au pus parafa pe actul de transfer primarul Liviu Ţâroiu, directorul economic Violeta Iarca, secretarul Nicolae Ghinea şi administratorul Gabriel Corleanu. 

În fapt, maşina a fost efectiv predată celor de la Câmpulung pe 23 decembrie 2016, ocazie cu care s-a încheiat un proces verbal de predare-primire, între Cristina Vrânceanu, responsabilul Parcului Auto, şi Marian Radu, conducător auto, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi „conducătorul auto” Liviu Popescu, din partea Primăriei Câmpulung. Aceştia au procedat „la predarea-primirea autoturismului B-71-HZL, marca Skoda Octavia Elegance 2,0 TD, aparţinând DEFA. Autoturismul este în stare de funcţionare şi are un rulaj de la începutul exploatării de 135.224 km şi un stoc în rezervor de 4,02 litri. Autoturismul este echipat cu: 1.anvelope dimensiunea 205/60/R15, 4 bucăţi de vară + 4 bucăţi de iarnă + 4 bucăţi jante; 2.anvelopă de rezervă 205/60/R15; 3.cheie contact – 2 bucăţi; 4.cric; 5.coarbă; 6.trusă sanitară auto, 2 bucăţi triunghiuri reflectorizante auto şi stingător auto P1 (1 kilogram); 7.set covoraşe auto; 8.talon; 9.carte identitate original.”

În condiţiile existenţei celor două procese verbale, unul de predare-preluare, din 28 noiembrie 2016 (înregistrat la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pe 12 decembrie 2016, iar la Primăria Câmpulung, pe 29 decembrie 2016), şi a unuia de predare-primire, din 23 decembrie 2016 (înregistrat la Primăria Câmpulung, tot pe 29 decembrie), Direcţia Economică a solicitat iniţierea unui proiect de hotărâre, prin care Consiliul Local să aprobe „preluarea în inventarul bunurilor ce alcătuiesc domeniul privat al Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Câmpulung şi înregistrarea în contabilitatea instituţiei a operaţiunilor specifice privind intrarea în gestiune a autoturismului marca Skoda Octavia Elegance 2,0 TD (…). Ţinând cont de solicitarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei, se propune ca autoturismul să fie dat în administrarea acestui serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Câmpulung.”, mai precizează referatul semnat de directorul economic Violeta Iarca şi şeful Serviciului Buget-Contabilitate, Roxana Bragă. Propunerea acestora a fost preluată în expunerea de motive a primarului Liviu Ţâroiu şi în proiectul de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din această după-amiază.

Cielo de la Evidenţa Persoanei merge la casat

Dacă tot s-a ales cu autovehicul „nou”, la început de an, Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei i se va retrage maşina Cielo, cu numărul de înmatriculare AG 33 MUN, care îi fusese pusă la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către Primărie. Începând cu data emiterii hotărârii de Consiliu Local, supusă aprobării la prima şedinţă a anului 2017, încetează acest transfer, al cărui obiect, bătrânul Cielo, care şi-a făcut treaba cu vârf şi îndesat, timp de un deceniu, în slujba celor de la Evidenţa Populaţiei, va rămâne în patrimoniul municipiului Câmpulung şi administrarea Primăriei. Nu pentru mult timp, deoarece, odată cu retragerea maşinii din serviciul angajaţilor S.P.C.L.E.P., aleşii vor aproba demararea procedurilor privind casarea autoturismului, care, cel mai probabil, îşi va dovedi utilitatea, pentru ultima oară, înainte de a-şi da sfârşitul obştesc, în cadrul Programului „Rabla”.

Materialul care a stat la baza proiectului de hotărâre propus a fi discutat şi adoptat astăzi, semnat de Olguţa Istodor, pentru şeful S.P.C.L.E.P., şi Cornelia Matei, de la Compartimentul Contabilitate, Resurse Umane, explică modul în care a ajuns autoturismul în folosinţa salariaţilor de la Evidenţa Persoanei. „În baza H.C.L. nr.127/30.08.2007, a fost aprobată transmiterea cu titlu gratuit a autoturismului Cielo AG 33 MUN către Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor al Municipiului Câmpulung. Conform prevederilor H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, durata normală de folosinţă a mijloacelor de transport auto pentru persoane – autoturisme este de 4-6 ani.

În temeiul prevederilor Legii nr.15/1994, republicată, privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, coroborate cu H.G.841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, având în vedere faptul că autoturismul marca Cielo, cu număr de înmatriculare AG 33 MUN, seria şasiu KLATF19V12D053314, serie motor 002978R, este uzat fizic, nu mai poate fi folosit în trafic şi are depăşită durata normală de folosinţă, propunem spre aprobare, prin hotărâre de Consiliu Local, preluarea de către Primăria Municipiului Câmpulung a acestui autoturism, în vederea casării, conform prevederilor legale în vigoare.”, propunere însuşită de primarul Liviu Ţâroiu în expunerea de motive, care susţine proiectul de hotărâre dezbătut astăzi. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!