-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Consilierii nu s-au pus de acord cu primarul dacă să păstreze ori să desfiinţeze postul de tractorist în favoarea unuia de şofer de microbuz

Motivul: Tractoristul este necesar la deszăpezire, operaţiune pe care şoferul de microbuz n-o „serveşte”  

În contextul executării operaţiunilor de deszăpezire derulate la Godeni s-a discutat şi despre posibilitatea desfiinţării postului de tractorist din grija de salariaţi ai Primăriei, pentru a-l înlocui cu al doilea post de şofer pentru microbuzul şcolar. Cel puţin, acestea erau intenţiile declarate ale primarului Ion Pădureanu, toamna trecută, care nu lăsau tractorul „nedescoperit”. Asta pentru că, după ce şoferii microbuzului îşi terminau programul curselor zilnice cu copiii, primeau sarcini, după un grafic prestabilit, cu utilajul Primăriei, îndeplinindu-şi astfel norma de ore de muncă. Scenariul descris de primar l-a determinat pe colegul Constantin Dorcioman să întrebe cum se împarte între microbuz şi tractor şoferul, atunci când ninge. Sau, altfel spus, ce are de îndeplinit cu prioritate: transportul şcolarilor sau curăţarea de zăpadă a drumurilor comunale? Prima acţiune, după cum lesne puteţi realiza, este dependentă de a doua. 

Şi aşa au existat probleme legate de şofatul tractorului, în sensul că ocupantul de drept al postului, Adrian Vlaicu, a fost nevoit, din cauza unor afecţiuni de sănătate, să-şi abandoneze atribuţiile în favoarea lui Sabin Ţăpuş, pe care aleşii l-au remarcat la volanul utilajului. Potrivit viceprimarului Dorel Rumînescu, de la care a plecat răspunsul la dilema colegului Dorcioman, este strict necesar tractorul, opinie susţinută de încă un consilier local, Florin Olteanu, şi el declarat pentru existenţa unui post stabil de tractorist. În acest caz, cel de-al doilea post de şofer de microbuz, propus de primar, ar fi putut proveni din transformarea postului de buldoexcavatorist. Dar, chiar dacă se înfiinţează postul de şofer, şi-a manifestat scepticismul Constantin Dorcioman, ocupantul lui nu vine la deszăpezire la ora patru a dimineţii. Or tractorul trebuie să fie disponibil tot timpul, a mai precizat acesta. 

Într-un final, aleşii au lăsat impresia că îmbrăţişează propunerea ca trei inşi să lucreze pe tractor, caz în care toţi trei erau responsabili de buna funcţionare şi întreţinere a acestuia, obligaţie care să fie trecută în fişa postului. Iar în fişa SSM să fie trecută instruirea periodică pentru tractorist. „Dacă se poate să se treacă în fişa postului de şofer atribuţii de tractorist, de ce nu poate să se treacă în fişa postului de tractorist atribuţiile postului de şofer?”, şi-a manifestat nedumerirea Constantin Dorcioman. Pentru postul de şofer de microbuz sunt necesare trei atestate, a replicat primarul Ion Pădureanu. Plus că la şofer va fi altă salarizare, a adăugat acesta, în momentul în care consilierul Dorcioman a insistat să se păstreze în schemă poziţia de tractorist cu atribuţii de şofer. 

Dacă tot s-a adus în discuţie transportul elevilor, după epuizarea subiectelor ordinii de zi, la secţiunea „diverse”, consilierul local Ion Livezeanu a solicitat, de vreme ce Primăria are două microbuze şcolare, dintre care unul stă degeaba, să fie folosit pentru copiii de la centru. „Domnul Secăreanu trecea seara, cu copilul pe bicicletă, cred că nu este corect. Propun ca unul dintre microbuze să ducă copiii acasă seara.”, şi-a argumentat acesta cererea.    

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!